Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Bzdury piszesz
    Daj przykład co tam chciałbyś ustawiać. Tylko nie memłanie wody w fontannie proszę.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

W sumie nic. Raptem PSAM + tryby. Zobacz sobie EX2F, P7700. Masz mylne pojecie o kompakcie. Wedlug ciebie kompakt = dla debili

Domyślnie

Olek OMD EM5 ma całkiem sprawnie działający AF-C -dobrze śledzi i szybko ustawia ostrość.

http://www.youtube.com/watch?v=L9trURPpA20

Niestety nie widziałem jak działa Nikon 1 w AF-C, ale w AF-S to jest niesamowita rakieta.

Domyślnie

W sumie nic. Raptem PSAM + tryby. Zobacz sobie EX2F, P7700. Masz mylne pojecie o kompakcie. Wedlug ciebie kompakt = dla debili
    Ależ nie, kompakt nie jest dla debili. Po prostu nie ma sensu w nim nic zmieniać, bo to nic nie daje - i to nie jest wada, tylko zaleta. Oczywiście dla osób, które świadomie wybrały takie narzędzie fotografowania.

W mojej starej mamiyi miałem czas i przysłona przy obiektywie i spust. Wszystkie te trzy manipulatory były kreatywne.

Przy maleńkiej matrycy przysłona jest tylko ogranicznikiem światła. Ze względu na utratę jednego stopnia swobody i bardzo ograniczonej użyteczności ISO, spokojnie możesz związać automatem pozostałe dwa parametry.

Reszta to sterowanie instagramem wbudowanym w kompakt.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Wiesz Mariusz, ja po zakupie x10 byłem średnio zadowolony, dopóki nie zacząłem gmyrać w ustawieniach. A to tryb EXR, low light iso, DR100-400 etc. Dopiero po poznaniu tej zabawki i pogmyraniu nabrałem pokory dla niej. Poprzypisywałem sobie do custom settings rózne ustawienia i jestem zadowolony z obrazka.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Bez przesady. To że mamy do czynienia z mała matrycą nie oznacza, że nie możemy wykorzystać tego w jakiś kreatywny sposób poprzez odpowiednie manipulowanie parametrami. No chyba że komuś zależy tylko na rozmywaniu tła, wtedy przydaje się większa matryca.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kolas Zobacz posta
    Bez przesady. To że mamy do czynienia z mała matrycą nie oznacza, że nie możemy wykorzystać tego w jakiś kreatywny sposób poprzez odpowiednie manipulowanie parametrami. No chyba że komuś zależy tylko na rozmywaniu tła.
    Przykład proszę.

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Wiesz Mariusz, ja po zakupie x10 byłem średnio zadowolony, dopóki nie zacząłem gmyrać w ustawieniach. A to tryb EXR, low light iso, DR100-400 etc. Dopiero po poznaniu tej zabawki i pogmyraniu nabrałem pokory dla niej. Poprzypisywałem sobie do custom settings rózne ustawienia i jestem zadowolony z obrazka.
    Zrobiłeś to raz i już do tego nie wracasz.

Domyślnie

Korekta ekspozycji, rozmycie/zamrożenie ruchu, balans bieli itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kolas Zobacz posta
    Korekta ekspozycji, rozmycie/zamrożenie ruchu, balans bieli itp.
    Korekta ekspozycji? Dobre kompakty dobrze ją mierzą, nawet słynny "śnieg", bo robią to bez użycia drugiego toru optycznego, "całą matrycą", więc mają dużo większe szanse na wstrzelenie się swoim marnym DR-em w maksimum informacyjne. Podobnie sprawa wygląda z balansem bieli. Reszta to postproces, czy świadomy czy nie - nie ma specjalnego znaczenia.

O rozmyciu ruchu pisałem wcześniej: robimy to tak rzadko, że spokojnie możemy ustawić to sobie w menu.

Domyślnie

Lepiej jest przeciez wyciagnac kilka przyciskow na body, aby laik wiedzial, ze jak wybierze twarzyczke, to ma portret, a jak da na M to ma manuala, niz grzebac w menu pod dziwnymi nazwami.
    Takie ruchy jak wyciąganie przycisków na body ponoć mają być uwidocznione w następnym aparacie z serii Łan. Ja po cichu liczę na coś całokształtem przypominające kompakty serii 5700/8700...
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów