Close

Strona 272 z 348 PierwszyPierwszy ... 172222262270271272273274282322 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 711 do 2 720 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

Już wcześniej zczaiłem, że chodzi o stwierdzenie "wersja NPS", ale juz nie edytowałem posta.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Moi drodzy używa ktoś zamiennika EN-EL18? Wiem, ze zaraz odezwą się głosy, że skoro stać mnie na D4 to dlaczego nie na baterię.. Mam drugą puszkę więc nie zależy mi na tym aby jak najwięcej zdjęć zrobić na drugiej baterii, tylko podtrzymać puchę na czas naładowania EN-EL18.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawczyk Zobacz posta
    Moi drodzy używa ktoś zamiennika EN-EL18? Wiem, ze zaraz odezwą się głosy, że skoro stać mnie na D4 to dlaczego nie na baterię.. Mam drugą puszkę więc nie zależy mi na tym aby jak najwięcej zdjęć zrobić na drugiej baterii, tylko podtrzymać puchę na czas naładowania EN-EL18.
    uzywalem zamiennika en-el4a (w D700) przez ok 2 lata. Na poczatku bylo spoko, pozniej jego stan zaczal spadac, puszka zaliczyla kilka zwieszen (+ bledy zapisane w oprogramowaniu aparatu - serwis chcial wymienic modul zasilania). Obecnie zamiennik calkowicie padl.
    osobiscie na Twoim miejscu nie kupil bym - jestem zbyt biedny, zeby placic 2 razy...

Domyślnie

Miałem zamiennik EN-EL4a firmy Phottix. Oryginalna ładowarka wyświetlała błąd przy próbie ładowania. Zwrócona dwa dni po zakupie. Od tej pory nie wierze zamiennikom. Nie chcę zostać z ręką w przysłowiowym nocniku w jakimś ekstremalnie ważnym momencie.
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

w kwesti zamiennikow EN-El4a

ja powiem tak, o ile np. zamienniki starych EN-EL3a robionych przez dobre firmy typu Hahnel - chodzily w D300/D700 bardzo dobrze, jak oryginalnej baterie - i mialy tez identyczne parametry (pojemnosc + woltaz)

o tyle zaden z ogladanych przeze mnie zamiennikow EN-EL4a (czyli duzej baterii od D3) nie posiadal - nawet nominalnie na etykiecie - parametrow identycznych jak oryginal (pojemnosc + woltaż)

wniosek pozostawiam do przemyslenia samemu

Domyślnie

Dzięki wszystkim. Nie warto jednak pchać się w zamienniki - kupię oryginał.
    Kichu - masz racje Hahnele do dobre zamienniki. Sam nie miałem, ale moi znajomi w D300/D700 bardzo chwalili.

Domyślnie

Odebrałem wczoraj sprzęt z serwisu i w opisie naprawy była informacja ze przeprowadzili
    Kalibracje puszki zgodnie z zaleceniami producenta. Jeśli chodzi o szkło to była informacja
    Ze było poddane długotrwałym testom i szkło działa poprawnie.
    I musze powiedzieć ze AF w body działa teraz perfekcyjnie po powrocie z Wawy
    Podpiąłem tez drugie szkło i tez jest super. Dodatkowo muszę pochwalić serwis bo
    Naprawili mi tak przy okazji analogową puszkę Nikon FG za free
    Jedna rzecza jest tylko smutna. Mianowicie to, że D4 to była nowa puszka i od razu AF nie działał poprawnie
    I to ze ludzie w Polsce (serwis) muszą poprawiać po Japonczykach. W Japonii nie ma kontroli jakości?

Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez fumio ; 03-03-2013 o 11:29 Powód: "Podpiolem", "żecza", "Japoni"
    Nikon System

Domyślnie

No widzisz; teraz tylko pozostało Ci narzekać na brak "pułapki ostrości"

Pomijając AF i inne takie: cały czas zachwyca mnie elastyczność nef-ów podczas obróbki w porównaniu, choćby, do D700 - rzekłbym, że od teamu D600/D800/D4 nastała w N era "plastycznych" matryc
    Ostatnio edytowane przez popi ; 03-03-2013 o 11:32
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    No widzisz; teraz tylko pozostało Ci narzekać na brak "pułapki ostrości"

Pomijając AF i inne takie: cały czas zachwyca mnie elastyczność nef-ów podczas obróbki w porównaniu, choćby, do D700 - rzekłbym, że od teamu D600/D800/D4 nastała w N era "plastycznych" matryc
    Chyba nie bawiles sie nefami z D3s

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Ups znowu się zacznie magiczność nefa Ds3 kontra elastyczność nefa z D4

Strona 272 z 348 PierwszyPierwszy ... 172222262270271272273274282322 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów