Close

Strona 15 z 67 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 669

Wątek: Canon EOS 6D

Domyślnie

Przedstawię własne zdanie na temat polityki Canona wyrażonej tą puszką. Aparat dla podróżnika. He he, dobre sobie. Obudowa magnezowa, tylko po co? Aby więcej ważył? Nigdy nie miałem problemów z aparatem wykonanym z tworzyw sztucznych. Przysłowiowych gwoździ tym nie wbijam. Zamiast metalu wolałbym zdecydowanie, aby ta podróżnicza puszka była przyzwoicie uszczelniona. Z tego jest prawdziwy pożytek. Bardzo przydatny jest odchylany wyświetlacz, jak dla mnie niezastąpiony w makro. Brakuje wygodnej kurtyny na wizjerze, takiej jaką ma D700 przykładowo. Naciąganie gumki jest niewygodne. Co do osiągnięć matrycy na pierdylion ISO nie wypowiadam się, nie używam. Nie wiem jak wygląda zakres tonalny, poczekam na test Optycznych.
    Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D

Domyślnie

Gryzie ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mishieck Zobacz posta
    Uchylny wyświetlacz? W 6D?
    Autorowi chodziło o to, że właśnie tego tam brakuje

Domyślnie

Czytanie tekstu ze zrozumieniem - trudna rzecz. Dla ułatwienia zrozumienia podpowiadam, że napisałem o jego przydatności (odchylanego wyświetlacza) w kontekście braku takowego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Remol71 Zobacz posta
    Przedstawię własne zdanie na temat polityki Canona wyrażonej tą puszką. Aparat dla podróżnika. He he, dobre sobie. Obudowa magnezowa, tylko po co? Aby więcej ważył? Nigdy nie miałem problemów z aparatem wykonanym z tworzyw sztucznych. Przysłowiowych gwoździ tym nie wbijam.
    Jasne przecież magnezowe body zwiększa wagę o prawie 2t. docenisz gdy faktycznie coś się stanie.
    Zamiast metalu wolałbym zdecydowanie, aby ta podróżnicza puszka była przyzwoicie uszczelniona. Z tego jest prawdziwy pożytek. Bardzo przydatny jest odchylany wyświetlacz, jak dla mnie niezastąpiony w makro.
    uchylany wyświetlacz? w aparacie prawie semi pro?
    miałem do czynienia z wieloma uchylanymi i większego badziewia chyba nie znam. BARDZO szybko się psuje, przez przypadek można zahaczyć i urwać.
    Poza tym chciałbyś uchylany LCD ale kosztem czego? mniejszego LCD? to zaraz będzie larum" gdzie taki mały wyświetlacz, konkurencja ma większy, na tym nic nie widać"
    braku przycisków funkcyjnych? naprawdę wolisz wszystko w menu ustawiać? czy może na "dotykowym ekranie"?
    Skoro tak bardzo CI w makro potrzebne widzenie od góry to kup wizjer kątowy.
    Brakuje wygodnej kurtyny na wizjerze, takiej jaką ma D700 przykładowo. Naciąganie gumki jest niewygodne.
    A po co Ci kurtyna? nigdy tego nie używałem i nie znam nikogo kto naprawdę potrafi sensownie wyjaśnić do czego to służy.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Kurtynka służy do zamykania wizjera w czasie fotografowania ze statywu. Światło wpadające od tyłu przez wizjer oszukuje światłomierz. Co ma się stać z puszką która nie jest odlana z magnezu ? Nigdy tego nie mogłem pojąć. Oczywiście każdemu w/g jego potrzeb, jak ktoś lubi dźwigać to OK.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    nie znam nikogo kto naprawdę potrafi sensownie wyjaśnić do czego to służy.
    Przykład pierwszy lepszy, mocny filtr ND lub IR + robienie zdjęć w dzień gdzie do wizjera może wpadać światło. Tor optyczny wizjera nie jest światłoszczelny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    uchylany wyświetlacz? w aparacie prawie semi pro?
    A czemu nie ?

miałem do czynienia z wieloma uchylanymi i większego badziewia chyba nie znam. BARDZO szybko się psuje
    BARDZO szybko czyli ? Sprecyzuj jeśli możesz. Używałem wielu aparatów z ruchomym wyświetlaczem, dwa z nich dłużej niż rok. Nie popsuły się.

przez przypadek można zahaczyć i urwać.
    Przez przypadek można też upuścić aparat na beton. Też może się wtedy coś urwać/zniszczyć. Trzeba zachować ostrożność, to nie jest takie trudne.

Poza tym chciałbyś uchylany LCD ale kosztem czego? mniejszego LCD? to zaraz będzie larum" gdzie taki mały wyświetlacz, konkurencja ma większy, na tym nic nie widać"
    Dlaczego LCD miał by być mniejszy ? W Sony A99 nie jest mniejszy a jest uchylny.

braku przycisków funkcyjnych? naprawdę wolisz wszystko w menu ustawiać?
    Znowu A99. Zresztą nie tylko. Przyciski pozostały -zmieniło się tylko ich rozmieszczenie na body.

czy może na "dotykowym ekranie"?
    A co złego jest w ekranie dotykowym ? W wielu przypadkach daje dodatkowe opcje, w znacznym stopniu ułatwia i przyspiesza zmianę pewnych parametrów -dla przykładu wybór pola ostrości.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Strona 15 z 67 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów