Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Kolejny absurd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jo44 Zobacz posta
    Coś nie chce mi się wierzyć by radar zarejestrował prędkość w oparciu o odbicie sygnału od ubrania - bo chyba nie od szprych w rowerze.
    A dlaczego miałby nie zarejestrować?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    A dlaczego miałby nie zarejestrować?
    Nie jestem pewien czy sygnał radarowy odbija się od odzieży. (Ale to tylko przypuszczenia niczym nie poparte - raczej pytanie.)

Domyślnie

Odbija się.
    D200 | N35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kamil_ols Zobacz posta
    Odbija się.
    Od samolotów stealth też się odbija, ale jest tego zbyt mało by cokolwiek wywnioskować z odbicia.

Domyślnie

Od samolotów stealth też się odbija, ale jest tego zbyt mało by cokolwiek wywnioskować z odbicia.
    Na szczęście gość leciał tym rowerem sporo niżej...
    ...błąd początkującego, następnym razem nie będzie łamał pułapu 15k..

Domyślnie

Musialby chyba w szeleszczacym dresie jechac zeby byl stealth, tak, tkanina z taka iloscia zalaman i katow odbica na pewno wyslalaby wiazke radarowa do Erewania i niesamowicie rozproszyla gazy wylotowe z "rury wydechowej"

Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    O tak! Koniecznie trzeba zlikwidować CBA!
    W końcu to nieludzkie, żeby tak ludzi stresować podczas wręczania/przyjmowania kopert.
    I jakie to nieludzkie dla policjantów, którzy chcą pożyć za nieswoje, pojeździć Porsche, pozarywać babeczki. Że wspomnę jeszcze o straszeniu osiemdziesięcioletnich staruszków, nocnych przesłuchaniach. Skoro taki prokurator spać nie może to musi się skumać z CBA - na bezsenne noce przesłuchania staruszków jak znalazł! Ot gieroje! Jakby byli w takich sytuacjach jak ten staruszek podczas wojny to by kleksy w pory szły aż miło!
    A tu mamy bohaterów naszych czasów! Każdy ma swoich bohaterów, ot co.
    CBA wszystkich przyjmie - nawet kolesia, który pędząc przez miasto zabił człowieka. Jaki kraj takie Bondy.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    I jakie to nieludzkie dla policjantów, którzy chcą pożyć za nieswoje, pojeździć Porsche, pozarywać babeczki. Że wspomnę jeszcze o straszeniu osiemdziesięcioletnich staruszków, nocnych przesłuchaniach. (...)
    To o czym piszesz to w gruncie rzeczy normalne działania operacyjne. Nie mające nic wspólnego z korupcją (o ile mówimy o agentach Tomkach).

Jeśli chodzi o nocne przesłuchania to idąc takim tokiem rozumowania, rozwiązać należałoby prokuraturę bo to był jej pomysł na nocne przesłuchania. Na które zresztą osoby przesłuchiwane wyraziły zgodę. Przez kilka lat procesu nikt nie wniósł skargi na to (przynajmniej nic o tym nie wiem, ale bez wątpienia obiektywne inaczej media by to nagłośniły).

Mówienie o konieczności rozwiązania CBA w kraju w którym zwyczajowo "bierze się" podziękowania i załatwia sprawy pod stołem jest delikatnie mówiąc nieprzemyślane.

Domyślnie

To o czym piszesz to w gruncie rzeczy normalne działania operacyjne. Nie mające nic wspólnego z korupcją (o ile mówimy o agentach Tomkach).
    Jasne, że to normalne i współmierne działania operacyjne .
    Skuteczniej jest omamić głupią, starą babę, dawać jej kwiaty, prezenty i de facto namówić do przestępstwa, niż prowadzić żmudną pracę operacyjną. Przy okazji paru agentów napasie się za wszystkie czasy. No i ich koledzy - jak dealer, od którego kupili za 400 tys. używane Porsche, (ciekawe jaka była jego wartość rynkowa) czy kelnerki dostające stuzłotowe napiwki.

Jeśli chodzi o nocne przesłuchania to idąc takim tokiem rozumowania, rozwiązać należałoby prokuraturę bo to był jej pomysł na nocne przesłuchania. Na które zresztą osoby przesłuchiwane wyraziły zgodę. Przez kilka lat procesu nikt nie wniósł skargi na to (przynajmniej nic o tym nie wiem, ale bez wątpienia obiektywne inaczej media by to nagłośniły).
    Tak wszystko było w porządku. Wożenie ponad osiemdziesięcioletniego żołnierza AK po mieście, wielogodzinne nocne przesłuchanie starego człowieka, który dał lekarzowi łapówkę. Straszenie aresztem wydobywczym, który dla człowieka w tym wieku oznacza zagrożenie życia.
    To było w porządku, tak? Jedno słowo mi się ciśnie na usta - KANALIE.
    Należałoby pociągnąć do odpowiedzialności funkcjonariuszy i prokuratorów zamieszanych w tą sprawę.

Mówienie o konieczności rozwiązania CBA w kraju w którym zwyczajowo "bierze się" podziękowania i załatwia sprawy pod stołem jest delikatnie mówiąc nieprzemyślane.
    CBA należy rozwiązać bo powstała jako służba działająca na zlecenie kaczego reżimu. Zatrudniała funkcjonariuszy, którzy nie powinni dla służb pracować, jak Tomek, spowodował wypadek i zabił człowieka. Wierchuszka służb w tym czasie była polityczna, co widać jak na dłoni - kilku z wierchuszki, prokuratorzy i funkcjonariusze zostali posłami jednej z partii politycznych. To jest jednoznaczne.

Kompetencje CBA powinny być przejęte przez Policję.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

No ok, a co z tym radarem?

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów