Close

Strona 29 z 74 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 734

Wątek: Nowy Fuji X-E1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jasne, iso 3200 to bułka z masłem AF z butów nie wyrywa, ale wystarczy, żeby nocą w świetle latarni zrobić zdjęcie idącego człowieka. Do szybkiej akcji się jednak nie nadaje. Jakiś czas temu nagrałem krótki filmik, pokazujący jak działa AF w bardzo słabym oświetleniu (myślę, że nie ma aż tak ciemnych kościołów):

http://www.youtube.com/watch?v=uGV7-h4XEBY

Nie mam porównania do OM-D. Mogę co najwyżej porównać X-E1 do 5DII.
    Czytałem te porównanie. Szacun.

mackaron
    Gość

Domyślnie

Czy ktos z was uzywa obu modeli x-pro1 i x-e1? jesli dzis mielibyscie stanac przed wyborem jeden albo drugi....jaka by byla odpowiedz?

Domyślnie

Nikkor pre AI 105/2.5 na X-E1 @2.5

Domyślnie

Powrzucajcie parę fotek tak abyśmy mogli dostrzec jak zacną matrycę ma fuji. Dzięki. W wątku sąsiednim masę fot z nex-ów.

Domyślnie

X-E1 mam dopiero od 2 tygodni Pogoda do tego niestety beznadziejna, wiec motywy i swiatlo niezbyt wyszukane, wiec prosze o wybaczenie.

1. Jeszcze raz z adapterem, Nikkor 35/1.8 na pelnej dziurze, dodana winieta i troche podciagniety jpg z puszki (generalnie chyba zrezygnuje z RAF-ow, jpegi sa tak dobre a wywolywarki RAF jakos mi nie podchodza)

2. Adaper + Nikkor 105/2.5 jak wyzej

3. Teraz wszystkie z "kita" 18-55 - nazywanie tego obiektywu kitem, to naprawde obraza

4. 55mm

5. 18mm

6.

7. Tu ciekawostka, chcialem zobaczyc ile mozna wyciagnac z glebokiego cienia na jpg z puszki. W lewym rogu, ta wypalona dziura to oczywiscie slonce, nie musze chyba dodawac, ze reszta kadru, to byl jeden wielki cien.

Domyślnie

No świetne te jpg. Naprawdę. Jakiego adaptera pod nikkory używasz? Widzę, że 35/1.8 kontrast ma świetny. Jak jest w fuji ogniskową mnożymy razy 1,5? Powiem tak, że chodzi mi mocno fuji po głowie, waham się jeszcze nad omd em5. Ale fotki olka jakoś nie do końca mnie przekonują. Natomiast xe1 jak najbardziej!

Jest teraz promocja pozwalająca kupić obiektyw parę stówek taniej: 18 to będzie jak rozumiem odpowiednik 35 na FF. Fajna ogniskowa. Rozsądniejszym wyborem jak sądzę byłaby 35/1.4?

Mam u siebie nikkory 35/1.8 i 50/1.4. Jak ustawienia ostrości i af w połączeniu z adapterem?
    Ostatnio edytowane przez artur678 ; 27-01-2013 o 13:21

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artur678 Zobacz posta
    No świetne te jpg. Naprawdę. Jakiego adaptera pod nikkory używasz? Widzę, że 35/1.8 kontrast ma świetny. Jak jest w fuji ogniskową mnożymy razy 1,5? Powiem tak, że chodzi mi mocno fuji po głowie, waham się jeszcze nad omd em5. Ale fotki olka jakoś nie do końca mnie przekonują. Natomiast xe1 jak najbardziej!

Jest teraz promocja pozwalająca kupić obiektyw parę stówek taniej: 18 to będzie jak rozumiem odpowiednik 35 na FF. Fajna ogniskowa tylko te światło -2.8 ... . Rozsądniejszym wyborem jak sądzę byłaby 35/1.4?

Mam u siebie nikkory 35/1.8 i 50/1.4. Jak ustawienia ostrości i af w połączeniu z adapterem?
    Adapter, to "KIWI" do wszystkich Nikkorow, wlacznie z tymi bez pierscienia przyslony, czyli "G". Posiada dodatkowy pierscien, ktory jest namiastka pierscienia przyslony, namiastka poniewaz mozna obiektyw przymknac, ale nie wiadomo o ile Fuji serii X ma matryce wielkosci APS-C, czyli mnozymy przez 1.5. Odpowiednikiem 35mm na FF ma byc nowy obiektyw fujinion 23/1.4, ktory zostal juz zapowiedziany ale znajac zycie ukaze sie na poczatku 2014. Ciekawy ma byc tez nalesnik 27/2.8, barzo maly - fajny bedzie do streeta. Jak dla mnie manualne ustawianie ostrosci w X-E1, to miodzio i bulka z maslem, duzo latwiej niz w D700. Dzieki jasnemunawet w nocy wizjerowi i lupie x3 i x10 ostrzy sie dziecinnie latwo.

PS. Co do obaw o wysokie ISO, wczoraj w domu zrobilem fotki na 6400 z adapterem i na nim Nikkorem 85/1.8G, sam nie moglem uwierzyc jak zobaczylem jpegi...
    Ostatnio edytowane przez Witek.K ; 27-01-2013 o 13:35

Domyślnie

I potwierdzasz użyteczne iso 3200?
    Masz może jakąś fotkę prezentującą xe1 z adapterem kiwi? Chętnię bym zobaczył to cudo. I jeszcze pytanko masz jakąś stałkę 35 lub w/w 18 tkę fujinona? Czy pracujesz "tylko" na 18-55. Widzę że ten zoom też niczego sobie optycznie. Dzięki za odpowiedzi.

Domyślnie

A sorki widziałem Twoje zdjęcie adaptera z nikkorem 35/1.8 parę stron wcześniej.

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Iso 6400 jest super ... W wątku o x-pro1 wrzuciłem kilka kiedyś ...

Strona 29 z 74 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów