Szukaj
nie miał, ale patrząc na obecny segment i pozycjonowanie puszek (w odniesieniu do d600) to tak to można ująć...
Kurcze, podoba mi się ten 6d...
Przedstawię własne zdanie na temat polityki Canona wyrażonej tą puszką. Aparat dla podróżnika. He he, dobre sobie. Obudowa magnezowa, tylko po co? Aby więcej ważył? Nigdy nie miałem problemów z aparatem wykonanym z tworzyw sztucznych. Przysłowiowych gwoździ tym nie wbijam. Zamiast metalu wolałbym zdecydowanie, aby ta podróżnicza puszka była przyzwoicie uszczelniona. Z tego jest prawdziwy pożytek. Bardzo przydatny jest odchylany wyświetlacz, jak dla mnie niezastąpiony w makro. Brakuje wygodnej kurtyny na wizjerze, takiej jaką ma D700 przykładowo. Naciąganie gumki jest niewygodne. Co do osiągnięć matrycy na pierdylion ISO nie wypowiadam się, nie używam. Nie wiem jak wygląda zakres tonalny, poczekam na test Optycznych.
Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D
Jasne przecież magnezowe body zwiększa wagę o prawie 2t. docenisz gdy faktycznie coś się stanie.
uchylany wyświetlacz? w aparacie prawie semi pro?
miałem do czynienia z wieloma uchylanymi i większego badziewia chyba nie znam. BARDZO szybko się psuje, przez przypadek można zahaczyć i urwać.
Poza tym chciałbyś uchylany LCD ale kosztem czego? mniejszego LCD? to zaraz będzie larum" gdzie taki mały wyświetlacz, konkurencja ma większy, na tym nic nie widać"
braku przycisków funkcyjnych? naprawdę wolisz wszystko w menu ustawiać? czy może na "dotykowym ekranie"?
Skoro tak bardzo CI w makro potrzebne widzenie od góry to kup wizjer kątowy.
A po co Ci kurtyna? nigdy tego nie używałem i nie znam nikogo kto naprawdę potrafi sensownie wyjaśnić do czego to służy.
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
Skontaktuj się z nami