Close

Strona 94 z 129 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biegly Zobacz posta
    Jeśli Pawel chcesz, podeślij mi RAWa z d800 ...
    A po jaką ... ma Ci przysyłać, skoro w sieci od Czorta sampli?
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Chcesz kolego, to sobie pobieraj z sieci co chcesz! Ja nie wnikam
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biegly Zobacz posta
    Chcesz kolego, to sobie pobieraj z sieci co chcesz! Ja nie wnikam
    Nie wiem w czym jesteś biegły, ale logiką nie grzeszysz, niestety.

Chcesz pomóc, to nie stwarzaj dodatkowych problemów.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Widze że kolega to taki inteligencik, wyluzuj człowieku bo pękniesz
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

rivendell
    Gość

Domyślnie

JA sprawdziłem tylko wersję demo, neizłe narzędzie, ale pieniędzy nie wydam, za drogie jak dla mnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rivendell Zobacz posta
    JA sprawdziłem tylko wersję demo, neizłe narzędzie, ale pieniędzy nie wydam, za drogie jak dla mnie.
    LR4 kosztuje około 500 zł, jego poprzednicy 1200 zł. W tej cenie znajdziesz coś sensowniejszego ?

Domyślnie

Nie obrazcie sie, ale ten watek zgubil konstruktywne spojrzenie na Lightrooma. Bez sensu sie spierac o *******y. Latwo sie pisze o wadach ...
    .................................................. .................................................. ............
    www.greniuk.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gdariusz Zobacz posta
    Juz od pol roku cykam na D800 i obrabiam na Toshiba Satellite L500-19Z. Ma dwa rdzenie 4 GB RAM i 2.2 GHz zegar. Komp sprzed 4 lat ... MOze 5 ...
    Mam Lightrooma 4.3 i ... Nie jest super ale nie jest tragicznie ... Odchudzilem Lightrooma wycinajac nieuzywane przeze mnie moduly. Such as: Book.lrmodule, Location.lrmodule, MultipleMonitor.lrmodule (nie mam dwoch monitorow), Print.lrmodule, Slideshow.lrmodule, Web.lrmodule (na wszelki wypadek przegralem je do innego katalogu stworzonego przeze mnie) Niepotrzebne rzeczy sie nie laduja ... Nie obciaza RAM, i dziala szybciej ...
    Ale Photoshopa w tym samym czasie wole nie otwierac
    A nie zamula Ci po 20-30 zdjęciach (zwiechy, artefakty na ekranie, zamrożenie suwaków)? Napisz proszę jak technicznie odchudzić LR- wystarczy wyciąć/ usunąć te moduły z katalogu z LR?
    ---
    Do pozostałych- ile GB macie wpisane w Camera Raw Cache? Może trzeba wymienić SSD 128GB na HDD min. 500GB i ustawić ten cache na 200GB jak wyczytałem w necie?
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    LR4 kosztuje około 500 zł, jego poprzednicy 1200 zł. W tej cenie znajdziesz coś sensowniejszego ?
    A jakie to ma znaczenie, ile kosztowała poprzednia wersja, albo czy w tej cenie jest coś sensowniejszego?
    To, że lightroom to najlepiej wydane 500 zł na tego typu soft, nie jest żadnym argumentem, jak się nie chce wydać 500 zł na tego typu soft. Zwłaszcza, że jest ViewNX i np. gimp, co może być zupełnie wystarczające.

Domyślnie

Pytanie: czy pracując na dwóch monitorach można ustawić na głównym, w module "develop", widok miniaturek w miejscu gdzie jest pokazywane aktualnie obrabiane zdjęcie? Skoro mam pełnoekranowy podgląd na drugim monitorze nie potrzebuję go na głównym, a miniaturki pozwoliłyby mi na szybszą nawigację. Albo zostawić pasek z miniaturkami na dole, a ekran wypełnić narzędziami zamiast przewijać je na pasku z prawej?
    FujiLove again and again...

Strona 94 z 129 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów