Pisząc posta miałem na mysli tych świadomych "niedzielnych" fotografów"Pozostałym zaś polecam Nokię Lumię 1020
![]()
Szukaj
Pisząc posta miałem na mysli tych świadomych "niedzielnych" fotografów"Pozostałym zaś polecam Nokię Lumię 1020
![]()
"Któż jak BÓG!" - Św.Michał
shaolin, D800 + 500 f4 - LUBIĘ TO!!!![]()
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Możliwe, że wraz premierą modelu Nikon D4S firma Nikon udostępni też aktualizację firmware do lustrzanki D4. Podobno nowe oprogramowanie ma eliminować problem polegający na wyświetlaniu błędu podczas jednoczesnego korzystania z kart SanDisk Extreme Pro CF 160MB/s oraz Sony XQD S.
Jeśli sie to potwierdzi mam nadzieję, że aktualizacja wniesie znacznie więcej. Powiedzmy tyle, co obecna w Canonie 1DX![]()
Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8
No to kiedy ta premiera "braciszka"? Chętnie wgrałbym nowy soft mając nadzieję na poprawę awb.
Oby tylko nie było tak jak to u nikona bywa dość często; pojawia się następca, to nowy soft do starego pojawia się co najwyżej do poprawy wyraźnego byka albo np. aktualizacji listy korygowanych obiektywów.
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
Wyraźnego byka dostrzegam tylko biorąc pod uwagę 2 różne karty pamięci (N "konsekwentnie" utrzymał go w D4s) oraz małą liczbę krzyżowych pkt af... A tego żaden soft nie poprawi.
manfred, jeśli do fotografowania używałbym "ciemnych" zoom-ów to pewnie miałbyś rację
Zresztą, ostatnimi czasy, zaczyna mi deczwórka trochę ciążyć i kibicuję N oby, po wypuszczeniu d4s, wpakował w końcu matrycę z d4 do body bez gripa.
Ostatnio edytowane przez popi ; 18-01-2014 o 22:52
W najnowszym tescie Pentaxa K3 na Optyczne.pl w rozdziale jakosc obrazu RAW jest taka fajna porownywarka czulosci gdzie mozna sobie wybrac rozne aparaty, dobrze to widac na tym prawym pasku, pobawilem sie troche I widze ze D4 nie ma sobie rownych na wysokich czulosciachpolecam, ( prosze o nie komentowanie mojej wypowiedzi przez Shaolin )
![]()
D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE
Skontaktuj się z nami