Close

Strona 262 z 348 PierwszyPierwszy ... 162212252260261262263264272312 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 611 do 2 620 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Pokarpokarać, to możesz się sam…

Postaram się i znajdę. Na pewno mi go kupisz?
    z tym pokaraniem to masz racje aż mi wstyd
    a jeśli znajdziesz taki samochód, to tak masz racje kupie ci go

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta

A to nie jest tak, ze te auta przejeżdżają z hali fabrycznej na plac, z placu na wagony, z wagonów na plac celny, z placu celnego na lawety, z lawety do salonu itd?

Oj, połączy ktoś?
    masz racje pracowałem w przemyśle samochodowym i nie zauważyłem żeby ktoś znosił samochód z Lini montażowej, a mało tego po zjeździe z Lini jedzie prosto na rolki gdzie konkretnie dostaje po gazie, wiec samochód z zerowym przebiegiem to raczej baaaaaaaaaardzo mało prawdopodobne
    D610; T24-70 2.8; NISSIN-Di866 MKII x 2;

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artuss811 Zobacz posta
    z tym pokaraniem to masz racje aż mi wstyd
    a jeśli znajdziesz taki samochód, to tak masz racje kupie ci go

masz racje pracowałem w przemyśle samochodowym i nie zauważyłem żeby ktoś znosił samochód z Lini montażowej, a mało tego po zjeździe z Lini jedzie prosto na rolki gdzie konkretnie dostaje po gazie, wiec samochód z zerowym przebiegiem to raczej baaaaaaaaaardzo mało prawdopodobne
    Tutaj chyba nie chodzi o samochód z salonu, tylko samochód po jazdach testowych sprzedawany jako nowy, tak a propos "macanego" na wystawce d4
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    Tak się zastanawiam - czyli należy kupić aparat bez jego sprawdzenia?
    A jeśli jest to fabrycznie wadliwy egzemplarz - kupujesz z przebiegiem 0, płacisz, wypełniasz gwarancję, jedziesz do domu i... nie działa. I dawaj, całą procedurę.
    Uważam, że przebiegi rzędu kilkudziesięciu klatek są dopuszczalne.
    Nie wypełniaj od razu gwarancji, weź paragon, sprawdź aparat w domu, masz prawo do zwrotu sprzętu w ciągu siedmiu dni bez podania przyczyny, jeśli wszystko ok wypełniasz gwarancję i zamieniasz paragon na fakturę. Trzeba tylko odrobinę chęci u każdej ze stron.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lancelot Zobacz posta
    masz prawo do zwrotu sprzętu w ciągu siedmiu dni bez podania przyczyny,
    A na jakiej podstawie ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Z naciskiem na "Trzeba tylko odrobinę chęci u każdej ze stron". http://biznes.gazetaprawna.pl/artyku...tu_towaru.html MM przynajmniej w Łodzi nie robi z tym problemu. Sami proponują sprawdzenie towaru w domu a później podstemplowanie gwarancji.

Domyślnie

Wiem, jak zwyczaje panują w MM, ale nie nazywałbym tego "prawem". Jetem ciekaw jak pogodzisz tę "odrobinę chęci" i możliwość zwrotu w ciągu 7 dni, z chęcią kupna niemacanego towaru z zerowym przebiegiem ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cóż, jest tak jak ze wszystkim. Albo można iść i szukać i dogadać się albo można usiąść i narzekać że szklanka jest do połowy pusta. Jest tyle niepisanych praw, za którymi kodeks nie nadąża...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artuss811 Zobacz posta
    Jak mi ktoś pokarze auto z zerowym przebiegiem to mu go kupie, zanim nowe auto trafi do właściciela to na pewno siedziało w nim minimum 5 osób a przebieg może mieć do 15 km. Wiec bez przesady ze jak na liczniku aparatu będzie strzelone 50 klatek to nimby co traktować jako powystawowy czy używany. BEZ JAJ
    Jak można w ogóle porównywać auto z D4 to jest jakiś żart , jakby auto można było wsiąść pod pachę tak jak aparat to na pewno miało by zerowy licznik, i po co te zawracanie głowy ja pytam, a co do stanu licznika w aucie to jak zamówisz Bentley to przywiozą ci go pod dom panowie z serwisu i jak trzeba będzie to i wstawią nowy licznik z przebiegiem 0 kwestia kasy,więc ja bym na twoim miejscu przemyślał to co napisałeś bo mógł byś się zdziwić
    Ostatnio edytowane przez maro842 ; 15-12-2012 o 00:19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lancelot Zobacz posta
    Z naciskiem na "Trzeba tylko odrobinę chęci u każdej ze stron". http://biznes.gazetaprawna.pl/artyku...tu_towaru.html MM przynajmniej w Łodzi nie robi z tym problemu. Sami proponują sprawdzenie towaru w domu a później podstemplowanie gwarancji.
    ale D4 w MM tam nie ma... Panowie, jest tu moderator ?
    Bo trudno ten wątek raczej wskazać posiadaczowi ( czy nawet przyszłemu posiadaczowi) D4 jako żródło jakiejkolwiek wiedzy o tym body. Roztrząsamy raczej kwestie dziwnych obyczajów w kraju nad Wisłą, a paru kolegów koniecznie chce udowodnić że są tacy cool i do przodu, i że co tam - nowe nie nowe, kładą kasę bo mają, i biorą cokolwiek co tam w tym pudełku jest. Ha ha ha
    Prosiłbym bardziej merytorycznie jeśli już można wrócić na ziemie od tych bentlejów i przechodzonych D4 za 24tys. bez sprawdzania zawartości pudła.

Domyślnie

No i z tym się zgodzę bo to nic ciekawego nie wnosi do wątku o D4 , a sam jestem zainteresowany zakupem i z miłą chęcią też bym się coś więcej dowiedział , jeżeli jest to możliwe

Strona 262 z 348 PierwszyPierwszy ... 162212252260261262263264272312 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów