Close

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 80

Domyślnie

Mnie te wszystkie narzekania nie zniechęciły i mimo, że aparat kupuje w styczniu to już jestem zadowolony

Domyślnie

D80 jest moim pierwszym nikonkiem i jestem bardzo zadowolony.Nie będę pisał o zaletach,bo
    wszystko na tym forum było już napisane.O wadach jest jeszcze więcej,ale w moim body ich niema,no chyba że mój egzemplarz jest jakiś nie udany? hi!
    D7000/N14-24 2.8/N24-70 2.8/SB-800/MB-D80/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartoszek Zobacz posta
    D80 jest moim pierwszym nikonkiem i jestem bardzo zadowolony.Nie będę pisał o zaletach,bo
    wszystko na tym forum było już napisane.O wadach jest jeszcze więcej,ale w moim body ich niema,no chyba że mój egzemplarz jest jakiś nie udany? hi!
    wady opisane na tym forum są obiektywne (oprócz bodaj pierwszej serii D80 bo tam fakcztynie coś było spieprzone - ale tej pierwszej serii już dawno niema), a zatem Twój aparat je posiada tylko ty ich nie zauważasz lub nie chcesz zauważać bo jest Ci to obojętne....I BARDZO DOBRZE

Domyślnie

Ale mimo tych wad którymi się nie przejmuję wcale, udaje mi się robić fajne zdjęcia i to mnie najbardziej cieszy,bo przecież chyba o to chodzi w tym hobby jakim jest fotografia.
    D80 jest niezły,to jest oczywiście moje prywatne zdanie-gdybym miał teraz kupić nikona to też bym wziął D80.
    D7000/N14-24 2.8/N24-70 2.8/SB-800/MB-D80/

Smile

Witam!

jestem kompletnym amatorem :] i dopiero tak naprawde zaczynam przygode ze swiadoma fotografia bez opcji auto, z D80 jestem baaardzo zadowolony mimo chwilowej zlosci na hot pixele, aparacik pozwala mi sie wyzyc maksymalnie wiec pstrykam co sie da i gdzie sie da a z efektow coraz czesciej jestem baardziej niz zadowolony..wiem powtazam sie daje link do przykladowej fotki D80+N50mm1.8+SB 600 ja jestem z niej zadowolony ale fakt mi wiele do szczescia niepotrzeba:] to tyle pozdrawiam serdecznie całe forum :] and a happy new year a sam wracam do nauki

http://picasaweb.google.pl/sozero78/ZabawyD80

ps do pro graczy.. nie bic!
    pozdrawiam D80 + 2gramy wiedzy + 98 gram zapału !

Domyślnie

Sozero, fotki dają radę, szczególnie pierwsza na +

Ja dorzucę do wątku jeszcze jedną pochwałę D80 - dzisiaj odebrałem pierwsze odbitki 20x30. Musiałem później wrócić się do fotolabu, bo na podłodze została zgubiona szczęka ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Sozero, fotki dają radę, szczególnie pierwsza na +

Ja dorzucę do wątku jeszcze jedną pochwałę D80 - dzisiaj odebrałem pierwsze odbitki 20x30. Musiałem później wrócić się do fotolabu, bo na podłodze została zgubiona szczęka ...

Właśnie to mnie interesuje - odbitki na papierze. Porównywałeś może ze zdjęciami z innych modeli aparatów?
    Nie chodzi mi o ten sam kadr itp. ale jak te zdjęcia "żyją"?

pozdrawiam rsz
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    a z czym masz porównanie? robiłeś już odbitki w tym formacie z innych aparatów?

Domyślnie

To ja tak w skrócie o tych zdjęciach - czuję się zdecydowanie amatorem (i z tej perspektywy to piszę) i przez pewien czas fociłem Minoltą (mam najwięcej fotek z 5D). W zakresie odbitek obcowałem ze zdjęciami właśnie z tego aparatu plus z Minolty analogowej - formaty różne, zwykle mniejsze niż 20 x 30, ale też nie takie miniaturki jak 10 x 30. Zawsze mi się minoltowskie zdjęcia podobały i są one dla mnie punktem odniesienia. W porównaniu do nich, zdjęcia z Nikona są równie dobre, a często nawet lepsze (chodzi mi o subiektywne odczucia względem jakości). Przede wszystkim kolory - tutaj Nikon rządzi, ale też ostrość - w wielu przypadkach w 5D zamulasty AF sprawiał, że wiele zdjęć nie wychodziło. Ponieważ, jak na razie, nie było możliwości porobienia zdjęć wiosennej przyrody z użyciem D80, nie mam pełnego porównania. Niemniej w trudnych warunkach (pomieszczenia, na zewnątrz późną jesienią, itp.) D80 radzi sobie bardzo dobrze, choć też trzeba mu odpowiednio pomóc

A i jeszcze jedno - od pewnego czasu mam też okazję obcować z C. 20D + Sigma 18-70 - nie można przyczepić się do ostrości zdjęć czy samego sprzętu (solidny, choć z ergonomią daleko za Nikonem), ale IMHO zdjęcia, w porównaniu choćby z D80, są do kitu. Wypłowiałe, nie tak plastyczne i sprawiające gorsze wrażenie. Oczywiście wiele rzeczy można podciągnąć w PS lub inaczej zrobić, ale po co, skoro z D80 wychodzić mogą fotki jak bajka ?!

Pozdrowienia i życzenia noworoczne,
    Zbyszek

Domyślnie

ja też przystaję do tych zadowolonych z D80
    aparacik miodzio.
    Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
    Blog AgaPe

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów