Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Domyślnie

To że Automat dobrze działa to w cale nie znaczy że nie możemy mieć innej wizji tego co chcemy uzyskać. Post proces, z takim marnym DR-em ? Poza tym są ludzie którzy naprawdę nie mają ochoty dłubać w zdjęciach po ich zrobieniu. Zresztą, wymaga to pewnej wiedzy i często wiąże się zakupem dodatkowego oprogramowania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kolas Zobacz posta
    To że Automat dobrze działa to w cale nie znaczy że nie możemy mieć innej wizji tego co chcemy uzyskać. Post proces, z takim marnym DR-em ? Poza tym są ludzie którzy naprawdę nie mają ochoty dłubać w zdjęciach po ich zrobieniu. Zresztą, wymaga to pewnej wiedzy i często wiąże się zakupem dodatkowego oprogramowania.
    Takim ludziom pokręcadełka i wichajsterki zwykle też przeszkadzają, bo włączają "dziwne" rzeczy, które psują im zdjęcia.

To co jest w Ricohu GRD to jest aż nadto, ja bym zarządził jeszcze większą ascezę. Tyle, że wymagało by to odwagi marketingowej - kółecka i pstryczki dają jakże pożądaną profi-stygmę
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 11-12-2012 o 13:15

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Czytając wątek widać, że aparat kupujesz dla siebie... Niestety żona wygląda na wymówkę
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    35/1,8 to z DX + FT1? Ja bede mial natywnego 18,5/1,8. Jedynie co mnie martwi to ergonomia, a wlasciwie jej brak. Wszystko w menu. Pokretlo nastaw to jakis zart.
    Sorry za czeski błąd. Była póżna noc kiedy to pisałem. Oczywiście jesli chodzi o V1 to używałem 18,5f1.8.
    co do ergonomii, to wystarczyłoby zcustomizować dwa przyciski [np. ten samowyzwalacza i od video, bo w trybie zdjęciowym i tak jest on średni przydatny], aby móc do nich przypisać ISO i PSAM. co prawda menu jest dosyć krótkie i dośc szybko sie po nim przemieszczać oraz aparat zapamiętuje ostanie np. ISO, natomiast z jakies niepraktycznego powodu pozycje od ISO i wyboru programów PSAM sa od siebie odelgłe o kilka pozycji. Gdyby były blisko siebie to by było znacznie łatwiej, własnie uwzględniając fakt, że aparat zapamiętuje ostania pozycje w menu w której grzebalismy. Podoba mi się, że pod przyciskami jest AE-L/AF-L i wybór trybów AF, choć przy tym pierwszym brakuje mi opcji AE-L w której pierwsze nacisniecie przycisku zapamiętuje ekspozycje tak długo dopóki nie naciśnie się go po raz drugi. W Panasonicu dział to zarówno w AE-L jak i AF-L jak również w kombinacji AE-L/AF-L.

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Właśnie dlatego w N1 jakoś działa AF-C że matryca jest taka mała = tolerancyjna dla przestrzałów.
    To nie dokonca tak jest. Myślę, że wielkość matrycy pomaga, ale trzeba pamiętać, że np. róznica między matryca m43 a CX jest w przybliżeniu podobna jak między pełną klatką, a cropem 1,3 (mimo wszystko to nie jest super miniaturowa matryca z kompaktów). A tu róznicę widać wyraźnie między GX1 z obiektywem przymkniętym mocniej a V1 z obiektywem na otwartej przysłonie [za jakiś tydzien będe miał możliwośc sprawdzenia AF-C z E-PL5, to dam znać]. Podobnie jest między NEX6 na f5.6 a V1 na f1.8 przy świetle dziennym [w pomieszczeniu nie testowałem - sprawdzę to jak będę miał w styczniu dostep do 35f1.8 dla NEX]. NEX gubi się tak w 50% a pod koniec serii często zupełnie głupieje i głębia ostrości nie pomaga [być moż potrzeba nowych obiektywów dla NEXa, które wykorzystają całą moc AF bazującego na detekcji fazy].
    Sowy nie są tym, czym się wydają

Domyślnie

Bedzie mi chyba tez brakowalo lampy blyskowej Szkoda, bo w takim EX2F jest kapitalna, bo odchylana do gory! Dodatkowe na stopke mnie nie interesuja. Gdybym chcial, to podczepilbym SB-800.

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Czytając wątek widać, że aparat kupujesz dla siebie... Niestety żona wygląda na wymówkę
    No, no, no, bez przesady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Olek OMD EM5 ma całkiem sprawnie działający AF-C -dobrze śledzi i szybko ustawia ostrość.

http://www.youtube.com/watch?v=L9trURPpA20

Niestety nie widziałem jak działa Nikon 1 w AF-C, ale w AF-S to jest niesamowita rakieta.
    Czy mozesz sie odniesc z AF-C w OMD do panasonica GH2?Jesli chodzi o AF-S to przynajmniej w GH2 jest nieżle, natomiast AF-C ..można o tym zapomniec.

Domyślnie

Jest odczuwalnie lepiej w AF-C niż w przypadku GH2. Na forum Olympusclubu gdzieś jest mój test z przykładowymi zdjęciami itd.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów