Close

Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 164

Wątek: D90 vs D7000

Domyślnie

Brać D i się nie zastanawiać przy D90. Wersja G to inny plastic fantastic, miałem styczność z baaardzo nietrafionym egzemplarzem (używalny od 2.8-3.5 ze względu na koszmarny FF). Ostatecznie skończyło się wysyłką do serwisu (koszt xzł). Średnica filtra większa więc i cena większa. D jest szybszy niż AF-S...

Postaraj się trafić dobrą sztukę Made In Japan (ze skalą za szybką).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez namedtrain Zobacz posta
    Nie sądziłam, że wrócę dzisiaj bez D90. Po przejechaniu wielu sklepów tylko w jednym było body, a kosztowało 2300zł. Sprzedawcy byli zaskoczeni, jak pokazywaliśmy im nówki z Allegro z 1900zł, ale dobra, trzeba się rozejrzeć gdzie indziej. Nie wiem, co teraz zrobię, jeszcze poszperam w necie, czy gdzieś mają. Stary aparat, ale nie sądziłam, że będzie niedostępny...
    Nie, nie chcę kitu, dość się namęczyłam z poprzednim, teraz w jasność 1,8 celuję, bo na tym mi zależy
    nie czekaj zbyt długo bo z każdym dniem z dostępnością d90 może być coraz gorzej i cena zacznie być coraz wyższa , co do konstrukcji to d to jak czołg tam nie ma się co zepsuć , prostota a w g zawsze a to silnik , itd z kolei g sa nieco poprawione , szybsze (nie zawsze ) i przyszłościowe bo coraz mniej body w segmencie amator ma wbudowany silnik , ode mnie wszystko w temacie co miałem napisać napisałem , a co do kita ........, myślę ,że zrozumiesz szybciej niż mi sie wydaje i kupisz kita wystarczy zderzenie z rzeczywistością i chęć porobienia zdjęć w mieszkaniu całej rodzinie i 50 nie powalczysz (wąsko , albo będzie sama głowa w kadrze )
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hipcio_stg Zobacz posta
    Brać D i się nie zastanawiać przy D90. Wersja G to inny plastic fantastic, miałem styczność z baaardzo nietrafionym egzemplarzem (używalny od 2.8-3.5 ze względu na koszmarny FF). Ostatecznie skończyło się wysyłką do serwisu (koszt xzł). Średnica filtra większa więc i cena większa. D jest szybszy niż AF-S...

Postaraj się trafić dobrą sztukę Made In Japan (ze skalą za szybką).
    oj to miałeś fatalną sztukę bo 50 f1,8 G jest ostra od 1,8 stara d f2,2

co do sugestii
    ze skalą z szybka to odradzam jest gorsza czyli 50 1,8AF lepsza jest 501,8 AF D!!!! koniecznie z D (bez szybki )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    nie czekaj zbyt długo bo z każdym dniem z dostępnością d90 może być coraz gorzej i cena zacznie być coraz wyższa
    lub można puść po rozum do głowy i kupić używkę za 1400-1500 i resztę zainwestować w stałki D.
    "Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dexter88 Zobacz posta
    lub można puść po rozum do głowy i kupić używkę za 1400-1500 i resztę zainwestować w stałki D.
    oj nie nie w tym wypadku tutaj to ryzyko bardzo duże bo jak kupi nowe to ma tą gwarancję a tu się zepsuje i nie ma za co naprawić (uczy się nie pracuje ) , w każdym innym przypadku ryzykowałbym ale jak ktoś liczy się z groszem a wiem jak kiedys zaczynałem , trzeba to też wziąć pod uwagę przy doradzaniu

PS co do stałek D to ja akurat juz nie jestem aż takim ich zwolennikiem jak kiedyś wyszły nowe szkła które są ulepszone , jeśli ktoś musi to kupuje , ale ,żeby całą szklarnie na D budować oj nie 1 stałka tak ale nie więcej , trzeba myśleć przyszłościowo zmieni kiedyś d90 na coś co nie będzie miało silnika i każde szkło będzie bezużyteczne bo marnie widzę ręczne ostrzenie a nie każdy może sobie pozwolic na od tak wyrzucić kilka tysięcy czytaj FX lub pokroju d7k
    Ostatnio edytowane przez LordRamzes ; 16-03-2013 o 20:24

Domyślnie

Jasne, wszystko się może popsuć, tak samo potrącić cię samochód kiedy będziesz szedł po zakupy. Właśnie mając całkowicie ograniczony budżet trzeba go możliwie maksymalnie wykorzystać (Maximalprinzip).
    Pisząc o stałkach w liczbie mnogiej miałem na myśli 35 i 50, ewentualnie 85, czy ten tele, zależnie od upodobań i kasy, nie że wszystkie szkła manual od razu.
    "Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez namedtrain Zobacz posta
    Nie sądziłam, że wrócę dzisiaj bez D90. Po przejechaniu wielu sklepów tylko w jednym było body, a kosztowało 2300zł. Sprzedawcy byli zaskoczeni, jak pokazywaliśmy im nówki z Allegro z 1900zł, ale dobra, trzeba się rozejrzeć gdzie indziej.
    Fakt, u mnie też z cenami za D90 sprzedawcom... odbiło...

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    nie czekaj zbyt długo bo z każdym dniem z dostępnością d90 może być coraz gorzej
    Nie jest tak źle. Na A.... spokojnie jest z 5 stron z nowiuteńkimi D90. I raczej szybko nie znikną...

Domyślnie

Używki na allegro stoją niekiedy nawet drożej niż nówki. Np. w FJ nowe D90 (z kitem 18-105) kosztuje 2650 zł a na allegro używka 3300. Dobre

Domyślnie

Jasne, wszystko się może popsuć, tak samo potrącić cię samochód kiedy będziesz szedł po zakupy.
    Wiesz ale mając nową puszkę masz jakby nie patrzyć pewien czas spokoju i co ma wyjść to raczej wyjdzie a poza tym prawda jest taka kupi nawet z przebiegiem 20k , zaczyna się uczyć , a fazie nauki robi się mnóstwo zdjęć , eksperymentów , poznaje tematy, techniki , i przebieg bardzo szybko rośnie i migawka bęc a tak jest 20k do przodu jednak (wiadomo może paść i nowa ale to mało prawdopodobne )

Domyślnie

Pisząc o stałkach w liczbie mnogiej miałem na myśli 35 i 50, ewentualnie 85, czy ten tele, zależnie od upodobań i kasy, nie że wszystkie szkła manual od razu.
    nie rozumiesz 2 stałki to dużo dla amatora i jeśli kiedyś będzie zmieniała body a nie będzie miała silnika to te szkła będą manualne to taka odległa przyszłość ale można to rozważyć ,tym bardziej ,że za pare lat prawdopodobnie sprzedać te stałki czy takie tele będzie trudniej , poza tym jasne ciężkie tele wygląda fajnie tylko na zdjęciach jak się dłuzej popracuje to daje piękny obrazek owszem ale jednak daje się we znaki targanie go , tym bardziej młodej Osobie

Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów