To ile chcesz wydac na taki kontroler?![]()
Szukaj
To ile chcesz wydac na taki kontroler?![]()
d70s + N18-70 + N55-200
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
No wlasnie. Koszta sa spore. Tej opcji do MacaPro nie kojarze, ale wiekszosc z tych ktore widzialem czy to na neweggu czy w recenzjach kosztowala ponadk 1k USD. Dla mnie w takim wypadku gra robi sie niewarta swieczki ( przy takich nakladach finansowych), bo zlozenie kompa na X79, ze zintegrowanym kontrolerem, ktory da wystarczajaco dobre wyniki jest niecale 2x drozsze.
Masz gdzies linka do tego do Maca?
d70s + N18-70 + N55-200
Na newegg są same wynalazki do rzeźbienia i kontrolery do starych Maców albo takie z których nie można bootować systemu. Lipa.
Do nowszych, działające rozwiązanie:
Z kontrolerem 460USD: http://www.maxupgrades.com/istore/in...&ParentCat=421
Bez 130USD: http://www.maxupgrades.com/istore/in...&ParentCat=421
Wg pomiarów różnych szaleńców, Areca z 4xSSD da ok 1,7GB/s. Czyli kontroler "uciągnie". Szybkość większa i cena znacznie mniejsza niż nie działające pod OSX dyski PCI-E od OCZ-a.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 10-01-2013 o 14:08
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
Roznica w pracy na SATAII a RAID0 SATAIII jest, zauwazalna, niepodwazalna. ( Kwestia jak czesto zauwazalna. ) Roznica miedzy SATAIII a RAID0 SATAIII tez jest. Zalezna od wydajnosci pamieci i processora, ale jest. Ja widzialem roznice na platformie X79 z 6 rdzeniowym prockiem i spora iloscia szybkiej pamieci. miedzy 1x830 a 4x830. Czy taka sama roznice zobaczylbym na jakims i5 pierwszej generacji? Watpie. Nawet na swoim i7-920 zapewne bym nie zobaczyl roznicy przy takim ustawieniu z drogim zewnetrznym kontrollerem RAID SATAIII.
Benchmarki powiedza oczywiscie swoje, tutaj nie zaprzeczam, ale roznica w komforcie pracy moim zdaniem bedzie w wiekszosci przypadkow pomijalna.
d70s + N18-70 + N55-200
Do tej pory testowałem i widzałem różnicę na czterordzeniowym Xeonie 2,93GHz 45nm. W wersji "cywilnej" to poprzednia generacja i7-mek. Przesiadam się jednak szczęśliwym trafem na dwuprocesorowy, z czego każdy jest sześciojajeczny 32nm, czyli nowsze i pewnie szybsze. Tym bardziej trzeba je nakarmić danymi bo będą leżały do góry gwizdkiem zamiast robić.![]()
NORTHPHOTO.PL // PROFIL NA FACEBOOK'U // BLOG
Akurat Pan trafił. W tej chwili renderuję coś, co się miele już od 3 dni. Nie zawodowo, to inne moje hobby, ale mogę do tego zatrudnić "pracową" maszynę. A przy "zwykłych" zastosowaniach szalenie przyjemny jest stan kiedy nie sposób zapchać komputera. Wirtualizacje 4 systemów z których każdy coś robi - żaden problem. Powyższe w sytuacji stale utrzymywanych 9 pulpitów a na każdym nawalone aplikacji, bo po prostu wracam do nich często i nie zamykam - pikuś. Stan w którym nie trzeba się w ogóle przejmować ograniczeniami komputera jest niesamowicie wygodny. Nie istnieje coś takiego jak kręcące się kółeczko. Maszyna ma zadane niezliczoną ilość zadań i niemal wszystko robi NATYCHMIAST.![]()
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 10-01-2013 o 16:14
Nie powiem, żebym był pod wrażeniem, bo jednak mam więcej z człowieka, niż cyborga.
Inaczej też dzielę zadania.
Ty wszystko powierzasz jednej maszynce, a ja kilku i też jest przyjemnie.
I bezpiecznie.
Medice, cura te ipsum.
Skontaktuj się z nami