Close

Strona 147 z 319 PierwszyPierwszy ... 4797137145146147148149157197247 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 461 do 1 470 z 3379

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

To ile chcesz wydac na taki kontroler?
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    To ile chcesz wydac na taki kontroler?
    Atto 4-portowy kosztuje nawet 900USD i więcej, ale Areca wraz z zestawem montażowym dysków i okablowaniem do MacaPro poniżej 500USD.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

No wlasnie. Koszta sa spore. Tej opcji do MacaPro nie kojarze, ale wiekszosc z tych ktore widzialem czy to na neweggu czy w recenzjach kosztowala ponadk 1k USD. Dla mnie w takim wypadku gra robi sie niewarta swieczki ( przy takich nakladach finansowych), bo zlozenie kompa na X79, ze zintegrowanym kontrolerem, ktory da wystarczajaco dobre wyniki jest niecale 2x drozsze.
    Masz gdzies linka do tego do Maca?
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Na newegg są same wynalazki do rzeźbienia i kontrolery do starych Maców albo takie z których nie można bootować systemu. Lipa.
    Do nowszych, działające rozwiązanie:
    Z kontrolerem 460USD: http://www.maxupgrades.com/istore/in...&ParentCat=421
    Bez 130USD: http://www.maxupgrades.com/istore/in...&ParentCat=421

Wg pomiarów różnych szaleńców, Areca z 4xSSD da ok 1,7GB/s. Czyli kontroler "uciągnie". Szybkość większa i cena znacznie mniejsza niż nie działające pod OSX dyski PCI-E od OCZ-a.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 10-01-2013 o 14:08
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Roznica w pracy na SATAII a RAID0 SATAIII jest, zauwazalna, niepodwazalna. ( Kwestia jak czesto zauwazalna. ) Roznica miedzy SATAIII a RAID0 SATAIII tez jest. Zalezna od wydajnosci pamieci i processora, ale jest. Ja widzialem roznice na platformie X79 z 6 rdzeniowym prockiem i spora iloscia szybkiej pamieci. miedzy 1x830 a 4x830. Czy taka sama roznice zobaczylbym na jakims i5 pierwszej generacji? Watpie. Nawet na swoim i7-920 zapewne bym nie zobaczyl roznicy przy takim ustawieniu z drogim zewnetrznym kontrollerem RAID SATAIII.
    Benchmarki powiedza oczywiscie swoje, tutaj nie zaprzeczam, ale roznica w komforcie pracy moim zdaniem bedzie w wiekszosci przypadkow pomijalna.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Ja widzialem roznice na platformie X79 z 6 rdzeniowym prockiem i spora iloscia szybkiej pamieci. miedzy 1x830 a 4x830. Czy taka sama roznice zobaczylbym na jakims i5 pierwszej generacji? Watpie.
    Do tej pory testowałem i widzałem różnicę na czterordzeniowym Xeonie 2,93GHz 45nm. W wersji "cywilnej" to poprzednia generacja i7-mek. Przesiadam się jednak szczęśliwym trafem na dwuprocesorowy, z czego każdy jest sześciojajeczny 32nm, czyli nowsze i pewnie szybsze. Tym bardziej trzeba je nakarmić danymi bo będą leżały do góry gwizdkiem zamiast robić.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Do tej pory testowałem i widzałem różnicę na czterordzeniowym Xeonie 2,93GHz 45nm. W wersji "cywilnej" to poprzednia generacja i7-mek. Przesiadam się jednak szczęśliwym trafem na dwuprocesorowy, z czego każdy jest sześciojajeczny 32nm, czyli nowsze i pewnie szybsze. Tym bardziej trzeba je nakarmić danymi bo będą leżały do góry gwizdkiem zamiast robić.
    Pozwól, że zadam Ci pytanie z gatunku tych bardziej drążących, do czego potrzebne Ci są tak szatańskie wydajności maszyn, renderujesz cosik, czy inny demon Cię opętał?
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Pozwól, że zadam Ci pytanie z gatunku tych bardziej drążących, do czego potrzebne Ci są tak szatańskie wydajności maszyn, renderujesz cosik, czy inny demon Cię opętał?
    Tradycyjnie ...pasjans.
    NORTHPHOTO.PL // PROFIL NA FACEBOOK'U // BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Akurat Pan trafił. W tej chwili renderuję coś, co się miele już od 3 dni. Nie zawodowo, to inne moje hobby, ale mogę do tego zatrudnić "pracową" maszynę. A przy "zwykłych" zastosowaniach szalenie przyjemny jest stan kiedy nie sposób zapchać komputera. Wirtualizacje 4 systemów z których każdy coś robi - żaden problem. Powyższe w sytuacji stale utrzymywanych 9 pulpitów a na każdym nawalone aplikacji, bo po prostu wracam do nich często i nie zamykam - pikuś. Stan w którym nie trzeba się w ogóle przejmować ograniczeniami komputera jest niesamowicie wygodny. Nie istnieje coś takiego jak kręcące się kółeczko. Maszyna ma zadane niezliczoną ilość zadań i niemal wszystko robi NATYCHMIAST.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 10-01-2013 o 16:14

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie powiem, żebym był pod wrażeniem, bo jednak mam więcej z człowieka, niż cyborga.

Inaczej też dzielę zadania.

Ty wszystko powierzasz jednej maszynce, a ja kilku i też jest przyjemnie.

I bezpiecznie.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 147 z 319 PierwszyPierwszy ... 4797137145146147148149157197247 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów