Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Domyślnie

Faktycznie u mine cos ze wzrokiem. To nie to forum ci kiedys.
    Wyjaśnijcie mi jedno. Czy szybka zmiana ogniskowej to tez panoramowanie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaroPienza Zobacz posta

Gwarantuje ze żadne zdjęcie nie jest przepalone, miejsca biale sa biale.

Jezeli chcesz/chciałeś znaleźć jakies mankamenty żeby tylko sie wyżyć to rób to gdzie indziej.
    Osobiście w twoich komentarzach nie znalazłem czegoś bardziej wartościowego niż napisał twój poprzednik.
    A kiedy wg. Ciebie zaczynaja byc przepaly? Jak biel jest bielsza od bieli ?
    Twoj stosunek do komentarzy ...... hmm ............. czy przypadkiem nie cierpisz na tzw. samouwielbienie?
    Jezeli chodzi o same, prezentowane w tym watku zdjecia, mozna by podpisac sie pod komentarzami kolegow i pietnastoma rekami lub napisac krotko - Delete.
    Kadrowanie,kolory itd. ale to juz wiesz, bo pisali o tym inni.
    Zycze spokojnego dnia

Domyślnie

nie, to nie jest to samo
    panoramowanie (panning) wiadomo sledzenie obiektywem np. przejezdzajacych samochodow
    to drugie to bedzie zoomowanie (ang. zooming) - focisz i w trakcie ekspozycji zmieniasz ogniskowa - kazdy wie o co chodzi - raczej nie spotkalem sie, zeby ktos na to jakichs wyszukanych terminow szukal
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 06-02-2013 o 17:20

Domyślnie

Rajdy trochę foce i napiszę swoje zdanie. Po przejrzeniu miałem wrażenie że zdjęcia były robione telefonem, jakość nie powala. Dynamika niby jest ale jakoś nie do końca mam wrażenie przemyślana.

Jak dla mnie bardzo średnio.
    D60 + D90, 18-105 mm, 55-200 mm, 50mm 1.8, Nissin Di622 MARK II
    Moje galerie z rajdów
    www.ploszaj.net.pl

Domyślnie

Faktycznie u mine cos ze wzrokiem. To nie to forum ci kiedys.
    Wyjaśnijcie mi jedno. Czy szybka zmiana ogniskowej to tez panoramowanie?
    Rozumiem, że kiedyś na forum wszyscy by klaskali z zachwytu?
    Człowieku - ogarnij się trochę. Szybka zmiana czy panoramowanie - nieistotne bo zdjęcia najzwyczajniej w świecie są słabe. Przyjmij to na klatę jak facet, wyciągnij wnioski i następnym razem zrób lepsze.
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 6868 Zobacz posta
    Jak biel jest bielsza od bieli ?
    Tu już wkraczasz w kompetencje Procol Harum
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Tu już wkraczasz w kompetencje Procol Harum

A więc Alfie wyciszmy te emocje

http://www.youtube.com/watch?v=Mb3iPP-tHdA
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 6868 Zobacz posta
    A kiedy wg. Ciebie zaczynaja byc przepaly? Jak biel jest bielsza od bieli ?
    Twoj stosunek do komentarzy ...... hmm ............. czy przypadkiem nie cierpisz na tzw. samouwielbienie?
    Jezeli chodzi o same, prezentowane w tym watku zdjecia, mozna by podpisac sie pod komentarzami kolegow i pietnastoma rekami lub napisac krotko - Delete.
    Kadrowanie,kolory itd. ale to juz wiesz, bo pisali o tym inni.
    Zycze spokojnego dnia
    swoje pięć groszy musiałeś dorzucić.

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    nie, to nie jest to samo
    panoramowanie (panning) wiadomo sledzenie obiektywem np. przejezdzajacych samochodow
    to drugie to bedzie zoomowanie (ang. zooming) - focisz i w trakcie ekspozycji zmieniasz ogniskowa - kazdy wie o co chodzi - raczej nie spotkalem sie, zeby ktos na to jakichs wyszukanych terminow szukal
    Chciałem aby ktoś to napisał Większość zdjęć była robione przez zoomowanie i wiem że to nic nie zmieni. Ale ja się uczę, a nie pouczam. W końcu rajdowe zdjęcia robiłem po raz drugi w życiu.

Cytat Zamieszczone przez tomlodz Zobacz posta
    Rajdy trochę foce i napiszę swoje zdanie. Po przejrzeniu miałem wrażenie że zdjęcia były robione telefonem, jakość nie powala. Dynamika niby jest ale jakoś nie do końca mam wrażenie przemyślana.

Jak dla mnie bardzo średnio.
    Po drugim rajdzie w moim życiu ja jestem mega zadowolony. Dziwne,że na moim zdezelowanym monitorze jest odpowiednia. Zauważyłem w Twojej galerii wiele takich zdjęć. Powiem szczerze, że też wyglądają na bardzo średnie, ale ty jesteś już trochę ofocony w rajdach , a ja się kompletnie nie znam

Cytat Zamieszczone przez Badol Zobacz posta
    Rozumiem, że kiedyś na forum wszyscy by klaskali z zachwytu?
    Człowieku - ogarnij się trochę. Szybka zmiana czy panoramowanie - nieistotne bo zdjęcia najzwyczajniej w świecie są słabe. Przyjmij to na klatę jak facet, wyciągnij wnioski i następnym razem zrób lepsze.
    Kiedyś ludzie/użytkownicy chcieli pomóc ,chcieli doradzić , a nie zdegradować do wysokości podłogi, czy po wyżywać na osobach słabszych akurat w tym temacie bo samemu jest się nieudacznikiem.

Domyślnie

Chciałem aby ktoś to napisał Większość zdjęć była robione przez zoomowanie i wiem że to nic nie zmieni. Ale ja się uczę, a nie pouczam. W końcu rajdowe zdjęcia robiłem po raz drugi w życiu.
    cześć masz zooomowanych, ale to niewiele zmienia w ostatecznym odbiorze, bo na przyklad panoramki robione na szerokim kacie sa mocno "rozedrgane" rozne elementy samochodu maja rozna predkosc katowa (kombinacja uzytej ogniskowej, odleglosci od foconego obiektywu i dlugiego czasu) i o ile miejsce w ktore celowales jest w miare ostre, o tyle krawedzie kadru w zwiazku z tym sa poruszone, i teraz jak nalozyc na to ruch tla zwiazane z prowadzeniem obiektu daje kadr w ktorym wszystko, poza niewielkim obszarem wokol sledzonego punktu jest ruszone... i efekt jest taki ze mocne wizualnie punkty przez to ruszenie zamiast zwrocic uwage widza rozpraszaja

wez np. dwojke - peirwsza rzecz na ktora sie patrzy na tej focie to maska samochodu - calosc ruszona - wzrok szuka dalej i co ma troszeczke blota spod kol ledwo widocznego i burdel w tle

3 - ewidentnie za krotka ogniskowa na takiej ujecie - bardzo zdystansowane i odlegle - niestety perspektywa drogi nie przytlacza malutki samochodzik

i tak dalej

patrzac na exify pracowales na tym rajdzie zdecydowanie na za krotkich ogniskowych - konczysz na 70mm - a moim zdaniem powinienes na nich co najmniej zaczynac

mialbys zupelnie inna perspektywe na wiekszosci zdjec - tu jest generalnie rzecz ujmujac, miekko, rozedrganie, daleko i zdystansowanie

Kiedyś ludzie/użytkownicy chcieli pomóc ,chcieli doradzić , a nie zdegradować do wysokości podłogi, czy po wyżywać na osobach słabszych akurat w tym temacie bo samemu jest się nieudacznikiem.
    z całym szacunkiem, ale w moim odczuciu sam sobie na to (komentarze pod Twoim adresem) zapracowałeś odnosząc sie do współdyskutantow piszac koledze ktory poswiecil swoj czas na skomentowanie Twoich zdjec teksty w stylu "ze twoje komentarze nic nie wnosza" i nastepnie odnoszac sie do qooby, ktory moim zdaniem trafnie skomentowal Twoja odzywke i dalej brnac mniej lub bardziej w tym kierunku

ja tez juz jestem troche czasy na tym forum i bardzo czesto odzywki personalne w stosunku do komentujacych konczyly sie niemilo dla komentujacego
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 06-02-2013 o 21:03

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert_P Zobacz posta
    Piękne

A wracając do zdjęć...
    Twoje krajobrazy są piękne jak muzyka Procol Harum, tutaj jednak poległeś na całej lini. Może spróbuj panoramowania dłuższą ogniskową, będzie dużo łatwiej.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów