Close

Strona 99 z 123 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josephebeloki Zobacz posta
    Witam, od zawsze obrabiam fotki w ACR + PS. Czy jestem w stanie zrealizować prawie to samo w Lightroom?
    Obrabia ktoś WYŁĄCZNIE I TYLKO WYŁĄCZNIE fotki w LIghtroom?
    Zależy jak zaawansowana jest twoja obróbka. LR to typowy program do katalogowania i obróbki zdjęć, PS to kombajn graficzny. W LR nie ma pracy na warstwach i innych zaawansowanych możliwości graficznych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    Zależy jak zaawansowana jest twoja obróbka. LR to typowy program do katalogowania i obróbki zdjęć, PS to kombajn graficzny. W LR nie ma pracy na warstwach i innych zaawansowanych możliwości graficznych.
    Aha... no to ja warstwy podstawa. BW zaawansowane, no nic, trzeba będzie PS kupić ;/
    "Nikon"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josephebeloki Zobacz posta
    Witam, od zawsze obrabiam fotki w ACR + PS. Czy jestem w stanie zrealizować prawie to samo w Lightroom?
    Obrabia ktoś WYŁĄCZNIE I TYLKO WYŁĄCZNIE fotki w LIghtroom?
    Np ja.
    Warstwy są, tylko ukryte przed użytkownikiem.

Domyślnie

? w LR sa warstwy, automatyczne

Ja używam tylko i wyłącznie LR do zdjęć.

Domyślnie

Pytanko takie, czy i u was w zakładce "Lens Corrections" wsród modeli nie macie Nikon AF NIKKOR 85mm 1.4D - u mnie jest tylko 1.8D i oba odpowiedniki "G" - LR4.3
    Tak sobie czytam to forum, i czytam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manquer Zobacz posta
    Pytanko takie, czy i u was w zakładce "Lens Corrections" wsród modeli nie macie Nikon AF NIKKOR 85mm 1.4D - u mnie jest tylko 1.8D i oba odpowiedniki "G" - LR4.3
    ano nie ma 85 1.4D
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Jest profil korekcyjny do 85/1.4D, dostępny przez Adobe Lens Profile Downloader. Raw, rating 5.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Jest profil korekcyjny do 85/1.4D...
    Piekne dzięki Mariusz! Już sobie doinstalowałem.
    Tak sobie czytam to forum, i czytam...

Domyślnie

Witam.
    Mam mały problem :/. Gdy eksportuje zdjęcie z Lightrooma z zaznaczoną opcją późniejszego otwarcia go w moim Ps cs5, zdjęcie te nie chce się jednak otworzyć, a otwiera się sam ps (bez zdjęcia). Zdjęcie mam zapisane w docelowym folderze i żeby otworzyć je w ps muszę zrobić wszystko sam (ręcznie). Czy ktoś miał podobny problem lub wie jak go rozwiązać? Czy winę za to ponosi Lightroom czy Photoshop? O dziwo wczoraj jeszcze wszystko działało...
    Amator, który ciągle dąży do samodoskonalenia się.
    Nie ważne jakim aparatem robię zdjęcia, ważne aby zdjęcia coś sobą prezentowały.

Domyślnie

jaki sprzęt do lightrooma żebym nie musiał czekac na dogrywanie zdjęć?

Strona 99 z 123 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów