Szukaj
Widzę jedno rozwiązanie ze strony Nikona, żeby zaistniałą sytuację w miarę ogarnąć. Lekka zmiana softu, oraz aktualizacja oprogramowania aparatów, uniemożliwiająca komunikację z wersją softu, która hula po świecie. To zaktualizowane oprogramowanie musiałoby być zabezpieczone, np. kluczem sprzętowym, natomiast wgranie aktualizacji do puszek musiałoby być nieodwracalne.
A co do publikacji K. Basela z fotoblogii, myślę, że zrobił kawał paskudnej roboty. No, ale czego się nie robi, by zwiększyć czytalność portalu?
Nie wiem czy było...
Kolega puciek może czuć się zaszczycony...
http://fotoblogia.pl/2013/02/28/opro...ieklo-do-sieci
Edit:
Eeee było, sorry.
Nie będę kasował bo zostanie pusty wpis.
D700,D700, 14,16,35,35,50,55,85,70-200 2xSB900 4xYN460II, YN568
A dlaczego mam się czuć zaszczycony?
Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.
Nikon musiałby zrobić nowe oprogramowanie dla kilkunastu modeli body... szczerze w to wątpię, szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że przez te ostatnie kilka lat lustrzanki cyfrowe tak spowszedniały, że ich "rynkowy czas życia" znacznie się skrócił. Więc po co sobie zawracać gitarę modelami, które już są lub zaraz będą zastąpione przez nowe? A do nowych oprogramowanie nie wyciekło i... po tym wycieku pewnie odpowiednie osoby postarają się o to, żeby taka sytuacja się już nie powtórzyła. Chyba, że dział marketingu odkryje jakąś korelację wzrostu sprzedaży/płatnych napraw serwisowych z wyciekiem tego oprogramowania
A ja się z tym nie zgadzam. To jest informacja jak każda inna, a moim zdaniem ma większe znaczenie niż premiera D7100 i bardziej szkodzą ci, którzy chcą to przemilczeć. Niby jak tak nagle mamy wszyscy zacząć udawać, że nikt nigdy tego oprogramowania nie widział?
W ciągu kilku godzin będziesz sławny w całej polskiej sieci!
Już nikt nigdy od Ciebie nie kupi żadnego używanego body Nikona![]()
D80/D7000 www.tech-blog.pl / galeria.tech-blog.pl
bo Ciebie cytują![]()
Z relacji osób, które przeprowadziły testy, wynika, że oprogramowanie umożliwia podstawową diagnostykę podzespołów aparatów, kalibrację AF, ale też resetowanie liczników migawki.
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
No właśnie hehe będę musiał zmienić ksywę na inną. A jeżeli już miałbym się cieszyć, to z możliwości mapowania pixeli. Niestety mam kilkumiesięczne D7000 z przebiegiem około 2600 klatek i do niego tej funkcji nie ma. Sprzedawać nie mam zamiary, bo to dobra pucha. Ale kupiłbym jakieś tanie body z CCD dla kolorków z tej matrycy.
Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.
D80, trochę styrany, ale przebieg tylko 1500 klatek! Chcesz?
Dobra, z mojej strony EOT. Na forum NH ktoś (może to ktoś z Nikoniarzy?) opisał kalibrację przesunięcia punktu ostrości AF w D90 i o dziwo nie miał problemów z rozkalibrowaniem AE... albo ich nie zauważył?
http://nikonhacker.com/viewtopic.php...start=30#p3854
D80/D7000 www.tech-blog.pl / galeria.tech-blog.pl
Ktoś już coś popsuł za pomocą softu ??![]()
D300/0 + N18-55 + N55-200 + N35/1.8G + N50/1.8G + Tokina 135/2.8 + SB-700 + SB-26 i kilka innych manualnych szkiełek.
Porst reflex C-TL + Porst 55/2.8 + Pentacon 200/4
Boszsz...
Przecież ten soft jest tak stary jak świat (nikonowski) i dziwię się, że koledzy do tej pory go jeszcze nie mieli, bo ma go każdy, kto ma znajomego, który ma znajomego w serwisie Nikona (a każdy ma takiego znajomego).
Jak rzeczywiście coś ciekawego pojawi się w sieci to mnie obudźcie.
Branoc.
Zzzz...
A jak ktoś chce kupić używany aparat, to niech prosi o zdjęcie wykonane przed dniem 21.03.2013r. i po tym dniu :P
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
Skontaktuj się z nami