Close

Strona 58 z 92 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 919

Wątek: Co wybrac?

Domyślnie

Mam 2 torby lowepro i jestem z nich bardzo zadowolony. Zawsze używałem torby gdyż jest bardzo wygodna. Jednak chodzić z dwoma + statyw jest mi trochę nieporęcznie.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Myśle ze dwie torby to dużo za dużo na miasto.
    Do roboty zdarza się ze pakuje pól bagażnika
    i pózniej muszę to nosić. Ale lowepro i tak wygrywa.
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Oszczędny w słowach Awatar Leśny Władek
    Miasto
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Popatrzcie przy okazji na tego Vanguarda. Może się okazać że zmienicie firmę
    D800;N16-35/4;N24-70-200/2,8;TC-20EIII; SB700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NIKOLAY Zobacz posta
    Drogi agencie Mosadu. Twoja propozycja " ... wybrać się do sklepu z torbami Lowepro" - w ogóle nie przyszła mi do głowy, a to takie proste. Jestem zażenowany własną indolencją
    Tak na poważnie: chciałem kupić / zamówić torbę zanim odbiorę D800. Nie posiadam też obiektywu 24-70, a jego zakup przeze mnie będzie możliwy za około 3 miesiące. Reasumując wstępnie: NIE MAM CZEGO MIERZYĆ Z tego też powodu prosiłem jw. Dodatkowo VANGUARD namiętnie pokazuje zdjęcia załadowane sprzętem i wciąż tej samej jednej torby mimo różnych modeli w opisie (model Vanguard Up-Rise). Nie wiem czy lustrzanka na zdjęciu to Nikon 3100 czy może profesjonalna DLSR. Pomyślałem, że przy takiej ilości znakomitych kolegów na forum w sposób jasny, jednoznaczny, precyzyjny - uzyskam właściwe informacje z komentarzem jak Twój o rzepach, siatkach itp. Nikoś D 700 ma zbliżone gabaryty do D 800 stąd przypuszczenie, że posiadaczy porządnych toreb jest na tym forum od za**/ przepraszam, jest dużo

Ponawiam pytanie, odpowiedzi chętnie też na PW by nie śmiecić forum .... ehhhhhhhhh live chat przydatna rzecz.
    Skoro wymiary lustrzanek są podobne (bo są), a wymiary obiektywu 24-70 znane nie od dziś, podobnie jak pozostałego sprzętu, oznacza to, że spędzając dosłownie kilkanaście minut na youtube obejrzysz sobie kilkanaście recenzji dowolnej niemal torby Lowepro. Zobaczysz jaki sprzęt tam wchodzi, jak się co otwiera itd. Akurat w kwestii toreb to czyste lenistwo, bo informacji na ich temat jest mnóstwo. Dodatkowo masz obszerny komentarz i porównanie naoczne do innych produktów.
    Firmy Vanguard nie znam. Generalnie jest jeszcze wiele firm godnych polecenia, ale ceny często są już dużo wyższe. A różnią się głównie tym, że mają atrakcyjne kolorki przekładek na przykład. Lowepro ma dobrą ofertę w świetnym wykonaniu (materiały i przeszycia) i przystępnej cenie, dlatego jest to moim zdaniem najprostszy i najbezpieczniejszy wybór.

PS. PW nie pomaga innym z podobnymi problemami. Więc to "śmiecenie" możesz uznać za działalność charytatywną.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 11-01-2013 o 16:03

Domyślnie

O boRZe ! ... jest tu jakaś trzeźwa osoba ?
    Proste pytanie i odpowiedź np. "mam podobny zestaw - polecam Lovepro DW 190" - a tu jak zawsze Made In Poland Forum

postscriptum:

Byłem dzisiaj w empiku ... gdy zobaczyłem nw. książkę zatkało mnie ... :http://www.empik.com/mistrzyni-penis...FcNV3godEyAAJA

Oszczędny w słowach Awatar Leśny Władek
    Miasto
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Miłej lektury!!

Aaaa jutro orgazm! Pamiętaj
    D800;N16-35/4;N24-70-200/2,8;TC-20EIII; SB700

Domyślnie

Witam ponownie. Po tym jak nakrzyczeliście na miłą panią z FJ która chce mi sprzedać alfe 65, poleciałem do ab - tam pan po rozpoznaniu moich potrzeb no i lekkim ukierunkowaniu na d90 lub d7000, polecał d7000 tłumacząc że to nowsza konstrucja... ble ble itd., ale zupełnie odmienne miał zdanie co do kwestii szkła. Stwierdził że na początek to szkło 18-105 powinno być wystarczające. Jest na tyle uniwersalne i najkorzystniejsze w stosunku cena/jakość że od tego powinienem zacząć przygodę z lustem. Po co mam wydadawać kase na 2 czy 3 szkła jeżeli niemam jeszcze sprecyzowanego ukierunkowania. Jak mi czegoś będzie brakowało to dopiero wtedy mam uzupełniać szklarnię a pan sprzedawca raczej jest na 80% pewny że 18-105 się nie pozbędę jak nawet dokupię inne szkiełka.
    zenit, fied 5, fuji S6500 , jest czas na coś więcej

Domyślnie

Bardzo słuszne szkło kolego Driver. Trafiłeś na mądrego sprzedawcę.

Domyślnie

No to ostatnie pytanie na dziś i jutro jestem pierwszym klientem jak tylko otworzą FJ.
    Posłuchać sprzedawcę i brać 18-105 a potem myśleć czego brak czy od razu startować z :
    tamron 17-50 2.8 , stałka 35 lub 50 1.8 a w przyszłości jakiś zoom?
    zenit, fied 5, fuji S6500 , jest czas na coś więcej

Domyślnie

Moim niefachowym zdaniem po 3 latach użytkowania 18-105 mogę powiedzieć, że ... sprzedawca już powiedział po co Tobie szkło z tak rozstrzelonym zakresem ... Zobaczysz z jakiej długości korzystasz najczęściej i poukładasz się z obiektywami. Na twoim miejscu brałbym 18-105 (używki są w doskonałych cenach) oraz 35 mm f 1.8 G - kultowe tanie szkło za 600 zł (którego sprzedaży wciąż żałuję i chyba wkrótce kupię ponownie).
    Pozdrawiam.

Strona 58 z 92 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów