Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Domyślnie

Aparat już w serwisie.wczoraj wrócił z tamrona i od razu wyjechał do nikona. Zdążyłem go potestować i niestety na obiektywach nikona było jeszcze gorzej. Teraz czekam dwa tygodnie i zobaczymy co będzie. Mam jeszcze jedno pytanie czy warto czyścić lustro w aparacie? Moje ma sporo paprochów.

Domyślnie

lustro to tylko przyrząd celowniczy, nie będzie tego na zdjęcia lecz w wizjerze, nie przeszkadza to w ustawianiu ostrości, warto przeczyścić matrycę.
    D80 + 50 1.8D + 18-55 + 18-200VR

Domyślnie

Ta jest czysta, sprawdzałem.

Domyślnie

Jak widzisz syfki, których nie ma na zdjęciach to czyść matówkę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciek1 Zobacz posta
    Aparat już w serwisie.wczoraj wrócił z tamrona i od razu wyjechał do nikona. Zdążyłem go potestować i niestety na obiektywach nikona było jeszcze gorzej. Teraz czekam dwa tygodnie i zobaczymy co będzie. Mam jeszcze jedno pytanie czy warto czyścić lustro w aparacie? Moje ma sporo paprochów.
    1) Tamron nic nie robi z aparatem - jak było gorzej z innymi szkłami, to coś źle sprawdzałeś
    2) Najpierw wysłałeś na kalibrację szkła do body, teraz wysłałeś na kalibrację body - więc szkło znowu się rozjedzie i możliwe, że jeszcze raz będziesz musiał słać...
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

W Tamronie kompletenie nic nie zrobili ze szkłem, bo stwierdzili, że ono jest jak najbardziej ok. Jedyne co wykonali to wymianę gumy oraz konserwacja pierścieni. Panowie z foto techniki stwierdzili, że to wina af po stronie body. Sprzęt wrócił do mnie i poszedł prosto do nikona. Sprawdzałem dobrze, niestety obiektyw 18-105VR spisywał się jeszcze gorzej niż tamron 17-50. Tamron na mikrokalibracji przy 50mm i -20 trafiał prawie w punkt. Niestety nikkor na 0 dawał fatalne wyniki. Moim zdaniem spisywał się gorzej niż nikkor. Zastanawiam się czy nie dosłać im do serwisu mojego tamrona, żeby po kalibracji sami sprawdzili czy af działa celnie. Nie chciałbym za 2 tygodnie ponownie słać aparatu do serwisu.

Domyślnie

jest do nich telefon, mozna do nich napisac i wszystkiego sie dowiedziec. ale z tego co piszesz to bez zastanowienia wyslales body..
    skontaktuj sie z nimi i zapytaj napewno wiecej sie dowiesz.
    2x D500 N10,5/2.8fisheye, S18-35/1.8art, S50-100/1.8art, 2xN622mkII, YN460II, RF602, fastpack250 & camrock..

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciek1 Zobacz posta
    W Zastanawiam się czy nie dosłać im do serwisu mojego tamrona, żeby po kalibracji sami sprawdzili czy af działa celnie. Nie chciałbym za 2 tygodnie ponownie słać aparatu do serwisu.
    Z tego co wiem serwis nikona nie przyjmuje obiektywów innych jak systemowe, więc wysyłanie tamrona nie ma sensu.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

kto pyta nie błądzi! a opinie typu "coś słyszałem" nie sa pewne. Zapytaj ich a z pewnością wszystkiego się dowiesz.
    2x D500 N10,5/2.8fisheye, S18-35/1.8art, S50-100/1.8art, 2xN622mkII, YN460II, RF602, fastpack250 & camrock..

Domyślnie

Jutro zadzwonię i się dokładnie dowiem. Problem jest w tym, że jak telefonowałem do nich pierwszy raz powiedzieli, żebym wysłał samo body bez żadnych obiektywów. Jak już wysłałem i dzwoniłem się upewnić czy wszystko jest ok z dostawą pan powiedział mi, że jakby był obiektyw to byłoby ok. Jutro wszystkiego się dowiem i dam znać. Sam bym wolał, żeby w serwisie przetestowali skalibrowanego AF niż mam usługę reklamować. Samo oczekiwanie 2 tygodnie to dla mnie sporo czasu, a ja lubię mieć wszystko szybko

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów