Close

Strona 15 z 17 PierwszyPierwszy ... 51314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 164

Wątek: D90 vs D7000

Domyślnie

ja juz zglupialem. Wg mnie moje fotki nie sa ostre, nie wiem tylko czy to wina body czy mojej nie wiedzy nt fotografowania.
    Jutro jade do sklepu gdzie kupilem body, zeby na to zerkneli
    Nikon D7100, Nikkor 50 1.8G, Sigma 24-70 2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michaljaskula Zobacz posta
    ja juz zglupialem. Wg mnie moje fotki nie sa ostre, nie wiem tylko czy to wina body czy mojej nie wiedzy nt fotografowania.
    Jutro jade do sklepu gdzie kupilem body, zeby na to zerkneli
    Najpierw naucz się różnicy między mydłem, a nietrafioną ostrością. Później próbuj szukać ewentualnego FF/BF na zdjęciach.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michaljaskula Zobacz posta
    Panowie, w koncu jak jest z tym D7000?
    Jest ta wada AF czy to tylko wymysły niektórych użytkowników?
    Napisz do Kolegi Fatmana on rozwieje Twoje wątpliwości, testował D7000 bardzo długo, do upadłego i skutecznie! Wada jest ale firma nigdy się do tego nie przyzna. Wręcz rada jest jeśli uda jej się wmówić, że to z winy użytkownika zdjęcia raz mają ff a innym razem bf. Oczywiście można trafić na super sztukę (jak Irek) ale taka zabawo - loteria za 4000 tys nie każdego interesuje.

Domyślnie

Alcatraz może michaljaskula nie ogarniać sprzętu i nie wie czy body /obiektyw trefne czy on coś zawinił ...
    dawałem opis jak testować body/obiektyw jak ktoś ma wątpliwości odnośnie sprzętu to trzeba poszukać ,
    a jak sklep pomoże to zawitać i sprawdzić sprzęt < ale to się robi przy zakupie michaljaskula
    Alcatraz testowałem w sklepie D7k z N50mm moim i skoro trafiało w punk to kupiłem .

Rozmowny Awatar kazziz
    Miasto
    na longboardzie pod Wawelem.

Domyślnie

mam D7000 i nie miałem żadnych problemów z AF, co więcej - miałem w rękach co najmniej 4-5 D7000ek (ech, znajomi i szkolenia z obsługi...) i - jak to mówią ślązacy - ŻODYN! nie miał problemów z AF. Fatman już rok temu na targach w Łodzi mówił, że ma pierwsze D7000 które działa. A jak się skończyła jego akcja serwisowa? Słyszałem, że na 10 której pojechały 1 sztuka która upadła użytkownikowi, który się do tego przyznał, miała przesunięte lustro pomocnicze - naprawili. Może ktoś podać link do podsumowania tej akcji, bo nie mogę znaleźć?
    Jak się skupisz na robieniu zdjęć, to z reguły nie będziesz mieć problemów.
    Jak się skupisz na szukaniu problemów, to nie będziesz mieć ładnych zdjęć.

Mój aparat nie ma problemów z AF, nie chlapie olejem i nie sypie kurzem na matrycę.
    A teraz jest do tego mały, lekki i ma fajne stałki. E-M10!

Domyślnie

Skończyła się tak, że oddał body i odzyskał część pieniędzy. Nikon niestety poległ na tym przypadku.

Domyślnie

Czekam niecierpliwie na ciekawostki od kolejnych użytkowników nt. współpracy D90 z N 35/1,8. Jestem zainteresowany taką parą w ciągu paru miesięcy Na D7k zwyczajnie mnie nie stać.
    Może to kwestia zwyczajnego dopasowania sztuki do posiadanego body, co przecież robi się w sklepie?
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    Czekam niecierpliwie na ciekawostki od kolejnych użytkowników nt. współpracy D90 z N 35/1,8. Jestem zainteresowany taką parą w ciągu paru miesięcy Na D7k zwyczajnie mnie nie stać.
    Może to kwestia zwyczajnego dopasowania sztuki do posiadanego body, co przecież robi się w sklepie?
    A ja właśnie za chwile się wybieram do Fj po N 35/1,8 , brakuje mi tego obiektywu ....mam nadzieje że się sprawdzi i bede zadowolony
    D750 ll S35/1,4 ART ll S135/1,8 ART ll N24-70 2,8 ll S70-200 OS ll SB-700 ll

Domyślnie

Jakiś tydzień temu sprzedałem szwagrowi swoje D90, jego pierwsze lustroZa moimi namowami skusil się na zakup N35. Pokazałem mu najprostszą sklepową procedurę testową na ff/bf, pojechał sam i kupił w FJ. Dzisiaj bawiłem się tym zestawem, trafia z małych i dużych odległości perfekt!
    blog|fejsbuk|flickr
    Z6II|20|35|50|85|500

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rossi_PL Zobacz posta
    Jakiś tydzień temu sprzedałem szwagrowi swoje D90, jego pierwsze lustroZa moimi namowami skusil się na zakup N35. Pokazałem mu najprostszą sklepową procedurę testową na ff/bf, pojechał sam i kupił w FJ. Dzisiaj bawiłem się tym zestawem, trafia z małych i dużych odległości perfekt!
    Jak widzisz w mojej stopce , kupiłem sobie ten obiektyw 35 i tak jak piszesz , trafia w punkt i daje duzo radochy
    D750 ll S35/1,4 ART ll S135/1,8 ART ll N24-70 2,8 ll S70-200 OS ll SB-700 ll

Strona 15 z 17 PierwszyPierwszy ... 51314151617 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów