Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Moje Klimaty

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Moje Klimaty

Uff ... nauczyłem się wrzucać fotki na forum Podziękowania dla clostermana za tutorial
    Ostatnio edytowane przez Panerai ; 03-03-2013 o 02:24
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Takie tam moje klimaty

Ostatnio edytowane przez Panerai ; 03-03-2013 o 02:38
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

tu już ciut lepiej nr 3 najlepiej

Domyślnie

początki są trudne jak widać nic specjalnego nie pokazałaś, słabe kadry, kolory do poprawy, brak obróbki. Nie ma punktów zaczepienia dla oka, niestety słabo tym razem wyszło...
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

Możliwe Darku ... chyba niewiele rozumiem z fotografii. Tak się składa, że to co na zdjęciach - tak samo wyglądało w rzeczywistości. W sumie pokazałem na zdjęciu to co chciałem pokazać. Było pięknie, jasno, wielka przestrzeń, bufiaste chmury - dokładnie jak na fotce. Naprawdę z pokorą przyjmę wszystkie Wasze uwagi, chętnie będę wyciągał wnioski jeśli tylko wskażecie mi gdzie zrobiłem coś nie tak.
    Oglądam Wasze prace i czasami dziwię się nad czym tak niektórzy pieją z zachwytu widząc jakieś niedoświetlone krzaki pt. sad czy też nad fotografią kawałka drogi, lasu i budynków - które przejechałbym zasypiając z nudów (i nie ma tam jakiś powyciąganych cieni, barw, symetrii). Naprawdę z pokorą chętnie czytam uwagi kolegów tylko napiszcie co gdzie, o co chodzi i dlaczego ?! Tak nawet patrzę na portrety innych - jeśli panna nie walnie jakiejś pozy "ala mimoza", nie zastosuje się pięciu softboxów albo fota nie zrobiona w Indiach to już zdjęcie jest złe i do doopy Chciałbym zrozumieć GDZIE jest błąd i uczyć się je naprawiać Dziekuję za krytykę, a za wskazówki SZCZEGÓLNIE !
    Więc co jest nie halo z tym kadrowaniem ... na czym zawiesić wzrok na tych pierwszych dwóch fotkach ?? Proszę o pomoc poprzez wyjaśnienie (kolory akurat takie były).

PS. Proszę się na mnie nie obrażać, nie jestem głupcem by "walczyć" z fotografami, którzy zjedli zęby na tej profesce - mam nadzieję tymi swoimi pstrykami poprzez Wasze porady - uczyć się ! Inna rzecz, że pluję już krajobrazami równo zaoranych pól z przyciagajacym wzrok traktorem czy też samotnym drzewem. Nie jestem jakimś tam oryginałem ale takich widoczków typu zaorane pola czy łódka nad brzegiem morza - mam tak samo dosyć jak kiedyś kuchennych makatek z jeleniem na rykowisku
    Ostatnio edytowane przez Panerai ; 03-03-2013 o 19:17
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    [...] Było pięknie, jasno, wielka przestrzeń, bufiaste chmury - dokładnie jak na fotce. [...]
    Wymienione cechy w zasadzie nie istnieją na Twoich fotkach, zgodzę się jedynie co do jasności.
    Jest płasko do bólu, przestrzeni, o której wspominasz zero, tematu również bo takie niebo to widok bardzo pospolity. Oka nie zatrzymuje tu dosłownie nic. Wszystko to prezentuje się kiepsko z fioletowo-niebieskim śniegiem na czele.
    Piszący powyżej Darek na co dzień ma takie niby nieciekawe widoczki pod obiektywem, pooglądaj jego zdjęcia jak takie "nic" można ciekawie przedstawić.
    Nie zrażaj się ani nie obrażaj, nie tłumacz widzom co mają zobaczyć na zdjęciach, cały pic polega na tym by bez wyjaśnień zobaczyli to, co chciałeś pokazać. Tu nie udało się. Pozdro.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Chyba jednak jestem masochistą Next

Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

to mi się podoba i jestem zdecydowanie na tak.
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Ostatnie zdjęcie jest akurat świetnie, ale jeśli by się już na siłę czepiać, to ta ciemna gałąź w prawym górnym rogu może przeszkadzać, ale wydaje mi się, że ma znikomy wpływ na odbiór
    d90 + 18-55 + 50/1.8 + 55-200 VR + Carl Zeiss Sonnar 135/3.5 + S10-20/4-5.6 + SB-600 + Nissin Di622

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kompoman Zobacz posta
    Ostatnie zdjęcie jest akurat świetnie
    Dokładnie. Mnie też się podoba
    D300/0 + N18-55 + N55-200 + N35/1.8G + N50/1.8G + Tokina 135/2.8 + SB-700 + SB-26 i kilka innych manualnych szkiełek.
    Porst reflex C-TL + Porst 55/2.8 + Pentacon 200/4

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów