Close

Strona 157 z 338 PierwszyPierwszy ... 57107147155156157158159167207257 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 561 do 1 570 z 3379
    Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez locos Zobacz posta
    Miales jakies niemile przygody z samsungiem ssd czy talerzowcem ?
    A no ze 3 dni temu HD Samsung serii F3 wyłożył mi się i utraciłem cały materiał z jednego ślubu niby raptem 1000 kadrów z wielu tysięcy zdjęć które tam były w bibliotekach LRa. Reszta nie wiedzieć czemu jest. Może dlatego, że PM była ruda i ślub w Listopadzie
    Generalnie do tej pory byłem prawie fanem tej marki i HD od samsunga. W moim kompie używanym do pracy kręci się ich 4 sztuki szybkich serii F4 -F3, ale już trochę zmęczony zaczynam być być bo gdzie by lodówki nie otworzyć to najlepszy TV to Samsung, najlepszy HD to Samsung, najlepsze komórki to Samsung, mam dwie w domu, najlepszy odkurzacz to samsung, najlepsze laptopy to Samsung no i ta lodówka też
    Na szczęście w tej lodówce też na backupowym dysku Samsunga miałem zrzucony ten ślub w całości łącznie z plikami xmp bo zawsze tak robię po pracy nad zdjęciami. Zawsze będzie ten pierwszy raz wiec przechowujcie ważne zdjęcia na drugim zewnętrznym nośniku, i nie ma że zrobię kopie potem. Trzeba robić od razu po przyniesieniu do domu.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 05-01-2013 o 23:45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez locos Zobacz posta
    919gb to deczko malo katowany IMHO, tutaj watek w ktorym mozesz zobaczyc co ludzie wyprawiaja z hostwrites

wrzucam chart dla leniwcow, ktorym sie nie chce czytac wspomnianego watku (deko przydlugiego - 220 stron, ale w najnowszych postach mozna zobaczyc co i jak z nowszymi modelami, polecam przestudiowac przed wyborem dysku):

samsung i crucial M4 sa chyba nie do pokonania
    Ale o czym Ty piszesz ? zestawienie które podałeś nie jak ma się do rzeczywistości (link do forum gdzie przeprowadzają te testy zapodałem wieeele stron wcześniej - jako miejsce gdzie można zobaczyć ile naprawdę potrafią wytrzymać SSDKi zanim padną) Ja podałem w praktyce jak wygląda ilość zapisów na mocno eksploatowanym dysku w specyfikacji jak zaznaczyłem - biuro-księgowość, więc znając choć orientacyjnie ile potrafi wytrzymać dysk można przewidzieć ile lat ma szansę służyć.

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    oczytałem torochę testów o tym Samsungu SSD 840
    o tu i jakoś nie powala na kolanko. Vertx i OCZ też trzymają sie nieźe i pewnie są na pamięciach Samsunga
    http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/...z_najszybszych
    Jakoś instynktownie po ostatnich przygodach z Samsungiem wolał bym go ominąć. Może coś doradzicie z innych producentów ?
    No i tak zasadnicza sprawa czy montując taki SSD po W7 mogę napotkać jakieś problemy softowe typu jakieś aktualizacje oprogramowani dysku, czy jakieś dodatki do biosu ect, czy jest szansa, że instalacja W7 przejdzie z kopyta jak to bywa na talerzowy. Formatować SSD trzeba ?
    Instalator W7 z legalnej płyty poradzi se z SSD ?
    Instalator win7 czy 8 z całą pewnością wspaniale poradzi sobie z SSDkiem. Natomiast akurat w przypadku SSDków, obrażać się nia samsonga nie ma co - dyski serii 830 okazują są bardzo wydajne i mega-wytrzymałe. Nie byłem ich zwolennikiem kiedy były 20-30% droższe niż np. crucial m4, ae obecnei, przy cenach wyprzedażowych to fenomenalna oferta. Co do OCZa - to prześledź forum pod kątem awaryjności SSD i zobacz jak marka będzie królowała Nie twierdzę, że Vertex4 jest będzie się sypał, ale przy wyborze innych dysków, słynących z niezawodności, ocz jest u mnie na końcu kolejki
    Samsung 840 wydaje się pod względem trwałości lepszy niż można się było spodziewać, ale bez wątpliwości ustępuje trwałością SSDkom na MLC 25nm. JEst bardzo szybkie w odczycie i "przeciętny" w zapisie - ale do zastosowań jakich został przeznaczony - czyli dysk systemowy w desktopie czy notku zapewne sprawdzi się pod względem szybkości wyśmienicie.
    Jeśli chcesz mieć dysk z wszysbszym zapisem i lepiej go znoszący (trwalszy) to dla Ceibie jest seria 840PRO na pamięciach MLC21nm. Albo cała masa innych, sprawdzonych dysków, poczynając od samsunga 830
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Instalator win7 czy 8 z całą pewnością wspaniale poradzi sobie z SSDkiem. Natomiast akurat w przypadku SSDków, obrażać się nia samsonga nie ma co - dyski serii 830 okazują są bardzo wydajne i mega-wytrzymałe. Nie byłem ich zwolennikiem kiedy były 20-30% droższe niż np. crucial m4, ae obecnei, przy cenach wyprzedażowych to fenomenalna oferta. Co do OCZa - to prześledź forum pod kątem awaryjności SSD i zobacz jak marka będzie królowała Nie twierdzę, że Vertex4 jest będzie się sypał, ale przy wyborze innych dysków, słynących z niezawodności, ocz jest u mnie na końcu kolejki
    Samsung 840 wydaje się pod względem trwałości lepszy niż można się było spodziewać, ale bez wątpliwości ustępuje trwałością SSDkom na MLC 25nm. JEst bardzo szybkie w odczycie i "przeciętny" w zapisie - ale do zastosowań jakich został przeznaczony - czyli dysk systemowy w desktopie czy notku zapewne sprawdzi się pod względem szybkości wyśmienicie.
    Jeśli chcesz mieć dysk z wszysbszym zapisem i lepiej go znoszący (trwalszy) to dla Ceibie jest seria 840PRO na pamięciach MLC21nm. Albo cała masa innych, sprawdzonych dysków, poczynając od samsunga 830
    Dzięki Paweł i kolegom też.Czy mówimy o tym SSD Samsunga
    http://www.komputronik.pl/product/17...Basic_7mm.html
    mogę go mieć za 390zł w swoim sklepie stacjonarnym w swoim mieście więc chyba cena nie jest wygórowana ?
    tu jest do kupienia w moim mieście
    http://allegro.pl/samsung-840-120gb-...905117227.html
    czy te oznaczenia to to takie jak trzeba na tym HD, czy oby nie jakaś podróba ?
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 06-01-2013 o 11:44

Domyślnie

Samsung 840 120 GB ma bardzo wolny zapis (marne 130 MB/s) - to oznacza że prędkość przenoszenia danych np. z nowoczesnego, szybkiego, zwykłego HDD, podłączonego na USB3 będzie ograniczona takim dyskiem systemowym. Znacznie lepiej to wygląda przy wersji 250 GB i jeszcze lepiej 500 GB. Poza tym nie wierzę, by przy np. dekompresji plików, taki zapis nie stanowił znacznego spowolnienia, wzgl. np. wersji 250 GB mającej ponad te 200 MB/s. ... tak że lepiej dołożyć do wersji 250 GB (są po ~670zł).
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 06-01-2013 o 12:21

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Panowie, a jaki SSD za nie za duże pieniądze polecicie . Może być 128 GB a nawet 64 bo tylko pod W7 i LR to przewiduje. Coś z Samsunga OCZ ? Mam płytę główna starą jak świat GIGABYTE P35-DS3R Procesor E8200 i w zmianie dysku systemowego z talerzowego upatruje szans taniego na przyspieszenie pracy na komputerze, ot tak 300-350 zł żeby wydać i żeby nie mićproblemu z postawieniem systemu na tym SSD a używam W7 64 bit.
    Raczej zainteresuj się zmianą procesora (komputera), bo tu już niewiele można zyskać

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Samsung 840 120 GB ma bardzo wolny zapis (marne 130 MB/s) - to oznacza że prędkość przenoszenia danych np. z nowoczesnego, szybkiego, zwykłego HDD, podłączonego na USB3 będzie ograniczona takim dyskiem systemowym....
    Dżizassss to Panowie jaki ten HD SSD kupić żeby se przyspieszyć

Cytat Zamieszczone przez leon001 Zobacz posta
    Raczej zainteresuj się zmianą procesora (komputera), bo tu już niewiele można zyskać
    Prcesor E8200 pracuje teraz u mnie nominalnie na 2,66 GHZ ale bez problemów go mogę ustawić na 3,2, czy 3,4 GHz i tak czasem robię w natłoku roboty. Myślę, że w procesorze do tego co używam nie ma problemu, generalnie na dziś to nie mam problemu z szybkościa pracy na swoim PC. Wszystko mi śmiga jak błyskawica raptem 3 programy LR 3.6 PS 4.0 oraz .
    Zmienić chce HD z danym bo mi kuleje i przeinstalować system przed sezonem to pomyślałem, że se coś przy okazji przyspieszę za kilkaset zł, bo tak naprawdę na dziś to drażni mnie tylko czas uruchomiania komputera który sięga 45-55 sekund a to jakoś dług trochę z mego życia. Jak bym zmienił talerzowy Samsung F 320 GB z systemem i programami na SSD to mam nadzieje, że z rawami z D800 już można by podziałać.
    Pewnie zmiana ramu z 4 GB na 8 GB też by coś przyspieszyła, ale to już za dużo zminan wyjdzie z 1000zł wiec lepiej dołożyć drugi tysiąc z rozsprzedania mego PC częściami na allegro i kupić coś na i5. Metodycznie z założenia jednak chciałbym tą generacje procesowó i3, i5 przeczekać i dopiero w następną generacje wejść.

Domyślnie

No masz dobre propozycje: Samsunga 830, Cruciala M4.

Ja ostatnio widziałem ciekawą propozycję Plextora PX-128M5S -> http://www.euro.com.pl/dyski-wewnetr...m5s.bhtml#opis
    Ciekawe, czy ktoś z Was miał do czynienia z tym dyskiem. Cenowo tak samo jak Crucial M4.

Robin, też mam E8200 i u mnie biega cały czas na 3,2 GHz.
    D200 plus graty...

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    Samsunga 830, Cruciala M4...
    jaki to koszt tego M4 , one są opisane inaczej ? czy to jest ten SSD
    http://www.komputronik.pl/product/13...n_Kit_7mm.html

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    Robin, też mam E8200 i u mnie biega cały czas na 3,2 GHz.
    No mi prądu szkoda, jakiś oszczędny na starość się robię. Ustawiałem go nawet na 3,6 GHZ jak było mi trzeba, ale teraz po sezonie chodzi nominalnie. Mam dobre chłodzenie w kompie wiec jak trzeba to klik klik w biosie i mam szybciej. Niestety zużycie energii wzrasta
    ten Plextora PX-128M5S to coś porównywalnego transferami do Samsunga ? poza tym ze w środku pewnie samsung bo nazwa mi się podoba
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 06-01-2013 o 14:07

Domyślnie

Przecież on ma SpeedStepa, więc non-stop nie chodzi na maksymalnym taktowaniu.
    D200 plus graty...

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Ale u mnie ten proc E8200 chodził cały boży dzień w obróbce zdjęć i cały czas operacje zdjęciowe. Lekko nie ma

Strona 157 z 338 PierwszyPierwszy ... 57107147155156157158159167207257 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów