Close

Strona 30 z 74 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 734

Wątek: Nowy Fuji X-E1

Domyślnie

ISO 3200, jeszcze nawet rozjasniane bylo bardzo ciemno - czas to 1/20 sek. Na razie mam tylko 18-55, chcialem czekac na 23/1.4 ale chyba sie nie doczekam i kupie 35/1.4, korci mnie tez 14/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artur678 Zobacz posta
    Pracował ktoś z Was w Kościele na zleceniu lub na sali zabaw na weselichu? .... Ciekaw jestem FUJI i jego rzekomego wolnego AF-u.

Pochwalcie się fotami.
    ja zabrałem x100 na jedno zlecenie weselne jako uzupełnienie d700.
    powiem krótko - masakra!
    Nigdy nie odważył bym się tym robić zlecenia ślubnego!
    Jak kościół jeszcze spoko, (PM raczej szybkich ruchów nie wykonują), tak średnio ciemna sala i tańce - 98% fotek do kosza. Przynajmniej w moim odczuciu.

Pytanie do tych którzy mieli x100 i zamienili na inne fufu - czy AF choć trochę zbliżył się szybkością do zestawu d700+24-70 2,8?

Dla mnie x100 do ww zestawu nawet nie może stanąć w szranki
    x100 traktuję jak notatnik i aparat spacerowo turystyczny (jacht, narty, przechadzki).
    pozdr

mackaron
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    To chyba jest iso6400

wojtku...na 100% jest to dalmatynczyk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artur678 Zobacz posta
    Czyli 3200 jak najbardziej użyteczne? A jak jest z szybkością AF-u? Z tego co wyczytałem ma pojawić się jakiś nowy soft, któryś z kolei?

Epicure gdybyś mógł napisać coś o obrazku xe1 w porównaniu z omd byłbym wdzięczny. Czytałem, czy też może próbowałem dowiedzieć się czegoś na forum olympusa, ale tam jest jakaś sieczka słowna ... .
    3200 użyteczne, ale czy to naprawdę 3200? Napisano nieraz o zawyżonych wartościach ISO w OM-D.
    Ja swojego oddałem z żalem po miesiącu, chętnie bym zostawił, zwłaszcza z zestawem szkieł który miałem (12-25-45). Na co dzień bajka, jedno szkło na aparacie, drugie w kieszeni a wagi nie czujesz. Stabilizacja najlepsza z jaką miałem do czynienia, wykonanie, uszczelnienia.
    Zaważyła cena i jednak brak tego czegoś w generowanym obrazku co miał mój stary 5d mk I. Gdybym wybierał kilka miesięcy później wybór padłby pewnie na Fuji, ze względu na priorytet jaki u mnie ma jakość obrazu, dodatki i "ficzery" schodzą na drugi plan. I gdybym go kupił to pewnie już by ze mną został.
    Na ślub z OM-D / Fuji porwałbym sie tylko jako drugi fotograf, albo w sytuacji gdy młodym nie zależy za bardzo na fotkach i nie płacą za to. Problemem był dla mnie AF oparty na kontraście i związana z tym spora minimalna wielkość punktu AF.
    Napisz na priv to poszukam RAW-ów z OM-D na wyższych czułościach i podeślę.

p.s.
    czytam regularnie różne fora, N. C. O. F., o co chodzi z tą sieczką?
    FujiLove again and again...

Domyślnie

Pamiętamy, że fuji zawyża wartości iso. Iso 200 to 125 a 6400 to 4000. Co do AF ten w X100s powinien dawać radę w kościele. Fazowy na matrycy w wykonaniu fuji będzie taki jak w nikonie 1 albo jeszcze lepszy, ciekawe czemu canonowi kompletnie to nie wyszło?
    X-T10: xf 35f2, xf90
    D600:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mackaron Zobacz posta
    Czy ktos z was uzywa obu modeli x-pro1 i x-e1? jesli dzis mielibyscie stanac przed wyborem jeden albo drugi....jaka by byla odpowiedz?
    Jak dla mnie xe1 pod zooma i xpro1 pod stałki.
    Jak dobrze pójdzie to za tydzień kupię oba, xe1 z zoomem dla żony i xpro1 z 18mm dla mnie.
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gundrum Zobacz posta
    Jak dla mnie xe1 pod zooma i xpro1 pod stałki.
    Jak dobrze pójdzie to za tydzień kupię oba, xe1 z zoomem dla żony i xpro1 z 18mm dla mnie.
    A dlaczego wlasnie tak? Glowne roznice w tych modelach to chyba:

1. Wielkosc
    2. Wizjer optyczny w pro za to lepszy elektroniczny w e1
    3. Mozliwosc podlaczenia mic. zewnetrznego w e1
    4. Brak regulacji dioptrii w pro
    5. No i cena

Dlamnie wazne byly pkt. 1, 4 i 5

Domyślnie

To kwestia preferencji. Dla mnie wizjer optyczny w xpro1 rządzi, elektronicznych po prostu nie lubię. OVF z zoomem jest za to bez sensu, więc pod zooma kupiłbym xe1. xpro1 dodatkowo lepiej leży mi w dłoni. Czyli:

1. Xe1 jest mniejszy, ale mi bardziej pasuje wiellość xpro1.
    2. OVF!
    3. Nie zamierzam kręcić filmów
    4. Nie potrzebuję dioptrii, ale między innymi dlatego żonie kupuję xe1.
    5. Z tym trudno dyskutować. Sprzedałem nikona, 4 szkła i 2 lampy i zupełnie nie żałuję.
    Ostatnio edytowane przez Gundrum ; 27-01-2013 o 16:44
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Co do dioptri w wizjerku - kupuje sie szkła optyczne - ja używam z nikona fm2

Strona 30 z 74 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów