Szukaj
D200 plus graty...
Ale zasilacz bardziej obciążany i choć niby wtedy teoretycznie sprawność ma wyższą to jakoś dziwnie sporo tej mocy pobranej z gniazdka przetwarza w zwykłe ciepło idące w komin budynku![]()
To tak podobnie z jazdą samochodem. Pokonujemy 300 km raz wolniej raz szybciej i mimo, że jechaliśmy szybciej czyli krócej to zużyliśmy jednak więcej paliwa na przejechanie tych samych 300 km niż byśmy jechali wolniej, a trochę dłużej. Złośliwa jest ta matka fizyka dla naszych portfeli
Dzięki. Ciekawa rzecz. Trzeba poszperać coś o tym dysku w necie, ale wstępnie już chyba widzę, że wolniejszy od tamtego Samsunga ma zapis, ale nazwa ładniejsza![]()
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 06-01-2013 o 14:33
Panowie a jakie macie zdanie o SSD INTEL 330 120 GB. Do kupienia za 370zl , jak to się ma do tego Waszego ulubionego samsunga. Można w ten dysk wchodzić śmiało.
http://www.esc.pl/product_info.php?c...ducts_id=47394
Robin bierz Samsunga 830 - mam 256 GB i chodzi jak błyskawica. Nie myślę żeby 120 się czymkolwiek różnił poza ceną
Gwarancja 3 lata jeśli się nie mylę.
ff
Robin, o crucialu M4 120(128GB) nie masz co czytać - to pewniak. W testach sekwencyjnego zapisu jest wolniejszy niż samsung 830 ale w praktyce jest bardzo szybki. Poza tym - to praktycznie gwarancja spokoju - te te dyski pracują i pracują i pracują... i jak Ci się znudzi to jeszcze go sprzedaż a on nadal będzie chodził i chodził u kolejnego właścicielaTo dysk microna który razem z intelem jest jednym z największych producentów NANDów, a testy trwałości wykazują że M4 dostał chyba te same MLCki co INTEL 520 - więc prawdopodobnie lepsze niż INTEL 330 - który także jest zdecydowanie godnym polecenia dyskiem. W warunkach pracy dysku systemowego intel powinien okazać się szybszy ze względu na prędkość zapisu danych kompresowanych. W przypadku danych multimedialnych i innych niekompresowanych Crucial będzie szybszy. Generalnie w normalnej pracy trudno będzie zauważyć różnicę, zwłaszcza że jak widzę dysk będzie pracował na SATA2. który ogranicza osiągi tak szybkich dysków SSD.
Szkoda że nie ma już tych samsungów 830 128GB w cenie poniżej 400zł (ja za tyle kupowałem jeszcze 3-4tygodnie temu) bo to byłaby najlepsza oferta (wydajność/trwałość/cena).
Ja bardzo świadomie wybrałem i używam Crucial M4 240GB, Intel 330 - 60GB, 60GB, 180GB, oraz Samsunga 830 - 120GB i wszystkie pracują perfekcyjnie.
U klientów najczęściej instalowałem Intele 330 60-180GB i żadnych problemów (poza jedną 120 która na początku nie potrafiła się zgrać z płytą z kontrolerem AMD -ale to nie wina dysku tylko raczej sterów płyty).
Edit:
Jeśli windows XP/vista, to najwygodniejsze rozwiązanie to intel330 albo ewentualnie samsung.
Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 06-01-2013 o 16:48
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
Co Ty Kolego z przeproszeniem tu opowiadasz?
Odnosisz się jedynie do cyferek ze specyfikacji?
Bo jeśli tak, to wróć do linka z mojej poprzedniej wypowiedzi.
Samsung 840 PRO jest znacznie lepszy od swojego poprzednika, czyli Samsunga 830 i nie ma co gadać byle czego.
A, że deklaratywnie dyski na SF mają wysoką teoretyczną prędkość zapisu, to de facto nic nie znaczy w praktycznych zastosowaniach, co udowadniał właśnie purepc.
Medice, cura te ipsum.
Johanan - kolega Kyle pisał o Samsungu 840 nie o Samsungu 840 PRO.
D200 plus graty...
Ale Samsung 840 Pro tez nie powala. W testach OCZ Vertex 4 na chwile obecna przoduje.
Skontaktuj się z nami