Jak to dobrze, że można namolnych dodać do KF.![]()
Szukaj
Jak to dobrze, że można namolnych dodać do KF.![]()
Ostatnie 10 stron wątku to istna masakra. Zero konkretów, za to masa bicia piany i agresji.
Nod32 na pewno nie reaguje![]()
Nic dodać, nic ująć. Mnie się już nawet śledzić tego nie chce. Od samego początku zastanawia mnie natomiast co innego: Dlaczego ludzie w ogóle korzystają z tego softu? Bo jest w sieci? Można przecież założyć z prawdopodobieństwem bliskim 100%, że należy do Nikona i że zostało skradzione (udostepnione bez zgody właściciela). Jeśli tak, każdy, kto je choćby kopiuje (nawet nie musi używać), jest... no cóż, dopowiedzcie sobie sami. Przykład może trywialny, ale skoro ludzie skaczą sobie do oczu w dyskusjach na temat istnienia/nieistnienia licencji: Skradziono Wam samochód, a następnie porzucono na ulicy. Ktoś widzi stojący na ulicy samochód, wie, że nie jest jego właścicielem, ale mimo to postanawia sobie nim pojeździć (w celeach rekreacyjnych albo nawet zarobkowych). Jak patrzy właściciel na takiego człowieka?
I jeszcze jedno - chętnie niektórzy korzystają z tego oprogramowania, ale ile jest przy okazji narzekania, że teraz będą przekręcane "liczniki" aparatów. Czy to nie hipokryzja?
No to ja dla odmiany, i podgrzania atmosfery podam inny przykład. Wystawiam ubrania , i inne niepotrzebne rzeczy , czy ktoś kto je zabiera dla siebie jest złodziejem?. W odróżnieniu od samochodów , darmowych programów w sieci nie brakuje, są różnego rodzaju triale i inne duperele, więc nietrudno się pogubić w ocenie pochodzenia oprogramowania.
Żeby była jasność nie zachęcam, ani nie pochwalam kradzieży, natomiast jestem b.ciekawy ile osób czyta ze zrozumieniem (o ile w ogóle czyta) warunki licencji korzystania z softu. Co do przekręcania liczników, to prócz szkód widzę jeden plus, mianowicie teraz wiem że jest to w prosty sposób do wykonania, i jestem niemal pewien że niejedna puszka miała "skorygowany" licznik ,tyle tylko że trzeba było mieć znajomości w serwisie.
Pozdrawiam !
- ciekawość
- brak oficjalnych narzędzi do operacji tak prostych jak choćby mapowanie badpixeli
- bo zbyt często puszki wracają z serwisu w stanie nie zadowalającym właściciela
- bo puszka po gwarancji więc niewiele jest do stracenia
- bo robi się tak z innymi urządzeniami (samochody, komórki i co tam jeszcze sobie można wymyślić) i jak ktoś mniej więcej kuma temat to nie zepsuje (a jak zepsuje to będzie się musiał mocniej w temat wgryźć i jego wiedza wzrośnie)
- z pobudek "hakersko-wolnościowych", że skoro coś nabyłem na własność to mogę w tym grzebać do woli i producentowi nic do tego
I pewnie można by dużo więcej wymienić...
---
Oper
Skontaktuj się z nami