Mnie te wszystkie narzekania nie zniechęciły i mimo, że aparat kupuje w styczniu to już jestem zadowolony![]()
Szukaj
Mnie te wszystkie narzekania nie zniechęciły i mimo, że aparat kupuje w styczniu to już jestem zadowolony![]()
D80 jest moim pierwszym nikonkiem i jestem bardzo zadowolony.Nie będę pisał o zaletach,bo
wszystko na tym forum było już napisane.O wadach jest jeszcze więcej,ale w moim body ich niema,no chyba że mój egzemplarz jest jakiś nie udany? hi!
D7000/N14-24 2.8/N24-70 2.8/SB-800/MB-D80/
wady opisane na tym forum są obiektywne (oprócz bodaj pierwszej serii D80 bo tam fakcztynie coś było spieprzone - ale tej pierwszej serii już dawno niema), a zatem Twój aparat je posiada tylko ty ich nie zauważasz lub nie chcesz zauważać bo jest Ci to obojętne....I BARDZO DOBRZE![]()
Ale mimo tych wad którymi się nie przejmuję wcale, udaje mi się robić fajne zdjęcia i to mnie najbardziej cieszy,bo przecież chyba o to chodzi w tym hobby jakim jest fotografia.
D80 jest niezły,to jest oczywiście moje prywatne zdanie-gdybym miał teraz kupić nikona to też bym wziął D80.
D7000/N14-24 2.8/N24-70 2.8/SB-800/MB-D80/
Witam!
jestem kompletnym amatorem :] i dopiero tak naprawde zaczynam przygode ze swiadoma fotografiabez opcji auto, z D80 jestem baaardzo zadowolony mimo chwilowej zlosci na hot pixele, aparacik pozwala mi sie wyzyc maksymalnie
wiec pstrykam co sie da i gdzie sie da
a z efektow coraz czesciej jestem baardziej niz zadowolony..wiem powtazam sie
daje link do przykladowej fotki D80+N50mm1.8+SB 600 ja jestem z niej zadowolony
ale fakt mi wiele do szczescia niepotrzeba:] to tyle pozdrawiam serdecznie całe forum :] and a happy new year
a sam wracam do nauki
http://picasaweb.google.pl/sozero78/ZabawyD80
ps do pro graczy..nie bic!
![]()
pozdrawiamD80 + 2gramy wiedzy + 98 gram zapału !
Sozero, fotki dają radę, szczególnie pierwsza na +
Ja dorzucę do wątku jeszcze jedną pochwałę D80 - dzisiaj odebrałem pierwsze odbitki 20x30. Musiałem później wrócić się do fotolabu, bo na podłodze została zgubiona szczęka ...![]()
To ja tak w skrócie o tych zdjęciach - czuję się zdecydowanie amatorem (i z tej perspektywy to piszę) i przez pewien czas fociłem Minoltą (mam najwięcej fotek z 5D). W zakresie odbitek obcowałem ze zdjęciami właśnie z tego aparatu plus z Minolty analogowej - formaty różne, zwykle mniejsze niż 20 x 30, ale też nie takie miniaturki jak 10 x 30. Zawsze mi się minoltowskie zdjęcia podobały i są one dla mnie punktem odniesienia. W porównaniu do nich, zdjęcia z Nikona są równie dobre, a często nawet lepsze (chodzi mi o subiektywne odczucia względem jakości). Przede wszystkim kolory - tutaj Nikon rządzi, ale też ostrość - w wielu przypadkach w 5D zamulasty AF sprawiał, że wiele zdjęć nie wychodziło. Ponieważ, jak na razie, nie było możliwości porobienia zdjęć wiosennej przyrody z użyciem D80, nie mam pełnego porównania. Niemniej w trudnych warunkach (pomieszczenia, na zewnątrz późną jesienią, itp.) D80 radzi sobie bardzo dobrze, choć też trzeba mu odpowiednio pomóc
A i jeszcze jedno - od pewnego czasu mam też okazję obcować z C. 20D + Sigma 18-70 - nie można przyczepić się do ostrości zdjęć czy samego sprzętu (solidny, choć z ergonomią daleko za Nikonem), ale IMHO zdjęcia, w porównaniu choćby z D80, są do kitu. Wypłowiałe, nie tak plastyczne i sprawiające gorsze wrażenie. Oczywiście wiele rzeczy można podciągnąć w PS lub inaczej zrobić, ale po co, skoro z D80 wychodzić mogą fotki jak bajka ?!
Pozdrowienia i życzenia noworoczne,
Zbyszek
ja też przystaję do tych zadowolonych z D80
aparacik miodzio.![]()
Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
Blog AgaPe
Skontaktuj się z nami