Close

Strona 90 z 129 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    Robin, miałeś LR4 zainstalowany? Spróbuj sam jak działa na Twoim sprzęcie.
    Nie miałem u siebie zainstalowanego bo konfiguracja kompa nawet nie rokuje , Paru kolegów pomstuje strasznie na powolność, sam zasiadłem do 2 komputerów z LR 4 i było jak wcześniej pisałem. Se Suuuuuuw suwaczkiem, a tu kupa nic się nie suwnęło, tylko za chwilę. Ja używam LR od wersji 1.1 więc penie doczekam się pełnosprawnego 5.0 jeszcze za mego życia Strasznie ale to strasznie mnie irytuje te zagadnienie. mój przyjaciel skosztował się na wypasiony najlepszym SSD komputer do tego kupił legal LR 4 i wszystko mu wolniej chodzi i to znacznie wolniej niż na starym 8 letnim konfigu z AMD, a skonfigurował komputer jak i dyski z myślą o pracy na LR 4. Umiał to zrobi bo łebski gościu jest.

Domyślnie

Dzięki wielkie !

może wiesz ile trza czekać na zwrotny mail z kodem ?
    ff

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Domyślnie

Niestety nie wiem jak jest przy tej wersji.

Tapatalk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Nie miałem u siebie zainstalowanego bo konfiguracja kompa nawet nie rokuje , Paru kolegów pomstuje strasznie na powolność, sam zasiadłem do 2 komputerów z LR 4 i było jak wcześniej pisałem. Se Suuuuuuw suwaczkiem, a tu kupa nic się nie suwnęło, tylko za chwilę. Ja używam LR od wersji 1.1 więc penie doczekam się pełnosprawnego 5.0 jeszcze za mego życia Strasznie ale to strasznie mnie irytuje te zagadnienie. mój przyjaciel skosztował się na wypasiony najlepszym SSD komputer do tego kupił legal LR 4 i wszystko mu wolniej chodzi i to znacznie wolniej niż na starym 8 letnim konfigu z AMD, a skonfigurował komputer jak i dyski z myślą o pracy na LR 4. Umiał to zrobi bo łebski gościu jest.
    Robin, ja mam prawie identyczną konfigurację co Ty. Jakoś mi ten LR4 działa tak, że mogę na nim pracować. Wolniej od LR3, to prawda, ale jakiejś ogromnej tragedii nie ma. Po aktualizacji do LR4.3 jest szybciej. Zainstaluj, skonfiguruj wg. porad Adobe (znajdź w google), podziałaj, wyrób sobie zdanie.
    D200 plus graty...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    Robin, ja mam prawie identyczną konfigurację co Ty. Jakoś mi ten LR4 działa tak, że mogę na nim pracować. Wolniej od LR3, to prawda, ale jakiejś ogromnej tragedii nie ma. Po aktualizacji do LR4.3 jest szybciej. Zainstaluj, skonfiguruj wg. porad Adobe (znajdź w google), podziałaj, wyrób sobie zdanie.
    A możesz kolego podpowiedzieć jaka jest ta konfiguracja wg zaleceń Adobe ? Wiem szukać w Google ale może jednak napiszesz parę słów o tych poradach ? U mnie na procku i5 i 8 GB Ramu też dość fajnie śmiga LR4 ale niestety na dwóch monitorach już nie jest za wesoło ponieważ LR się wyłącza. Tzn. przeinstalowałem z LR4.3 na 4.0 i narazie mam spokój ale zobaczymy na jak długo.
    Ostatnio edytowane przez raftik ; 23-01-2013 o 10:50

Domyślnie

Wspominałem już pewnie wyżej, ale może się przyda komuś.
    LR4 chodzi wyraźnie szybciej (czytaj normalnie) jeśli przełączymy się na proces 2010.
    Owszem to nie załatwia sprawy.
    Druga rzecz.
    Mi suwaki, szczególnie balansu bieli zacinają się straszliwie.... i odkryłem dlaczego.
    Miałem ustawione Clarity na 15 defaultowo, od kiedy je wyzerowałem WB przestało się zacinać. Teraz Clarity ustawiam jako ostatni suwak. Trochę to wkurzające ale działa.

PS a odnośnie działania suwaka Clarity mnie osobiście mniej podoba się jego nowe wcielenie. Starsza wersja mi się podobała bardziej dawała mocno plastyczne efekty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slaw74 Zobacz posta
    Wspominałem już pewnie wyżej, ale może się przyda komuś.
    LR4 chodzi wyraźnie szybciej (czytaj normalnie) jeśli przełączymy się na proces 2010.
    Owszem to nie załatwia sprawy.
    Druga rzecz.
    Mi suwaki, szczególnie balansu bieli zacinają się straszliwie.... i odkryłem dlaczego.
    Miałem ustawione Clarity na 15 defaultowo, od kiedy je wyzerowałem WB przestało się zacinać. Teraz Clarity ustawiam jako ostatni suwak. Trochę to wkurzające ale działa.

PS a odnośnie działania suwaka Clarity mnie osobiście mniej podoba się jego nowe wcielenie. Starsza wersja mi się podobała bardziej dawała mocno plastyczne efekty.
    Sorry może pytanie trywialne ale jak wyzerowałeś suwaki ? Zauważyłem u siebie, że np suwaki od wyostrzania mam zawsze na jakąś wartość ustawione a o ile wiem to ustawienia w puszce nie przenoszą się w RAW do LR ?

Domyślnie

Naciśnij ALT w module develope a suwak RESET zamieni się na SET DEFAULT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slaw74 Zobacz posta
    Naciśnij ALT w module develope a suwak RESET zamieni się na SET DEFAULT
    Serdecznie dziękuję cały czas się go uczę ALT używałem tylko do maski w wyostrzaniu

Domyślnie

LR nie czyta ustawien aparatu w tym takze ustawienia wyostrzania. Te wszystkie parametry kuma tylko Capture NX2.
    Dzieki czemu mozesz sobie np. wyostrzanie w aparacie ustawic na dosc wysoki poziom typu 6-7, dzieki czemu na LCD
    w puszce dobrze widac czy fota jest ostra czy nie (krawedzie sa mocno zaakcentowane), a kompletnie nie ma to
    pozniej wplywu na rawa otwieranego przez LR.

Wazne - jesli sie nie uzywa Capture NX2 do wolania rawow - zeby w aparacie focac w nefach nie uzywac funkcji
    Active D-Lighting.

Strona 90 z 129 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów