Close

Strona 57 z 92 PierwszyPierwszy ... 747555657585967 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 919

Wątek: Co wybrac?

Domyślnie

Prawda jak zwykle zawsze jest po środku Muszę przyznać, że już trochę rzygam po argumentach "dyskretna fotografia uliczna". Dyskretna to jak robi ją CBŚ, CBA, WOT itp. Już widzę "mordy" niektórych forumowiczów po próbie zrobienia mi "dyskretnej" fotografii ... Tak w ogóle to jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki ... o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocnymi też już było. Tym to sympatycznym akcentem kończę i spadam do kuchni robić kurczaka pieczonego z pomidorami i mozzarellą ... pychota

PS. Ostatnio czytałem o jakimś magiku - artyście poszukującym swojego miejsca w sztuce poprzez focenie, wywoływanie na papier, oblewanie tych wywołanych kwasami, tłuszczami, skanowaniu, ponownym fotografowaniu tejże fotografii ... w sumie nic nie było o sikaniu do odczynników .... może ja spróbuję ?

Właściwie to zdjęcie można zrobić nawet pudełkiem po butach /camera obscura/ więc ... udanych zdjęć życzę.
    Ostatnio edytowane przez NIKOLAY ; 10-01-2013 o 15:14

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez driver_2002 Zobacz posta
    On się z tym urodził.
    O tak, to prawda.

Domyślnie

Kurczak był wybitny i został zjedzony do ostatniego kawałka. Ponieważ temat brzmi: "co wybrać", a poprzednie miejsce gdzie o tym powinno się pisać jest rzadko odwiedzane - zapytam tutaj : jaką porządna TORBĘ polecacie do D800 z ob. 24-70 + 2 obiektywy średniej wielkości + lampa + ładowarka ? Nie chciałbym łazić z jakimś ogromnym worem. Szukam takiej "w sam raz" Najbardziej pasują mi wizualnie LOVEPRO i VANGUARD. Dziękuję za odpowiedzi. Mogą być na PW.

Domyślnie

Sam zastanawiam się nad podobnym zakupem, tylko czy np. Lowepro Stealth Reporter D200 AW zmieści:
    - lustrzankę z podpiętym obiektywem typu 24-70,
    - drugi duży obiektyw,
    - stałkę,
    - lampę błyskową,
    - ładowarka itp. drobnica
    A może jakiś inny model/typ ?

Domyślnie

Panowie, proponuję wybrać się do sklepu z torbami Lowepro, zobaczyć co wam pasuje i kupić. Ewentualnie nabyć w tańszym sklepie internetowym upatrzony model. Koniec bajki. Nawet przez sieć można wszystko dokładnie obejrzeć na zdjęciach, na filmach (youtube), wymiary są również znane. Wykonanie jest bardzo dobre, cokolwiek wybierzecie możecie być zadowoleni. Polecam mieć trochę zapasu na drobiazgi, o których się w tej chwili nie pamięta. A to butelka z napojem, a to okulary przeciwsłoneczne, klucze, portfel, książka, a to coś z zakupów itd. Należy tylko unikać rzepów przy (często używanych) zamknięciach, ale Lowepro chyba ich nie stosuje prawie nigdzie z tego co kojarzę. Wszelkie rozciągliwe zewnętrzne kieszonki to fajna rzecz, ale zwykle są minimalizowane ze względu na mniejszą trwałość i podatność na zaczepianie o przeszkody czy ludzi. Modeli jest od groma, bo każdy ma inne szczególne wymagania i upodobania. Na pewno coś dobierzecie jak chwilę się wysilicie.

Domyślnie

Drogi agencie Mosadu. Twoja propozycja " ... wybrać się do sklepu z torbami Lowepro" - w ogóle nie przyszła mi do głowy, a to takie proste. Jestem zażenowany własną indolencją
    Tak na poważnie: chciałem kupić / zamówić torbę zanim odbiorę D800. Nie posiadam też obiektywu 24-70, a jego zakup przeze mnie będzie możliwy za około 3 miesiące. Reasumując wstępnie: NIE MAM CZEGO MIERZYĆ Z tego też powodu prosiłem jw. Dodatkowo VANGUARD namiętnie pokazuje zdjęcia załadowane sprzętem i wciąż tej samej jednej torby mimo różnych modeli w opisie (model Vanguard Up-Rise). Nie wiem czy lustrzanka na zdjęciu to Nikon 3100 czy może profesjonalna DLSR. Pomyślałem, że przy takiej ilości znakomitych kolegów na forum w sposób jasny, jednoznaczny, precyzyjny - uzyskam właściwe informacje z komentarzem jak Twój o rzepach, siatkach itp. Nikoś D 700 ma zbliżone gabaryty do D 800 stąd przypuszczenie, że posiadaczy porządnych toreb jest na tym forum od za**/ przepraszam, jest dużo

Ponawiam pytanie, odpowiedzi chętnie też na PW by nie śmiecić forum .... ehhhhhhhhh live chat przydatna rzecz.
    Ostatnio edytowane przez NIKOLAY ; 11-01-2013 o 13:19

Oszczędny w słowach Awatar Leśny Władek
    Miasto
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Nikolay używam plecaczek Vanguard Up-Rise 46. Jest bardzo poręczny. Ma fajny bajer z wyciąganiem aparatu z boku (ale bez gripa, bo z gripem ciężko i niewygodnie). Do środka mieszczą się: D800, 24-70, 70-200, 50/14, SB 700, filtry baterie tulipany itp oraz laptop. Dodatkowo mieszczę jeszcze statyw Vanguard Alta 265AO (zboku przypinany też fajnym patentem).
    Pomacaj w Fotojokerze, uważam ze warto.
    Uważam że plecaczek jest bardziej uniwersalny niż torba (i w góry można zabrać czy na rower).

edit:
    trochę kosztuję ale jest świetnie, solidnie wykonany i moim zdaniem wart swojej ceny.
    Ostatnio edytowane przez Leśny Władek ; 11-01-2013 o 13:56
    D800;N16-35/4;N24-70-200/2,8;TC-20EIII; SB700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leśny Władek Zobacz posta
    Nikolay używam plecaczek Vanguard Up-Rise 46. Jest bardzo poręczny. Ma fajny bajer z wyciąganiem aparatu z boku (ale bez gripa, bo z gripem ciężko i niewygodnie). Do środka mieszczą się: D800, 24-70, 70-200, 50/14, SB 700, filtry baterie tulipany itp oraz laptop. Dodatkowo mieszczę jeszcze statyw Vanguard Alta 265AO (zboku przypinany też fajnym patentem).
    Twoim zdaniem plecak Lowepro czy Vanguard jest jakościowo lepszy?
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Oszczędny w słowach Awatar Leśny Władek
    Miasto
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Nie mam pojęcia. Nie macałem Lowepro albo macałem i nie pamiętam, ponieważ nie zwrócił mojej uwagi.
    D800;N16-35/4;N24-70-200/2,8;TC-20EIII; SB700

Domyślnie

Ja zawsze miałem lowepro. Wszystkie torby były wykonane wspaniale.
    Mam trzy sztuki od małej do dużego plecaka.
    Mam je bardzo długo i używam intensywnie. Polecam bo
    Śladów użycia w sumie nie widać. Dobra jakość.
    Bardzo często używam tez torby na ramię takiej wedkarskiej.
    Jest bardzo wygodna i pojemna. Zaleta jest niska cena,
    a torba wody nie puszcza...a na ulicy nie widać ze niose klamoty foto...
    Ostatnio edytowane przez d90 ; 11-01-2013 o 14:47
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Strona 57 z 92 PierwszyPierwszy ... 747555657585967 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów