Szukaj
Do serwisu jade sama .Z ABFoto mam inna sprawe do zaltwienia.Mam nadzieje ze da sie wyregulowac ten aparat. ABFoto kaze jak najszybciej oddac do serwisu a pazniej umyje rece i powie jak juz byl w serwisie to teraz juz tylko wszystko zaltwiac z Nikon Polska. Mam mala nadzieje ze nie bede musiala sie dreczyc problemami zABFoto i ze aparat bedzie dzialal nalezycie. Jak juz aparat bede miec w domu to postaram sie opisac jak sie to skonczylo.
Ja kalibrowałem i D5000 i D7000 i za każdym razem po kalibracji było super. nic nie trzeba było poprawiać.
D300s + S17-50 + N70-300VR + SB-600 + graty
Ja już nie mam takiego pocieszenia, dziś dzwoniłem do serwisu - nie ma szans na przyjęcie szkła tamrona. Kalibrują do norm producenta i tyle, więcej info nie ma. Generalnie bardzo pozytywnie odbieram serwis i gościa z którym rozmawiałem. Dziś również na próbę podłączyłem mojego 17-50 do D90 i rewelacja ostrzy w punkt. Mam nadzieję, że jak moje D7000 będzie skalibrowane do norm to będzie cacy.
Wyobraź sobie że to Ty jesteś sprzedawcą lub właścicielem sklepu i sprzedajesz taki towar.
Nagle wszyscy nie zadowoleni klienci chcą zwrócić Ci używany towar bo dopatrzyli się jakiejś usterki, co wtedy zrobisz?
wymienisz na inny a ten wadliwy sprzedaż komuś.
Nowy sprzęt posiada gwarancję producenta i autoryzowany serwis decyduje o naprawie bądź wymianie sprzętu.
Ja nie neguje że Twój sprzęt ma wadę, ale to producent go z tą wadą wprowadził do sprzedaży, co by świadczyło o marnej kontroli jakości.
W sąsiednim dziale Koledzy walczą z kurzem na matrycy w D600, czyżby kolejna wpadka Nikona.
NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,
Chyba mój 2 letni dziadek d90 jeszcze długo ze mną zostanie
![]()
D600
14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
28-75,70-210
Miałem wcześniej takiego "dziadka" i chyba połakomiłem się na zmianę na D7000. Choć jeśli D7000 przyjdzie dobrze wykalibrowany to nie będę żałować wyboru.
No właśnie ja zamieniłem D80, który działał rewelacyjnie pod względem AF. D7000 nie dorastał mu do pięt. Po prostu pstrykałeś zdjęcie i miałeś trafione tam, gdzie celowałeś (z 50mm 1.8d) a teraz za każdym razem po zdjęciu odpalałem podgląd, czy AF trafił. Chore. Te puszki w 80% nie były kalibrowane przy produkcji. Nikon po prostu spada na psy. Porządne firmy po prostu na swój koszt wymieniają uszkodzone elementy, przepraszają itp, a Nikon ma wszystkich klientów w d.... Mam nadzieję, że chociaż serwis skalibruje mój egzemplarz jak należy.
Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.
właśnie wróciłem z m1, byłem ale szczerze porażka cały ten RoadShow Nikona, stanowisko malutkie, a na nim kilka małpek, jednak lornetka i parę lustrzanek. m.in.: D600 oraz D7000
żadnych dodatkowych promocji, jak spytałem o zakup to powiedzieli o promocjach FJ.. jedynie można się poczęstować cukierasem (krówka Nikona).
a teraz o puszkach: d600 bajka, pan od razu wiedzial o kurzu w body..
d7000 zdziwił się że jest jakiś problem z af, trochę pomęczyłem body które mieli z 18-105nikorra. i tak trafiał w punkt bezproblemowo, za każdym razem. Tylko nie wiem gdzie sie w nim podział przycisk do zmiany trybu af nagrywanie w af-f średnie, często gubił się af i po prostu nie ostrzył wogóle.
Ciekawostką był fail jaki wykryłem podczas zabawy: włączam lv nagrywam filmik, wyłączam lv, chcę przyostrzyć na coś, puszka wogóle nie reaguje, wylaczam właczam i dalej to samo, dopiero strzelenie zdjęcie z lv wyłaczenie go i można normalnie pstrykać. Nawet pan sie zdziwił ze stanowiska, a najlepsze jest to że jak mu powiedziałem że chcę ustawić af-f by sprawdził powiedział: "ale tak się nie da.." więc pokazałem że się da... oj nikon przyoszczędził na szkoleniu i to ostro....
2x D500 N10,5/2.8fisheye, S18-35/1.8art, S50-100/1.8art, 2xN622mkII, YN460II, RF602, fastpack250 & camrock..
Skontaktuj się z nami