Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 80

Domyślnie

A ja nie byłem napoczątku zadowolony, a teraz jestem i to za***ście. Wczoraj w nocy wypatrzyłem przypadkiem kilka umarłych pikseli, dzisiaj rano szybkie mapowanie na Postępu 14 i jestem tym bardziej zadowolony. Po przejściach z kilkoma różnymi systemami wróciłem do Nikona i nie żałuję - D80 to wspaniała puszka - pozostaje tylko czekać na lepsze światło (wiosenne), aby móc ją w pełni wykorzystać.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Nie bijcie .. kocham nasze nikusie ..ale pomiar swiatla na manulach mogli by dac ehhh gdyby nie ta nieodwzajemniona milosc do nikusia przesiadl bym sie ... chyba

Pozdrawiam:

AMI

PS. wiem, ze mialo nie byc narzekania
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Oszczędny w słowach Awatar RaB
    Miasto
    Złotów/Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMI Zobacz posta
    Nie bijcie .. kocham nasze nikusie ..ale pomiar swiatla na manulach mogli by dac ehhh gdyby nie ta nieodwzajemniona milosc do nikusia przesiadl bym sie ... chyba

oj tu sie zgodze!! tyle dobrodziejstwa sie marnuje w szufladzie wszystkich nas
    ale sa rozne polsrodki, ponizej przedstawaim moj autorski, zapewniam ze dziala...i ma nieskonczonosc
    http://forum.stock-photo.pl/viewtopi...281&highlight=

pozdrawiam i rowniez wszsystkim zycze
    pomyslnosci na ten "Nowy Lepszy Jasniejszy Rok 2007"
    RaB
    Nikon D&F80, T 28-70/2,8 ATX II; N50/1,8;N 80-200/2,8AF-S ; Biometar80/2,8; SB-800; jakies trzy nogi i torebka

Domyślnie

moze podzielisz sie o co chodzi z twoim rozwiazaniem? bo link otwiera strone z logowaniem, a nie chce sie rejestrowac na forum dla obejrzenia jednego tematu...

Oszczędny w słowach Awatar RaB
    Miasto
    Złotów/Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bubel Zobacz posta
    moze podzielisz sie o co chodzi z twoim rozwiazaniem? bo link otwiera strone z logowaniem, a nie chce sie rejestrowac na forum dla obejrzenia jednego tematu...
    przepraszam nie zauwazylem juz sie poprawiam:
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Witam serdecznie!

Strasznie mnie denerwowało, że do swojego F80 nie mogłem nigdy podpiąć, bez tych wszystkich problemów( ostrzenie na nieskończoność, brak pomiaru itd.) manualnego szkła.
    Gdzies już o tym by wsadzić elektronike do manuala słyszałem wcześniej, tylko jak to zrobic by można było używać rożnych obiektywów z jedną przejściówką. Zainspirowała mnie właśnie ta lista i temat wyk. średnioformatowych obiektywów.

Zakupiłem przejście N->P-SIX, uszkodzony obiektyw: Nikkor 28-80/3.3-5.6 G z urwanymi kołnierzami bagnetu.
    Po małej demolce udało mi się wydobyć pożądaną elektronikę:

moim oczom ukazały się dwie taśmy (do nastawiania parametrów), szczerze spodziewałem się jednej tej szerszej służącej do określania ogniskowej obiektywu i co za tym idzie minimalnej przysłony. Druga taśma wykorzystywana jest podczas pracy AF-prawdę mówiąc nie wiem do końca do czego, może do określania odległości obiektu od obiektywu...jak ktoś wie chętnie posłucham

po kilku próbach zwierania ścieżek okazało się, że nie mogę uzyskać opisanej minimalnej przysłony 3.3, minimalnie udało mi się uzyskać 4 zwierając odpowiednie ścieżki jak również brak połączenia jest interpretowany jako f4...więc dla zaoszczędzenia miejsca postanowiłem obciąć taśmę, podobnie zrobiłem z drugą (może to błąd zobaczymy).

Pojawia się tutaj pytanie czy minimalne f4 nie bedzie zakrzywiało pomiarów i ile EV wynosi różnica między f3.3 a f4?

Umiejscowienie elektroniki w tej przestronnej przejściówce nie nastręczało problemu.

Jeżeli wszystko wypali, a mam nadzieję że tak to nawet drogo nie wyszło.
    Jedyny problem to fakt, że cały czas poluje na jakis obiektyw ciekawy, więc testów tak od razu nie uda mi się zrobic

Pozdrawiam
    RaB
    Nikon D&F80, T 28-70/2,8 ATX II; N50/1,8;N 80-200/2,8AF-S ; Biometar80/2,8; SB-800; jakies trzy nogi i torebka

Domyślnie

OK daj znac jak to dziala
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    .......dzisiaj rano szybkie mapowanie na Postępu 14 i jestem tym bardziej zadowolony. Pozdrawiam.
    Ile za to kasują jak sprzęt jest po gwarancji ??????.

Ja też przeskoczyłem na D80 z innego systemu jeśli można tak rzec i jestem bardzo zadowolony.

Domyślnie

No dobra, to ja tez jestem zadowolony...

nieprzerwanie...

od wrzesnia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolina Zobacz posta
    a co mają pokazac??!!
    cieszę się że wreszcie D 80 doczekał się forum zadowolonych; dołączam się i chwalę go od pierwszych zdjęć z września br. Do ew. pokazania mam serwis z Sycylii robiony Nikkorem 18-135 na stronie PZBS (www.polbridge.pl), potem "wyniki" albo "nowości" i Cefalu 2006 - Sicily Open. Nie są to zdjęcia super ale podobają się zainteresowanym. Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Ile za to kasują jak sprzęt jest po gwarancji ??????.
    Nic nie płaciłem. Powiem więcej - nawet gwarancji nie pokazywałem, której zresztą nie mam podbitej Przyszedłem, wypowiedziałem magiczne słowo* i pan porwał aparat na zaplecze, pogmerał 3 minuty i przyniósł odświeżony, dorzucając podziękowania, że przyszedłem Trzeci raz odwiedzam serwis i po raz kolejny odnoszę dobre wrażenie.

Pozdrowienia.

*) mapowanie

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów