Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Domyślnie Kompakt z dobrym AF-C

Czy jest w ogole jakis kompakt z dobrym AF-C? Dzisiaj przezylem dramat w Fotojokerze. Wzialem na tapete 3 niby najlepsze aparaty: RX100, LX7, EX2F

RX100:
    - usmialem sie jak norka, widzac ten zalosny, myszkujacy AF-C. Sprzet za 2,5 zl, niby taki wypasiony, matryca cud-miod,a tu takie g... - pomyslalem
    - poza tym, za maly, zle trzyma sie w dloni

LX7:
    - Matko Boska, kto projektowal to menu?! Gdzie tu jest AF-C?
    - przyciski z plastiku
    - nie chce go, bo to to jakis szajs
    - a niby takie wypasione szkielko - ech...

EX2F:
    - nie warto sie rozpisywac, ten aparat nie ma AF-C
    - przynajmniej najlepiej lezy w dloni
    - no dobra, RX100 nie byl wcale taki zly

I co teraz? Niby aparat jest dla zony, ale nie wyobrazam sobie robienie nim zdjec poruszajacego sie dziecka (i to nie mam na mysli biegajacego!). Mam kupic bezlusterkowca? Kurde, nie chce znowu budowac systemu. Poza tym, to ma sie miescic do torebki. Ew. jakis nalesnik ze swiatlem 2.0 lub lepszym. Sa takie? Wazne, aby budowa byla jak "like rangefinder" niz "SLR like".

Z drugiej strony podejrzewam, ze moja ciagla praca z lustrzankami strasznie wypaczyla caly tekst. Klalem pod nosem, a na mojej twarzy bez problemu dalo sie zauwazylem usmiech politowania dla tych gowienek za 2000 zl (tyle kasy?). Czy da sie kupic cos sensownego, gdy w glowie huczy od D3s/D4?
    Ostatnio edytowane przez docxxx ; 10-12-2012 o 22:05

Domyślnie

Ale o co chozi....?
    Chcesz kupić dobry kompakt to jest kilka na rynku, kilka z nich nawet wymieniłeś.
    Oczekujesz jakiejś rady ?
    Ostatnio edytowane przez mister ; 10-12-2012 o 22:26
    MISTER
    ------------------------------------

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Czy da sie kupic cos sensownego, gdy w glowie huczy od D3s/D4?
    Nie. Chyba za dużo oczekujesz od AF na bazie detekcji kontrastu.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Oczekiwalem jedynie tego, aby moc sledzic AF idacego obok nas klienta sklepu. Niestety, lipa na calej linii. Pozostaje jedynie bezlusterkowce. A jakie?

Domyślnie

Oczekiwalem jedynie tego, aby moc sledzic AF idacego obok nas klienta sklepu. Niestety, lipa na calej linii. Pozostaje jedynie bezlusterkowce. A jakie?
    Na pewno nie Nexy bo w nich AF-C pracuje jak w w tym badziewiu RX100
    MISTER
    ------------------------------------

Domyślnie

Poza tym, to ma sie miescic do torebki.
    No w mojej nowej ladnej torebce, Nex swietnie tam sobie lezy..
    Poczytaj o Nex-6, moze taki? albo 5R, chyba ze wystarczy 5N - to ten.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Wiem, marudze jak stara baba, ale z drugiej strony nie chce budowac kolejnego systemu. Jeden juz mam: Nikon. Sony, czy inne "bez lustra" to kolejna studzienka bez dna. A mialo byc tak: "kupie zonie aparat na swieta" i pomyslalem sobie "phiii, co za problem". Dwie godziny spedzilem dzisiaj w FJ i wyszedlem zniesmaczony. Podobnie jak sprzedawca, ktory mial mnie juz serdecznie dosc

Domyślnie

No ale zobacz kupujesz dla zony aparat, a nie dla siebie... nie wiem czym zona wczesniej fotografowala? Mysle ze z takiego Nexa 6 byla by naprawde zadowolona, jedno szklo 16-50 i po co dla zony wiecej? iso super uzyteczne 3200, wiec jasnych szkiel tak bardzo nie potrzeba.. nie wiem jak dziala RX100, ale ten kompakt chyba tez by zonie na pewno wystarczyl..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

RX100 jest za maly i ma zwalony AF-C. Aparat "myszkuje" a obraz jezdzi w te i spowrotem szukajac punktu. Zwymiotowac mozna

Domyślnie

Chyba nie znajdziesz kompaktu z dobrym AFC. Nawet bezlusterkowce mają z tym problem, choć są nieliczne wyjątki.
    Nie wiem jak 1 Nikona, bo nigdy nie miałem jej w ręku.

Pozdrawiam
    Tomek
    DX i m43.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów