Close

Strona 72 z 78 PierwszyPierwszy ... 22627071727374 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 777

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oper Zobacz posta
    - ciekawość
    - brak oficjalnych narzędzi do operacji tak prostych jak choćby mapowanie badpixeli
    - bo zbyt często puszki wracają z serwisu w stanie nie zadowalającym właściciela
    - bo puszka po gwarancji więc niewiele jest do stracenia
    - bo robi się tak z innymi urządzeniami (samochody, komórki i co tam jeszcze sobie można wymyślić) i jak ktoś mniej więcej kuma temat to nie zepsuje (a jak zepsuje to będzie się musiał mocniej w temat wgryźć i jego wiedza wzrośnie)
    - z pobudek "hakersko-wolnościowych", że skoro coś nabyłem na własność to mogę w tym grzebać do woli i producentowi nic do tego
    I pewnie można by dużo więcej wymienić...
    Żaden z podanych przez Ciebie powodów (w ogóle trudno to sobie wyobrazić) nie usprawiedliwia zwykłego złodziejstwa, jakim jest korzystanie z czyjejś skradzionej
    własności. Chcesz grzebać przy swoim aparacie? Korzystaj z oprogramowania open source lub sam je napisz...

Domyślnie

Proponuję zostawić aspekty moralno-prawne z boku, bo nie tego dotyczy ten temat.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pepe2k Zobacz posta
    Proponuję zostawić aspekty moralno-prawne z boku, bo nie tego dotyczy ten temat.
    Dlaczego? Jedno z największych forów fotograficznych w kraju, a na nim dział, w którym ludzie zawzięcie dyskutują o sposobach wykorzystania skradzionego softu. To przecież ciekawe...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blaise1973 Zobacz posta
    Dlaczego? Jedno z największych forów fotograficznych w kraju, a na nim dział, w którym ludzie zawzięcie dyskutują o sposobach wykorzystania skradzionego softu. To przecież ciekawe...
    ... ale doprowadza jedynie do niekończącego się sporu i udowadniania przez każdego swojej racji, która jest jak d..., bo każdy ma swoją.

Domyślnie

... ale doprowadza jedynie do niekończącego się sporu i udowadniania przez każdego swojej racji, która jest jak d..., bo każdy ma swoją.
    Moja wypowiedź była nieco przekorna, szkoda, że tego nie dostrzegłeś. Co do Twojej wypowiedzi - tak, każdy ma swoją rację, ale nie każdy jest... tym, który korzysta ze skradzionej własności.
    Właśnie z tych względów moralno-prawnych ten wątek powinien zostać nie tylko zamknięty, ale w ogóle usunięty...

Domyślnie

Właśnie z tych względów moralno-prawnych ten wątek powinien zostać nie tylko zamknięty, ale w ogóle usunięty...
    Ten wątek to jedynie informacja o wycieku oprogramowania. Najwyraźniej nie przeczytałeś go dokładnie i rościsz sobie jakieś dziwne prawo do decydowania o tym, o czym można, a o czym nie można informować.

Nawet jeżeli taka informacja (o wycieku oprogramowania) spowoduje, że ktoś będzie miał wątpliwości moralno-prawne, to jest to tylko i wyłączenie sprawa tego kogoś. Nikt nad nikim nie stoi z biczem i nie zmusza do popełniania takiego czy innego czynu wątpliwej moralności lub w opozycji do obowiązujących przepisów. Nikt tutaj nie rozpowszechnia tego oprogramowania, nikt tutaj nie namawia do jego pobierania i użytkowania (co więcej, raczej doszliśmy tutaj do wniosku, żeby tego nie robić), ale nikt tutaj też nie będzie za innych decydował. Każdy zrobi sobie z taką informacją to, na co będzie miał ochotę.

Domyślnie

Nikt tutaj nie rozpowszechnia tego oprogramowania, nikt tutaj nie namawia do jego pobierania i użytkowania
    Piękne! Zwłaszcza że to Ty podałeś link do miejsca, z którego można ściągnąć skradzione oprogramowanie. A że jest skradzione, bo należące do Nikona, informował kolega puciek już kilkanaście minut po Twoim pierwszym wpisie.
    Problem polega na tym, że zamiast informować, że to skradziona własność, na co wszystko bardzo szybko wskazywało, pierwszy rzuciłeś się do zabawy tym oprogramowaniem. I zdaje się, że ktoś Cię za to ukarał...
    Ostatnio edytowane przez blaise1973 ; 26-03-2013 o 08:19

Domyślnie

Piękne! Zwłaszcza że to Ty podałeś link do miejsca, z którego można ściągnąć skradzione oprogramowanie.
    Mylisz się kolego. Podałem link do wątku na publicznie dostępnym forum. Czy to już przestępstwo? Jak wkleję tutaj link do The Pirate Bay, PEB, KickAssTorrents albo innego agregatora linków, to też przyjdziesz i będziesz mi to wypominać? Żeby do Ciebie dotarło, bo chyba masz problem z logicznym myśleniem: nie podałem linka do skradzionego oprogramowania.

A że jest skradzione, bo należące do Nikona, informował kolega puciek już kilkanaście minut po Twoim pierwszym wpisie.
    Tak jest Wysoki Sądzie, przyjmujemy wyrok z pokorą!
    A kolega puciek ma trzecie oko i przewiduje przyszłość

Problem polega na tym, że zamiast informować, że to skradziona własność, na co wszystko bardzo szybko wskazywało, pierwszy rzuciłeś się do zabawy tym oprogramowaniem. I zdaje się, że ktoś Cię za to ukarał...
    Nie, nikt mnie nie ukarał.
    A czym, jak i za jakie pieniądze się bawię, to moja prywatna sprawa. Motyla noga Ci do tego.

Widzę, że bardzo Cię to zabolało, bo spać po nocach nie możesz, dlatego proponuję - idź i naprawiaj świat gdzie indziej, tam gdzie możesz być bardziej potrzebny, bo z bicia piany nic nie będzie... Proponuję zacząć od problemu głodu, bezdomności, pedofilii, ubóstwa, narkotyków, spóźniających się pociągów... do wyboru, do koloru, Forumowy Trollu.

Domyślnie

Mylisz się kolego. Podałem link do wątku na publicznie dostępnym forum. Czy to już przestępstwo? Jak wkleję tutaj link do The Pirate Bay, PEB, KickAssTorrents albo innego agregatora linków, to też przyjdziesz i będziesz mi to wypominać? Żeby do Ciebie dotarło, bo chyba masz problem z logicznym myśleniem: nie podałem linka do skradzionego oprogramowania..
    Podałeś linka do linka. Róznica jest duża od strony prawnej. Od strony moralnej - żadna.

PS. karteczką dostałeś nie za to.

Skończmy dyskusje na ten temat. Bo się może zrobić gorąco.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Podałeś linka do linka.
    Zdefiniuj mi proszę czym jest link do linka...

Róznica jest duża od strony prawnej. Od strony moralnej - żadna.
    Jaka znowu strona moralna? Chcesz mi powiedzieć, że nagle po 72 stronach nawalonych postów, prawie 62 tysiącach odsłon tematu, zaczynacie rozgrzebywać jakąś stronę moralną tego zagadnienia?!

Nie uważasz, że trochę na to za późno? Trzeba było sprawę uciąć w zarodku czyli po pierwszych 10-20 postach, a nie nagle odcinać się od sprawy stwierdzeniem o wątpliwej moralności mojego postu. Jak moderacja forum miała jakieś problemy natury moralnej dotyczące mojego postu z informacją o wycieku, to trzeba było mnie o tym informować ~70 stron tematu wcześniej.

Pytam ponownie, czy ja kogoś zmuszałem do odwiedzania tego linka? Wciskałem komuś to na siłę? Stałem z biczem i kazałem odwiedzać wątek na forum NikonHacker?!

Proszę bardzo, link do The Pirat Bay. A teraz, ukamienujcie mnie! Przecież zamieszczenie takiego linka jest takie NIEMORALNE!

PS. karteczką dostałeś nie za to.
    Tak, wiem. Chyba za Forumowego Trolla?

Skończmy dyskusje na ten temat. Bo się może zrobić gorąco.
    To po co był Twój ostatni post? Moderator na tym forum może puścić posta rozgrzewającego atmosferę, w dodatku cytując kogoś w taki sposób żeby wywołać go do tablicy... i uciąć dyskusję? Najwyraźniej sam chciałeś, żeby zrobiło się gorąco.

Strona 72 z 78 PierwszyPierwszy ... 22627071727374 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów