Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Moje Klimaty

Domyślnie Moje Klimaty

Uff ... nauczyłem się wrzucać fotki na forum Podziękowania dla clostermana za tutorial
    Ostatnio edytowane przez Panerai ; 03-03-2013 o 02:24
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Takie tam moje klimaty

Ostatnio edytowane przez Panerai ; 03-03-2013 o 02:38
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

tu już ciut lepiej nr 3 najlepiej

Domyślnie

początki są trudne jak widać nic specjalnego nie pokazałaś, słabe kadry, kolory do poprawy, brak obróbki. Nie ma punktów zaczepienia dla oka, niestety słabo tym razem wyszło...
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

Możliwe Darku ... chyba niewiele rozumiem z fotografii. Tak się składa, że to co na zdjęciach - tak samo wyglądało w rzeczywistości. W sumie pokazałem na zdjęciu to co chciałem pokazać. Było pięknie, jasno, wielka przestrzeń, bufiaste chmury - dokładnie jak na fotce. Naprawdę z pokorą przyjmę wszystkie Wasze uwagi, chętnie będę wyciągał wnioski jeśli tylko wskażecie mi gdzie zrobiłem coś nie tak.
    Oglądam Wasze prace i czasami dziwię się nad czym tak niektórzy pieją z zachwytu widząc jakieś niedoświetlone krzaki pt. sad czy też nad fotografią kawałka drogi, lasu i budynków - które przejechałbym zasypiając z nudów (i nie ma tam jakiś powyciąganych cieni, barw, symetrii). Naprawdę z pokorą chętnie czytam uwagi kolegów tylko napiszcie co gdzie, o co chodzi i dlaczego ?! Tak nawet patrzę na portrety innych - jeśli panna nie walnie jakiejś pozy "ala mimoza", nie zastosuje się pięciu softboxów albo fota nie zrobiona w Indiach to już zdjęcie jest złe i do doopy Chciałbym zrozumieć GDZIE jest błąd i uczyć się je naprawiać Dziekuję za krytykę, a za wskazówki SZCZEGÓLNIE !
    Więc co jest nie halo z tym kadrowaniem ... na czym zawiesić wzrok na tych pierwszych dwóch fotkach ?? Proszę o pomoc poprzez wyjaśnienie (kolory akurat takie były).

PS. Proszę się na mnie nie obrażać, nie jestem głupcem by "walczyć" z fotografami, którzy zjedli zęby na tej profesce - mam nadzieję tymi swoimi pstrykami poprzez Wasze porady - uczyć się ! Inna rzecz, że pluję już krajobrazami równo zaoranych pól z przyciagajacym wzrok traktorem czy też samotnym drzewem. Nie jestem jakimś tam oryginałem ale takich widoczków typu zaorane pola czy łódka nad brzegiem morza - mam tak samo dosyć jak kiedyś kuchennych makatek z jeleniem na rykowisku
    Ostatnio edytowane przez Panerai ; 03-03-2013 o 19:17
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Chyba jednak jestem masochistą Next

Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

to mi się podoba i jestem zdecydowanie na tak.
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Ostatnie zdjęcie jest akurat świetnie, ale jeśli by się już na siłę czepiać, to ta ciemna gałąź w prawym górnym rogu może przeszkadzać, ale wydaje mi się, że ma znikomy wpływ na odbiór
    d90 + 18-55 + 50/1.8 + 55-200 VR + Carl Zeiss Sonnar 135/3.5 + S10-20/4-5.6 + SB-600 + Nissin Di622

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kompoman Zobacz posta
    Ostatnie zdjęcie jest akurat świetnie
    Dokładnie. Mnie też się podoba
    D300/0 + N18-55 + N55-200 + N35/1.8G + N50/1.8G + Tokina 135/2.8 + SB-700 + SB-26 i kilka innych manualnych szkiełek.
    Porst reflex C-TL + Porst 55/2.8 + Pentacon 200/4

Domyślnie

Uffff ... przyznaję, że chciałem się zamknąć w sobie i już tak pozostać. Jeszcze będą ze mnie ludzie Dzięki !
    Panerai vel Eliot Capone

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów