Szukaj
Przypominam tylko tym forumowiczom, którym nie chciało się zajrzeć na tytuł wątku i pierwsze jego strony... ten temat dotyczy oprogramowania serwisowego Nikon, a nie czyichś problemów z AF w D800 i domysłami na temat tego czy procedury serwisowe Nikona są poprawne, czy nie są poprawne i jakie kto ma w tym doświadczenie i zdanie.
1. Jak ktoś chce sobie ponarzekać na swoje problemy z AF-em w D800, to niech sobie założy wątek i tam wylewa żale.
2. Jak ktoś chce sobie pogdybać na temat słuszności wykorzystywanych przez Nikon takich, a nie innych obiektywów wzorcowych, niech sobie założy wątek i tam gdyba.
3. Jak ktoś chce sobie na mnie poużywać z takich lub innych względów - zapraszam na PW, staram się odpisywać na bieżąco.
Tutaj dyskusja dotyczy oprogramowania serwisowego Nikon.
D80/D7000 www.tech-blog.pl / galeria.tech-blog.pl
Skupmy się na tym co merytoryczne.
Z powodu ględzenia kilku osób wątek stanie się zupełnie nieczytelny i bezwartościowy.
Może moderator powyrzuca posty wycieczkowe??
Może też stworzyć wątek pt "wszelakie dysputy akademickie"? Tam wtedy będzie można sobie prowadzić dyskusje prowadzące donikąd. Tu nie sejm RP
Ostatnio edytowane przez pil74 ; 04-03-2013 o 11:58
nic...
po takich wycieczkach "specjalistów" to raczej nikt się nie odezwie, bo niby co maja napisać żeby ICH zadowolić ???
D300, Sigma 17-70, N55-200VR, Sigma 70-300, N60 AF-S MICRO, falcon 800/f8, Sigma 150-500
Cytat:
Napisał pepe2k Zobacz post
Przypominam tylko tym forumowiczom, którym nie chciało się zajrzeć na tytuł wątku i pierwsze jego strony... ten temat dotyczy oprogramowania serwisowego Nikon, a nie czyichś problemów z AF w D800 i domysłami na temat tego czy procedury serwisowe Nikona są poprawne, czy nie są poprawne i jakie kto ma w tym doświadczenie i zdanie.
1. Jak ktoś chce sobie ponarzekać na swoje problemy z AF-em w D800, to niech sobie założy wątek i tam wylewa żale.
2. Jak ktoś chce sobie pogdybać na temat słuszności wykorzystywanych przez Nikon takich, a nie innych obiektywów wzorcowych, niech sobie założy wątek i tam gdyba.
3. Jak ktoś chce sobie na mnie poużywać z takich lub innych względów - zapraszam na PW, staram się odpisywać na bieżąco.
Tutaj dyskusja dotyczy oprogramowania serwisowego Nikon.
byle naskrobać, ale nic w temacie
ciekawe co znalazłeś ?, bo jakoś nic sensownego do dyskusji nie wnosisz, może napiszesz jak kalibrować ISO, albo ustawienie filtrów RGB ???, może chociaż o Bias, wszak widzę ze się na tym znasz ???
Ostatnio edytowane przez jacekplacek ; 04-03-2013 o 19:41
D300, Sigma 17-70, N55-200VR, Sigma 70-300, N60 AF-S MICRO, falcon 800/f8, Sigma 150-500
Na oficjalnym profilu Nikon Polska na FB pojawiło się 27.02 pytanie o oficjalne stanowisko Nikona w sprawie wycieku oprogramowania serwisowego:
"Mam pytanie. Czy możemy się spodziewać stanowiska Nikona dotyczącego oprogramowania serwisowego, które pojawiło się kilka dni temu w internecie? Nie martwią mnie ludzie którzy nieumiejętną ingerencją w sprzęt rozkalibrują sobie aparaty ale czy serwis Nikona będzie w stanie odczytać FAKTYCZNY stan migawki w momencie kiedy nieuczciwy sprzedawca postanowi zmniejszyć przebieg?"
W ubiegły piątek pytanie zostało zadane ponownie:
"a ja powtórzę pytanie Czy możemy się spodziewać stanowiska Nikona dotyczącego oprogramowania serwisowego, które pojawiło się kilka dni temu w internecie? Nie martwią mnie ludzie którzy nieumiejętną ingerencją w sprzęt rozkalibrują sobie aparaty ale czy serwis Nikona będzie w stanie odczytać FAKTYCZNY stan migawki w momencie kiedy nieuczciwy sprzedawca postanowi zmniejszyć przebieg?"
Autora pytania znajdziecie na profilu NP, nie będę tutaj umieszczał danych.
Na razie brak reakcji ze strony NP.
Wiem, ale nie powiem.
D80/D7000 www.tech-blog.pl / galeria.tech-blog.pl
Takie samo pytanie wysłałem e-mailem do serwisu Nikon Polska oraz do Wsparcia Technicznego, serwis nie odpowiedział na moje pytanie, brak jakiejkolwiek odpowiedzi, wsparcie techniczne odpowiedziało na moje pytanie ale nie takiej odpowiedzi oczekiwałem.
Pytanie brzmiało: czy serwis jest wstanie odczytać rzeczywisty przebieg migawki po zmianie licznika za pomocą tego oprogramowania.
Odpowiedź wsparcia technicznego: tylko serwis jest w stanie odczytać rzeczywisty przebieg migawki, żadne programy dostępne w sieci nie są w stanie odczytać przebiegu migawki.
Czyżby oni nie wiedzieli że Opanda i wiele innych programów odczytuje przebieg migawki, na pocieszenie dodam że sprawdzenie licznika migawki w serwisie jest bezpłatne, pomijając koszty wysyłki.
NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,
D80 + 50 1.8D + 18-55 + 18-200VR
Skontaktuj się z nami