Close

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    "Świateł nie tracę, bo nie prześwietlam zdjęć, tylko kładę histogram bardziej na prawą stronę."

Jezeli i tak korygujesz na histogram, to cala reszta nie ma zadnego znaczenia .

Odnosnie kladzenia na prawa strone, nalezy jednak uwazac na sytuacje zblizone do granicznych, bo mozna sie w ten sposob pozbawic koloru, bez wzgledu na brak przeswietlenia.
    Podsumowujac, im blizej do bialosci najjasniejszemu kolorowi w kadrze, tym bardziej mozna sie zblizyc histogramem do prawej strony, osiagajac jednoczesnie mniejsze szumy w cieniach..
    Super w D80 jest to, że histogram jest rozbity na RGB, to daje większą kontrolę.
    "Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia nie ubiera tego w słowa" - J. Tuwim
    www.TadeuszTurski.info

Exclamation

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Nic nie płaciłem. Powiem więcej - nawet gwarancji nie pokazywałem, której zresztą nie mam podbitej Przyszedłem, wypowiedziałem magiczne słowo* i pan porwał aparat na zaplecze, pogmerał 3 minuty i przyniósł odświeżony, dorzucając podziękowania, że przyszedłem Trzeci raz odwiedzam serwis i po raz kolejny odnoszę dobre wrażenie.

Pozdrowienia.

*) mapowanie
    a jak brzmi to magiczne słowo?? 'dzieńdobry' ??
    D700 z kitem 24-70 | Nikon 70-200 | Nikkor 35 f2 | Nikkor 85 f1.8 | SB600 | SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RaB Zobacz posta
    (...)moze cos pokaza(...)

A mam jeszcze kilka do pokazania - zaskakuje mnie ten aparacik coraz bardziej...

<= ISO 400

<= ISO 200

<= ISO 200

<= ISO 400

<= ISO 1250
    Nikon D80 + śmieci, I jeszcze D300 teraz mam.

Domyślnie

Maciek321, jakim obiektywem były te fotki robione? Bardzo ładne...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    (...)jakim obiektywem były te fotki robione? Bardzo ładne... (...)
    SIGMA 70-300 1:4-5,6 APO DG MACRO. Wszystko jest we właściwościach każdego zdjęcia...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciek321 Zobacz posta
    SIGMA 70-300 1:4-5,6 APO DG MACRO. Wszystko jest we właściwościach każdego zdjęcia...
    a grzebałeś coś w PS przy fotce iso1250, czy też szumy są widoczne jedynie przy 1000% powiększeniu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez big lebowski Zobacz posta
    a grzebałeś coś w PS przy fotce iso1250, czy też szumy są widoczne jedynie przy 1000% powiększeniu?

Nie używam wcale PS'a (nie mam licencji) Grzebałem jedynie w NC NX, a potem w NCC 4,2. Ale tylko zmniejszyłem rozmiar, wyostrzyłem, ustawiłem balans, i takie tam... (sam jestem zaskoczony poziomem szumów).

Domyślnie

Napisał prz3mo
    (...)jakim obiektywem były te fotki robione? Bardzo ładne... (...)

Napisał Maciek321
    Przecie już nie raz było na tym forum, że tą Sigmą nie da się robić dobrych zdjęć. Taka mułowata, ma mydło i wogóle...

Bardzo sympatyczne zdjątka.
    Pozdrawiam!
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Powiem tak, D80 to dobre body, nie bez wad ale dobre. Wg mnie największą jego zaletą jest jego ergonomia. Dobrze leży mi w łapie, wszystko jest pod ręką, a jak coś trzeba odszukać to też nie ma z tym problemu. No i obiektywy na które mnie stać i które zaspokaja moje potrzeby.
    Pewno, że można chcieć więcej ale pewno trzeba by było dopłacić więcej. Ktoś chce proszę bardzo jest D200, D300 czy nawet D3.
    Na samym początku miałem ból z czyszczeniem matrycy, szczególnie jak przy f22 doszukałem się jednego syfa. Ale teraz.....mam to gdzieś. Przysłon więcej niż f18 nie używałem jak do tej pory więc luz. Jak nie widać to nie wnikam co tam siedzi. Oczywiście przed większym foceniem pstryknę przy f18-22 i sprawdzam czy są syfy. Jak są to grucha i już.
    Szumy? Jednym przeszkadzają innym nie. Ja należę do tej drugiej grupy może dlatego, że nie oglądam fotek przy 1000% powiększeniu. A fotki na papierze w A4 prezentują się bardzo dobrze, wg mnie przynajmniej.
    Natomiast uważam, że bardzo dużo ludzi pokupowało te body i z tej racji jest najczęściej wałkowane na forach. Szczególnie, że są to świadomi użytkownicy z niemałymi wymaganiami i bezlitośni w stosunku do słabostek sprzętu.
    Założę się, że za jakiś czas gdy pojawią się następcy tego body będą sentymentalne posty o starym poczciwym D80. Że to było dobre body....itp.
    A na koniec, żeby nie było tak cukierkowo, to proszę mi powiedzieć po co są posty typu fajny D40, super D80?
    Co to grupa wsparcia? Szukanie potwierdzeń sowjego wyboru?
    Wg mnie ciekawszym postawiem sprawy było by zapytanie dlaczego kupiłeś/aś D80/D70/D50/D40 ...... i dlaczego system nikon?
    nic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    ...
    Wg mnie ciekawszym postawiem sprawy było by zapytanie dlaczego kupiłeś/aś D80/D70/D50/D40 ...... i dlaczego system nikon?
    A było już takie pytanie na Forum...
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów