Close

Strona 277 z 348 PierwszyPierwszy ... 177227267275276277278279287327 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 761 do 2 770 z 3475

Wątek: Nikon D4

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Tak jestem ryzykant do canona 5dmkII podpiął zamiennik grip i akumulatory i powiem Ci udało się nic nie wybuchło. Kilka aukcji znalazłem na jebaju gdzie ludzie kupują te akumulatory tylko że mój angielski jest daleki od tego aby konwersować z kupującymi.

I was concerned about buying this battery with no reviews, but now I can see why there are so many 5-star reviews for other Wasabi products.

PROS
    With 2800mAh, this battery really does go the extra mile. I was able to take significantly more exposures compared to using the stock Nikon EN-EL18 battery. The Wasabi battery mates perfectly with the battery chamber cover and slides into the D4 battery chamber perfectly. It also performs just fine in cold (not freezing) weather.

CONS
    The battery has two holes for locking the terminal cover that comes with the Nikon battery. However, the holes are too far from the edge of the battery, so the terminal cover doesn't actually snap in place. But at the price compared to the Nikon battery, this is not reason enough for me to drop a star in my rating.

INFO
    Since this battery holds more charge than the Nikon battery, it also takes longer to charge back up. Simple laws of electrochemistry.
    Może nie jest znowu tak źle Wasabi Power Battery for Nikon EN-EL18 and Nikon D4 DSLR
    Ostatnio edytowane przez manfred ; 12-03-2013 o 21:01

Domyślnie

Ja kupiłem oryginał. Nie warto kombinować.... Jak kogoś stać na D4 to bateria nie powinna być problemem.
    Ostatnio edytowane przez slawczyk ; 12-03-2013 o 23:11 Powód: bład

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawczyk Zobacz posta
    Nie warto kombinować.... Jak kogoś stać na D4 to bateria nie powinna być problemem.
    Oki rozumiem ale gdyby znalazła się osoba, która użytkuje zamiennik to proszę info na priw.

Domyślnie

Również radzę zakupić oryginał, a ewentualnie ten zamiennik po upływie gwarancji na aparat. Bo jak wytłumaczysz, że coś się stało w komorze bateryjnej lub z pokrywką komory (aku Wasabi nie jest dobrze dopasowany do pokrywki) w momencie, gdy Wasabi wyleje itp.

Oszczędny w słowach Awatar rhj
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Zdecydowanie tylko oryginał,żadne zamienniki...

Domyślnie

a mi coś jeden aku zaczyna nawalać za każdym razem trzeba go kalibrować
    ładuje się niby ok, ale nawet jak jest w aparacie to też w info o aku cały czas
    się świeci, że jest do kalibracji
    wiecie może co mu jest a może jest jakiś sposób na to ?
    hehe poza wymianą na nowy

Domyślnie

ale kalibrowales go ?

Domyślnie

tak za każdym razem, muszę, bo inaczej go nie chce ładować

Domyślnie

to tak wyglada jakby ta elektronika w baterii co jest glupiała

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Mam pytanie gdzie można pobrać kilku lub kilkunastosekundowe oryginalne filmiki z D4?

Strona 277 z 348 PierwszyPierwszy ... 177227267275276277278279287327 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów