Close

Strona 109 z 129 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 081 do 1 090 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Odnioslem wrazenie ze nowy LR konkretniej obciaza procesor niz wersja poprzednia. Przeklada sie to na szybszy export plikow. Moim zdaniem odczuwalnie szybszy. Poza tym dziala podobnie.

Domyślnie

no właśnie - ja jakiegoś przeskoku nie zauważyłem
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

jak kupię wersję dla studentów to będzie można zrobić upgrade do wersji 5?
    Uczę się... Dobry sprzęt, kijowe umiejętności

Domyślnie

nie, z wersji edu nie ma update'u

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    Odnioslem wrazenie ze nowy LR konkretniej obciaza procesor niz wersja poprzednia. Przeklada sie to na szybszy export plikow. Moim zdaniem odczuwalnie szybszy. Poza tym dziala podobnie.
    Być może poprawiono jakieś procedury obliczeniowe, jestem gotów w to uwierzyć.
    Tyle że nie w nich jest główny problem z niską reaktywnością programu w module Develop, co jest najbardziej irytujące.

Najbardziej płynne środowisko pracy, jakie udało mi się zorganizować na potrzeby LR to katalog i podglądy na ramdysku. Upgrady pamięci, procesorów, zamiana dysków na SSD dawały efekty mizerne względem poniesionych kosztów (oczywiście nie sugeruję tym samym używania LR na totalnych złomach).

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

ramdysk? wyjaśnij proszę
    Uczę się... Dobry sprzęt, kijowe umiejętności

Domyślnie

no właśnie - co mnie ciekawi - chciałbym tak skonfigurować sobie bata jakiegoś, żeby mi tworzył ramdysk (tak ze 3-4 GB) a jak wychodze z LR to, żeby mi tego ramdyska zawijał. sadzicie, że da radę to zrobić?
    aaaaaa
    no oczywiście wrzucałbym tam podglądy i cach tylko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paparazzi89 Zobacz posta
    ramdysk? wyjaśnij proszę
    Dysk wirtualny w pamięci operacyjnej. Używałem Dataram RAMDisk, z 6GB pamięci operacyjnej wykroiłem na jego potrzeby 2GB. Rawy oczywiście pozostały na dysku, nie kopiowałem ich na ramdysk.

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    no właśnie - co mnie ciekawi - chciałbym tak skonfigurować sobie bata jakiegoś, żeby mi tworzył ramdysk (tak ze 3-4 GB) a jak wychodze z LR to, żeby mi tego ramdyska zawijał. sadzicie, że da radę to zrobić?
    aaaaaa
    no oczywiście wrzucałbym tam podglądy i cach tylko
    Nie musisz tego robić batem. Dataram Ramdisk umie zrobić snapshot ramdysku na dysk i odwrotnie przy starcie i zamykaniu systemu.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

a co przy hibernacji i uśpieniu ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    a co przy hibernacji i uśpieniu ?
    Hibernacja to zrzut całej przestrzeni adresowej procesów, w tym ramdysku. Niestety, z tego powodu trwa dłużej. Sporo dłużej trwa również wtedy start i zamykanie systemu (musi zassać zawartość ramdysku, na wyjściu ją zrzucić). Rożna to robić ręcznie przed uruchomieniem i po zakończeniu pracy w LR.

Strona 109 z 129 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów