Szukaj
Też mam tego intela i też jestem zadowolony. Start systemu od zniknięcia ekranu POST do gotowego pulpitu w 10s, wyłącza się w 3s (po instalacji kasperskiego czas wyłączania trochę się wydłużył ale to pewnie przez jakieś skanowanie). Programy uruchamiają się błyskawicznie.
;]
W sumie to samo co kolega wyżej. Intel 330 120gb od 4 miesięcy
SGSII + Tapatalk
D700,D700, 14,16,35,35,50,55,85,70-200 2xSB900 4xYN460II, YN568
Zamówiłem ten dysk za 379 zl ale patrze już podrożał na 412zł przyjedzie do mnie po starej cenie.
No właśnie te ALE
Paweł, tak się drapię po głowie, a może jednak dorzucić te 120zł bo mają go w sklepie pana mistrza Samsunga 830 bo tak przeglądając wnikliwiej syntetyczne testy to....
http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/...ta_3?page=0,31
... jednak jakby ten Crucial trochę becki dostaje w zapisie. Tu pytanie się rodzi jak do się odbije na pracy na LR oraz okazjonalnie na PS. System 64 bitowy. U mnie dysk systemowy służy wyłącznie na programy reszta to 3 partycje każda na innym dysku fizycznym -talerzowym, np z opasłymi bibliotekami LRa Tak se też myślę, że za rok jakiś chciał bym go wraz z dwoma-trzema nowymi talerzowymi przenieść na nową platformę na procesorze i9ewentualnie w najgorszym przypadku i7. Teraz moja płyta główna ma SATll to chyba różnicy bym nie odczuł, chyba
ale kiedyś to może i SATA lV
Cholercia co tu zrobić
aaaaaaa za te 120 zł może ramu dokupić jednak bo mam tylko 4 GBi do tej pory miałem oddzielny dysk na pliki wymiany
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 09-01-2013 o 03:16
robin102, napisz, kiedy już będziesz miał zainstalowany system na SSD, bo wcześniej, to w ogóle nie masz skali.
Medice, cura te ipsum.
Mój SSD jak narazie pracuje cycuś glancuśMam nadzieje że jeszcze trochę popracuje
I mimo przewidywań mam zapełnione może 40% dysku, razem z tempami, bibliotekami Bridga, w kij programów i plikami stronicowania
Jak popracowałem chwilę na kompie mojej lubej (zwykły hdd) to myślałem że mnie szlag trafi...
Robin, do normalnej pracy, na przeciętnym kompie - nawet na sata3, wybierając między intelem 330, samsungiem 830 i crucialem M4 sugerowałbym się CENĄ. Nie ma szans żebyś odczuwała brak szybkości pracując na którymkolwiek z tych dysków. Jeśli chcesz dopłacić 120zł do intela 330 120GB, to moim zdaniem lepszym wariantem niż dopłata do samsunga 830 jest poszukać wyprzedaży intel330 180GB . Pojemności nigdy dość, szybkość w przypadku tych dysków zawsze w praktyce wystarczy. Ja kupiłem samsunga 830 120GB kiedy kosztował poniżej 370zł i był chwilowo najtańszym z wyżej wymienionych i tylko dlatego do mnie trafił. Wcześniej, kiedy kosztował porównywalnie z intelem 330 180GB nawet na niego nie spoglądałem - i dlatego mam w jednym z kompów tego intela 180GB.
edit:
Dodatkowe GB po pierwsze wydłużą życie dysku (jeśli nie będą wykorzystywane), albo pozwolą np. np na utrzymywanie w LR katalogu razem z podglądami pełnej rozdzielczości, albo wykorzystasz np. do skierowania strumienia exportu sesji z LR, albo da roboczą przestrzeń do sortowania zdjęć - gdzie szybkość odczytu dysku SSD pozwoli na błyskawiczny podgląda zdjęć, nawet w 100% powiększeniu. Możliwości jest naprawdę sporo![]()
Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 09-01-2013 o 12:21
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
robin102, nie wiem jak Ci wyraźniej powiedzieć, że pod względem użytkowania SSD niczym nie różni się od HDD, więc instalacja systemu przebiega w sposób identyczny, tylko ... szybciej.
Medice, cura te ipsum.
Skontaktuj się z nami