Zauważ , że w spisie jest 18 mm f2.8 ( a z f2.8 jest przecież 14 mm) a odsyła do 18 mm f2.0.
Szukaj
Zauważ , że w spisie jest 18 mm f2.8 ( a z f2.8 jest przecież 14 mm) a odsyła do 18 mm f2.0.
Ale na początku było zdjęcie 14stki i opis 14stki.
X-T10: xf 35f2, xf90
D600:
Krzysztof już wyjaśnił na Forum Fuji - 14 jeszcze nie ma mimo ,że ostatecznie miała być w sklepach od 19 stycznia 2013
Robił gdzieś ktoś porównania obrazka z x-e1 oraz z olka omd em5?
Interesuje mnie iso 3200 w kościołach? Robiliście kiedyś taki materiał? Nie chodzi mi o szaloną reporterkę tylko o bardziej statyczne sceny z chrztów roczków i komunii. Nie chce mi się targać wszędzie d700 z klamotami. Pomyślałem, że taki xe1 lub omd byłby bardziej wygodniejszy.
artur678, znam osobę, która zrobiła ślub za pomocą FF X10 !!!
I to z sukcesem.
To taka mała wstawka
![]()
Pozdrawiam Krzysztof M.
Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....
Wiem, wiem. Na innych forach też ludzie chwalili się, że PEN-ami robili ślub. Zresztą, na stronach zagranicznych bezlusterkowce stają się niezwykle popularne.
Dla mnie d700 daje niesamowity luz w pracy. Nie myślę o sprzęcie tylko o kadrach, fajnych momentach. Ciekaw jestem czy xe1 lub omd dadzą radę bez lampy na iso 3200 na stałkach 30/1.4 Fuji i 25/1.4 OMD?
Pracował ktoś z Was w Kościele na zleceniu lub na sali zabaw na weselichu? Pochwalcie się. Wiem, że Fatman testował OMD jest na forum Olka obszerny tekst ze zdjęciami. Ciekaw jestem FUJI i jego rzekomego wolnego AF-u.
Pochwalcie się fotami.
Ostatnio edytowane przez artur678 ; 26-01-2013 o 19:41
Mam dużo nocnych zdjęć z ulicy przy f/1,4 i iso 6400. Aparat bez problemu daje radę.
Czyli 3200 jak najbardziej użyteczne? A jak jest z szybkością AF-u? Z tego co wyczytałem ma pojawić się jakiś nowy soft, któryś z kolei?
Epicure gdybyś mógł napisać coś o obrazku xe1 w porównaniu z omd byłbym wdzięczny. Czytałem, czy też może próbowałem dowiedzieć się czegoś na forum olympusa, ale tam jest jakaś sieczka słowna ... .
Jasne, iso 3200 to bułka z masłemAF z butów nie wyrywa, ale wystarczy, żeby nocą w świetle latarni zrobić zdjęcie idącego człowieka. Do szybkiej akcji się jednak nie nadaje. Jakiś czas temu nagrałem krótki filmik, pokazujący jak działa AF w bardzo słabym oświetleniu (myślę, że nie ma aż tak ciemnych kościołów):
http://www.youtube.com/watch?v=uGV7-h4XEBY
Nie mam porównania do OM-D. Mogę co najwyżej porównać X-E1 do 5DII.
Skontaktuj się z nami