Szukaj
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia nie ubiera tego w słowa" - J. Tuwim
www.TadeuszTurski.info
Maciek321, jakim obiektywem były te fotki robione? Bardzo ładne...![]()
Przecie już nie raz było na tym forum, że tą Sigmą nie da się robić dobrych zdjęć.Napisał prz3mo
(...)jakim obiektywem były te fotki robione? Bardzo ładne... (...)
Napisał Maciek321
SIGMA 70-300 1:4-5,6 APO DG MACRO. Wszystko jest we właściwościach każdego zdjęcia...Taka mułowata, ma mydło i wogóle...
Bardzo sympatyczne zdjątka.
Pozdrawiam!
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Powiem tak, D80 to dobre body, nie bez wad ale dobre. Wg mnie największą jego zaletą jest jego ergonomia. Dobrze leży mi w łapie, wszystko jest pod ręką, a jak coś trzeba odszukać to też nie ma z tym problemu. No i obiektywy na które mnie stać i które zaspokaja moje potrzeby.
Pewno, że można chcieć więcej ale pewno trzeba by było dopłacić więcej. Ktoś chce proszę bardzo jest D200, D300 czy nawet D3.
Na samym początku miałem ból z czyszczeniem matrycy, szczególnie jak przy f22 doszukałem się jednego syfa. Ale teraz.....mam to gdzieś. Przysłon więcej niż f18 nie używałem jak do tej pory więc luz. Jak nie widać to nie wnikam co tam siedzi. Oczywiście przed większym foceniem pstryknę przy f18-22 i sprawdzam czy są syfy. Jak są to grucha i już.
Szumy? Jednym przeszkadzają innym nie. Ja należę do tej drugiej grupy może dlatego, że nie oglądam fotek przy 1000% powiększeniu. A fotki na papierze w A4 prezentują się bardzo dobrze, wg mnie przynajmniej.
Natomiast uważam, że bardzo dużo ludzi pokupowało te body i z tej racji jest najczęściej wałkowane na forach. Szczególnie, że są to świadomi użytkownicy z niemałymi wymaganiami i bezlitośni w stosunku do słabostek sprzętu.
Założę się, że za jakiś czas gdy pojawią się następcy tego body będą sentymentalne posty o starym poczciwym D80. Że to było dobre body....itp.
A na koniec, żeby nie było tak cukierkowo, to proszę mi powiedzieć po co są posty typu fajny D40, super D80?
Co to grupa wsparcia? Szukanie potwierdzeń sowjego wyboru?
Wg mnie ciekawszym postawiem sprawy było by zapytanie dlaczego kupiłeś/aś D80/D70/D50/D40 ...... i dlaczego system nikon?
nic...
Skontaktuj się z nami