Serwis Nikona nie zrobi nic z obcym obiektywem. Jak nie będzie trafiał powiedzą odwrotnie do Tamrona - to nie body, to obiektyw jest zły.
Szukaj
Serwis Nikona nie zrobi nic z obcym obiektywem. Jak nie będzie trafiał powiedzą odwrotnie do Tamrona - to nie body, to obiektyw jest zły.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Procedury kalibracji w serwisie nikona są następujące:
Body do wzorca, czyli ich obiektyw 50 mm na przysłonie 2.8.
Obiektywy Nikkor do wzorca, czyli body D200.
Trzecia możliwość na życzenie klienta serwis może skalibrować body do obiektywu lub odwrotnie ale obiektyw musi być systemowy.
Dwukrotnie kalibrowałem body w serwisie, za każdym razem było źle, zaproponowali mi abym po raz trzeci wysłał razem z obiektywem do kalibracji konkretnie pod ten obiektyw.
Ponadto po pierwszej kalibracji zanieczyścili matówkę czyszcząc matrycę bo to zleciłem, przy drugiej kalibracji zleciłem wyczyszczenie wcześniej zabrudzonej matówki za co niestety musiałem zapłacić.
Trzeci raz już nie wysyłałem bo miałem tego dość.
NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,
No to mnie podbudowałeś. Mimo wszystko jutro zadzwonię i spytam czy będzie możliwość kalibracji z moim tamronem. Dziwi mnie tylko fakt, że sam tamron spisywał się znacznie lepiej niż szkła systemowe. Dawno wysyłałeś sprzęt do kalibracji? Co zrobiłeś w efekcie skoro piszesz, że dwa razy wysyłałeś do kalibracji i dwukrotnie było źle?
Dwukrotnie kupowałeś D5000 i za każdym razem był wadliwy?Dobrze to zrozumiałem?
Czekam zatem na efekty pracy serwisu Nikon, mam nadzieję, że u mnie będzie ok. Nawet jeśli tamron nie będzie pracować jak należy a szkła systemowe będą zostawiam D7000. Jeśli nie to powrót do przeszłości Nikon D80(na początek)+17-55 F2,8. Z czasem body na d90. Mam jednak cichą nadzieję, że uda się wykalibrować moje D7000
Mam ten sam problem Pislalam troche wczesniej w innym watku ,tez mnie czeka wizyta w serwisie.Aparat kupiony 28 pazdziernika. Jestem troche zmeczona ale zdziwila mnie reakcja w sklepie, w ktorom go kupilam.Niech Pani nie czyta forow nie ma problemow z AF.Mialam swojego kompa i pokazuje zdjecia dzieci.Sprzedawca wzial moj sprzet zrobil kilka fotek ,jak zrzucil zdjecia na kompa on mowi ze wedlug niego sa ostre a byly takie same jak moje zrobione w domu .Czyli dzieci mydelko a przedmioty w kolo ostre. Czwaniaczki nie chcieli podpisac rekoimi.Wysylaja mnie do szefa firmy,z ktorym oczywiscie musze sie wczesniej umowic Sklep ABFoto Wawa.Takze czeka mnie wizyta w serwisie i dlugie przeprawy z ABFoto brrrrrrrrrrrrrrrr Co mi jeszcze Pan doradzil prosze samemu jechac do serwisu
![]()
pandzia --> a nie lepiej od razu słać do serwisu nikona? Przez sklep zwykle schodzi dłużej.
D700+Grip
N28 1,8G | N50/1,8D | N85/1,8D | SB 700
D5200+18-55
Ja wysyłam do serwisu dzisiaj. Olewam pośrednictwo sklepu bo to jakiś tydzień dłużej.
Na szczęście mam na pocieszenie d90 na czas wizyty w serwisie.
Wypijmy za blendy...
Skontaktuj się z nami