Szukaj
Ostatnie wydanie DFV gdzie czytam w teście o 1DX: "Trochę inaczej jest, jeśli chodzi o charakter szumów - w ciemnych partiach obrazu Nikon daje monochromatyczny szum, a Canon kolorowe ciapki. Ale ceną w Nikonie jest wierność odwzorowania kolorów, która spada na łeb na szyję w wysokich czułościach."
Przy 12800 - ja wiem czy jest aż tak tragicznie?
Ale fakt, wyjściowo faktycznie "D4 hojniej naświetla zdjęcia"; dodam, iż w pewnych warunkach (chyba warto zrobić na matrycowym stałą korektę, choćby, na -0,3)
Odn. wł.opcji zapamiętywania wybranego pkt-u AF dla kadrów pionowych/poziomych: jeśli skierujemy aparat w gorę (np.fotografując z ziemi) to lekkie przechylenia w lewo/prawo powodują przeskakiwanie z jednego pkt-u AF na drugi.
Ostatnio edytowane przez popi ; 20-12-2012 o 10:48
"Któż jak BÓG!" - Św.Michał
popi1612 - jak masz w tym zdjęciu ustawione ADL??
Nikon System
Z tego co pamiętam to wyłączyłem; nie mogę teraz sprawdzić bo właśnie ładuję aku.
Dodam, iż światło padało z TV oraz dwóch naściennych kinkietów z lampek ledowych (ogólnie nie było najjaśniej).
....
Tak, ADL był na off (wstałem chyba lewą nogą; tak jakbym nie mógł sprawdzić w kompie).
Ostatnio edytowane przez popi ; 20-12-2012 o 11:12
Jest drugi producent kart do D4 XQD - Lexar. Nadal drogo. Mi wystarcza ta, która była w zestawie z puszką. Może jednak nowy standard kart się przyjmie ?
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...k-kart-pamieci
Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8
Na ta chwile trochę to jest nadal troche mały rynek w stosunków do koniecznych nakładów. Body jednocyfrowych aż tak dużo sie w końcu nie sprzedaje.
jak trafi do kamer to się rynek poszerzy.
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Jak na razie rozwiązanie typu CF+XQD tylko mnie wkurza; mogli przynajmniej dać 2xXQD...
Wg mnie albo 2xCF albo CF + SD ma sens. Bardziej interesowało by mnie SD z możliwością wpięcia eye-fi...
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Skontaktuj się z nami