Close

Strona 59 z 92 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 919

Wątek: Co wybrac?

Domyślnie

Jak weźmiesz 18-105 - będziesz zadowolony. Na początek na 100% wystarcza.

Jak weźmiesz 17-50 - też się da na początek, na pewno będzie dobry start. Ale twardy. Pierwsze co Ci przyjdzie do głowy to zakup tele-zooma.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NIKOLAY Zobacz posta
    O boRZe ! ... jest tu jakaś trzeźwa osoba ?
    Proste pytanie i odpowiedź np. "mam podobny zestaw - polecam Lovepro DW 190" - a tu jak zawsze Made In Poland Forum
    Mam 2 torby Lowepro: S (stara) i N (nowa) Nova 200 AW. Obydwie mają te same gabaryty wewnętrzne. Obydwie są z solidnego czarnego materiału, bardzo solidne uchwyty + ekspresy. Konstrukcyjnie obydwie oceniam bardzo wysoko, jestem z nich bardzo zadowolony. Ceny - takich pierdół nie pamiętam. Różnice: N ma kieszeń na długości płaską, tak jak w marynarce. Torba jest lekka.
    S jest solidna, sztywna i bardziej utwardzona. Ma kieszeń na długości odstającą, stałą. Ponadto ma duże i bardzo wygodne kieszenie boczne, które można odłączyć.

W S trzymam pośrodku D800 z podpiętym 24-70. Po bokach mam 4 przegrody, w których trzymam pionowo: N 70-200 z zamocowanym uchwytem statywowym, N 16-35, N TC-20E III. Nic nie piętruję; cenię sobie max. wygody.

Twoim zdaniem pytanie jest proste. Ja jednak uważam, że z torbą foto jest tak jak z dziewczyną. Najlepszy opis i zdjęcia nie zastąpią Ci osobistego obejrzenia i pomacania.

Zainteresuj się też firmą Vanguarda jak dobrze radzi Leśny Władek - fajna ksywa.

Jeśli nie ma zbyt dużo sprzętu i nie jesteśmy w Górach Skalistych, to zdecydowanie wolę torbę od plecaka. Na kręgosłup też jest rozwiązanie.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Oszczędny w słowach Awatar Leśny Władek
    Miasto
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Ksywka jeszcze z paintballa i ASG.
    Tak krótkie pytania:
    - N16-35 zadowolony jesteś? bo chce kupić do krajobrazu i ogólnej szerokości
    - TC-20E III dużo traci się na jakości zdjęcia? warto kupić do przedłużenia 70-200?
    D800;N16-35/4;N24-70-200/2,8;TC-20EIII; SB700

Domyślnie

Dzięki Wielkie Krokusie !! Właśnie wróciłem z EuroAGD bo wypatrzyłem, że mają interesujące mnie LOWEPRO STEALH REPORTER D300W oraz VANGUARD UP-RISE 33 lub VANGUARD HERALDER 33. Na miejscu dowiedziałem się, że owszem są ale na zamówienie ... No cóż. Vanguard jest słodko-szpanerski, Lowepro wydaje się być bardziej poręczna przy wykładaniu i wyciąganiu zabawek. Ponieważ wymyśliłem sobie od razu zakup statywu Manfrotto MN055XPROB z głowicą Manfrotto 498RC2 - z oszczędności prawdopodobnie wybiorę tańszą torbę czyli LOWEPRO.
    .... Tymczasem jutro odbieram wymarzonego D800 ...więc już się cieszę jak małpa bateryjką ..... (wiem, miałem dzisiaj ale byłem zajęty).

PS. Leśny Władku. Założyłeś mi podsłuch czy jak ? Też od 2 dni oglądam, czytam wszystko o 16-35 f.4 VR
    Ostatnio edytowane przez NIKOLAY ; 12-01-2013 o 20:40

Oszczędny w słowach Awatar Leśny Władek
    Miasto
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Jakim trzeba być zajętym żeby nie odebrać D800!!??
    O 16-35, 14-24 itp przeczytałem wszystko i kupuje 16-24. Tylko ze względu na filtry. Jak chcesz mam jeden polar 77mm zbędny.
    A TC-20E III właśnie dziś kupiłem. Zobaczymy czy będę zadowolony. Szybciej człowiek kupi niż doczeka się podpowiedzi z forum

p.s.
    szkoda Nikolay że mieszkasz tak daleko w d...
    D800;N16-35/4;N24-70-200/2,8;TC-20EIII; SB700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leśny Władek Zobacz posta
    Ksywka jeszcze z paintballa i ASG.
    Tak krótkie pytania:
    - N16-35 zadowolony jesteś? bo chce kupić do krajobrazu i ogólnej szerokości
    - TC-20E III dużo traci się na jakości zdjęcia? warto kupić do przedłużenia 70-200?
    1. N 16-35.
    Jestem zadowolony, kupiłem do krajobrazu. Pierwotnie planowałem N 14-24; jednak trzeba również pomysleć o filtrach do krajobrazu - jest to tylko kwestia czasu. Ograniczenia, ceny i gabaryty. Gabaryty - liczby nie przemawiają do wyobraźni; na kartce narysuj gabaryty filtrów do N 14-24 oraz N 16-35. Dla mnie był to kubeł zimnej wody; nie jestem szklarzem, zdjęcia robię tylko dla przyjemności.

Na forum są przepiękne zdjęcia robione DX i N 16-35.

2. TC-20E III.
    Jestem zadowolony. Daje mi 2x przedłużenie ogniskowej. Na pewno lepszą jakość da obiektyw, ale za jaką cenę oraz nikt tego za mnie nie będzie nosił. Do krajobrazu w zupełności mi wystarczy, aż nadto.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leśny Władek Zobacz posta

p.s.
    szkoda Nikolay że mieszkasz tak daleko w d...
    Władziu - przypominam, że jesteś żonaty, a ja hetero !

**** poszedł PW do Ciebie ****

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NIKOLAY Zobacz posta
    Władziu - przypominam, że jesteś żonaty, a ja hetero !
    Cyt.: "Nie widzę żadnych przeciwskazań". Vabank.

Ja mam statyw Manfrotto O55 MF3 oraz głowicę Manfrotto 460 MG. Jestem zadowolony.

Ile jest wątków pod tym samym tytułem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _Ocean_ Zobacz posta
    Jak weźmiesz 18-105 - będziesz zadowolony. Na początek na 100% wystarcza.

Jak weźmiesz 17-50 - też się da na początek, na pewno będzie dobry start. Ale twardy. Pierwsze co Ci przyjdzie do głowy to zakup tele-zooma.
    Mi przyszło, po czym zoom przeleżał 1,5 roku użyty może kilka razy i wylądował na allegro Natomiast 17-50 fantastycznie się sprawdza jako szkło "turystyczne".

Domyślnie

Witam, tak jak obiecałem tak dziś uczyniłem. Stałem się posiadaczem d7000 + 18-105 vr. Teraz dopiero będziecie mnie mieli dość, zaczną się pytania jak?, czemu?, dlaczego?, czy u was też? itd. Ale myślę ża dacie radę. Muszę napisać że cenowo nawet nieźle mi wyszło. Body + szkło w FJ 3777 zł plus 0.10zł za reklamówkę (żenada jak w FJ traktują klienta, zosawiasz im prawie 4 klocki a tu 10groszy na reklamówkę ich nie stać). W MM nabyłem w promocji 2 karty 16GB SanDiska Extreme 45MB/s po 74.99zł za szt i UV marumi za 44.90 zł. Zaczynam się rozglądąć za plecaczkiem (latem lubię pozasuwać rowerkiem) więc myślę że bardziej sprawdzi się plecak niż torba. No to teraz najważniejsza część postu: po wypkowaniu z kartonów spięciu wszystkiego do kupy zacząłęm próby. Cyknąłęm ze 200 fotek wszystkie w domu przy oświtleniu z żarówki testując różne ustawienia i ......... LUDZIE - TO JEST APARAT CO ROBI FOTY. Wiem że Ci co mają body i szkła z o wiele wyższych półek uśmiechają się, ale zrozumcie że dziś ja przesiadłem się z POLONEZA rocznik 1986 do A4 rocznik 2010. Jak ja wcześniej mikserem mogłem robić zdjęcia? Sory że tak się rozpisuję ale mam czas bo akumulator padł i testy się zakończyły. Dobra nie męczę już ide studiować instrukcję obsługi. Pozdro dla tych co doradzili mi ten sprzęt. Papa.
    zenit, fied 5, fuji S6500 , jest czas na coś więcej

Strona 59 z 92 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów