Cytat Zamieszczone przez lenai Zobacz posta
Przejrzałam wątek i nadal brakuje mi odpowiedzi na pewne pytania w związku z planowaną przesiadką z D90 na D7000.

Mam D90 od prawie 3 lat i poza pracą AF z obiektywami nie-nikonowskimi irytuje mnie w nim bardzo balans bieli. Automat głupieje mi niemożebnie, szczególnie w słabszym oświetleniu. Narzekam też na szumy nawet przy nie takich wysokich ISO gdy mam podpięte manualne szkła.

Czy w D7000 powinnam odnotować poprawę?

I pytanie drugie: warto zabrać do sklepu swoje szkło, czy od razu się nastawić na wysyłkę aparatu do Wawy? Czytałam, że seria 64... była felerna, jeszcze jakieś zakupowe wskazówki?

Z góry dzięki.
AWB - działa identycznie o ile nie gorzej niż w D90 - rozwiązaniem robienie RAWów.
Szum - nie wiem skąd biorą się te śmieszne twierdzenia, że D7000 aż tak słabo szumi w porównaniu do D90... SNR jest lepszy w D90 niż D7000. Różnica bierze się tylko z rozdzielczości - więc ma wpływ tylko przy porównywaniu papierowych odbitek z całego kadru. crop 100% jest niemal nie do rozróżnienia.

Co do felernych serii - nie ma i nie było takich. W każdej serii trafiały się wadliwe sztuki... ale to pojedyncze egzemplarze na setki.