Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Domyślnie Nikon D600 w studio

Pozwolę sobie założyć wątek o D600 z perspektywy pracy w studio.

Ktoś używa?

Ciekawi mnie szczególnie auto-focus, daje radę w ciemnościach żarówki pilotującej? Czy mogłoby być lepiej? (Mój D90 słabo).
    Czy grip wygodny, bo drogi na pewno? Jakie szkła?

Domyślnie

Jako pierwszy sam sobie odpowiem, że tryby U1 i U2 to marzenie... Tak czytając instrukcje..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez azaz44 Zobacz posta
    Jako pierwszy sam sobie odpowiem, że tryby U1 i U2 to marzenie... Tak czytając instrukcje..
    Genialna sprawa.

Na jeden U1 ustawiłem zdjęcia nocne, przysłonę f10, długi czas, bracketing etc. wystarczy tylko rozstawić statyw i delikatnie skorygować czas do sceny. Na U2 mam tryb reporterski z ustawionym na stałe czasem i auto iso do szybkiego zdjęcia gdy nie ma czasu na zmianę ustawień.

Szkoda, że zamiast bezsensownych trybów tematycznych nie ma takich profili więcej.
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 04-02-2013 o 01:12
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Ciekawi mnie szczególnie auto-focus, daje radę w ciemnościach żarówki pilotującej?
    Tylko że są pilototujące 50 W, a są 1000 W...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Tylko że są pilototujące 50 W, a są 1000 W...
    1000w, w jakich lampach?

Domyślnie

Robiłem sesję studyjno - reportażową z balu. tryby U1 U2 są genialne. Pod jednym miałem ustawione wszystko pod studio, pod drugim reportaż. Af radzi sobie dobrze. Miałem ustawione lampy reporterskie w softboksach bez pilota... niestety. Parametry przy pomiarze były na poziomie iso-100, f2, 1/40 s czyli dość ciemno.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez digit Zobacz posta
    Robiłem sesję studyjno - reportażową z balu. tryby U1 U2 są genialne. Pod jednym miałem ustawione wszystko pod studio, pod drugim reportaż. Af radzi sobie dobrze. Miałem ustawione lampy reporterskie w softboksach bez pilota... niestety. Parametry przy pomiarze były na poziomie iso-100, f2, 1/40 s czyli dość ciemno.
    A jak ostrzysz, używasz punktu centralnego, czy różnych, czy jakieś auto na ślubie?

Domyślnie

1000w, w jakich lampach?
    W różnych. Z tych których używałem, to Fomei Digital Pro X, o których się tu rozpisałem mają do 1000 W (seryjna żarówka ma 600, ale 1000 można zamontować)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    W różnych. Z tych których używałem, to Fomei Digital Pro X, o których się tu rozpisałem mają do 1000 W (seryjna żarówka ma 600, ale 1000 można zamontować)
    Ciekawa konstrukcja. Chociaż chyba wolałbym 100W i działający AF w aparacie, bo lubię ten półmroczny klimat

Ciekawe tylko czy korki nie strzelają jak się wepnie np. trzy takie lampy, 2000W z samych pilotów i jeszcze zaczną się ładować po błysku.. lodówka pewnie przygasa

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów