hmm...rzeczywiście otrzymałem cały komplet bezpłatnie.
Szukaj
hmm...rzeczywiście otrzymałem cały komplet bezpłatnie.
Jacek
-------------------------------------------------------
D850+D810 /N24-120/N70-200/N85 1.4/ N16-35 / N28
Kupiłem rano, rozsiadłem się przed komputerem wieczorem i dostałem info "ExpiredTokenThe provided token has expired.Request has expired" ... i tyle z mojego oprogramowania![]()
Nikon
Jak pierwszy raz użyłem softu NikSoftware to stwierdziłem, że są to bez sensu zduplikowane funkcje Photoshopa. Ale później się przekonałem - świetne oprogramowanie. Vivezy używam regularnie, polecałem każdemu kogo uczyłem retuszu, a teraz tym bardziej będę polecał skoro można mieć cały pakiet za taką kwotę. Na FB jeden forumowicz się mnie pytał, do czego tego używam, więc poniżej zacytuję:
Używam Viveza2 do przyciemniania/rozjaśniania, do lokalnych korekt koloru (np skóra ma za dużo żółtego na ręce), do lokalnego podnoszenia kontrastu. To wszystko można zrobić w PS, ale w Vivezie jest szybciej/wygodniej, bo nie trzeba nakładać masek. Poza tym kiedyś używałem ColorEfexPro do specyficznego podnoszenia kontrastu i paru innych rzeczy, ale później opanowałem PSa tak że stało się zbędne i zapomniałem o tym całkowicie (ale najnowsza wersja może oferuje coś fajnego). Dfine wiem że jest świetne do odszumiania, ale ja robię zdjęcia na natywnym ISO więc to nie do mnie. Sharpener Pro podobno świetne do wyostrzania, ale nie używałem. SilverEfexPro to pozycja obowiązkowa dla każdego kto robi zdjęcia czarno-białe. Rewelacja, ale ja bw nie robię.
Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 26-03-2013 o 21:20
próbowałem kiedyś triala w LR i zamiast przyspieszenia miałem spowolnienie, bo musiał do tiffa sobie wyeksportować więc zostawiłem. Przy kilkuset plikach dziennie to żadna pomoc.
support NIK jest/był bardzo pomocny - zawsze dostawałem szybką odpowiedź, a tym bardziej jak zapłaciłem. więc pisz do nich i na pewno pomogą
Jacek
-------------------------------------------------------
D850+D810 /N24-120/N70-200/N85 1.4/ N16-35 / N28
Napisałem, automat odpisał, że w ciągu 2 dni odpowiedzą .... Kiepsko mają to rozwiązane, że link działa chwilę.
Nikon
jakis błąd - moj link dziala caly czas
Zakupiłem dzisiaj i działa jak talala
Kiedyś na starej stronie CEP4 miał kilka wersji uzależnionych od ilości filtrów. Wiecie może jak to opcja?
Kolego Adams, nie rozumiem Twojego problemu ?![]()
Skontaktuj się z nami