Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: Bombaj

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

czy radość sprawia fotografia z konfliktów ??? czy radość sprawia fotografia street w Londynie, Barcelonie - ludziom których fotografujemy ... dlaczego każdy chce wyróżnić slumsy ??? czyżby jakieś sumienie gryzie ... ??? ja pomagam dzieciom w Kamerunie skończyć szkołę podstawową, dzięki temu wiem co to bieda i jak wygląda

czy Kevin był szczęśliwy fotografując umierającą dziewczynkę w Sudanie i sępa ???

podstawowe pytanie kim jesteś ?? ja fotografem i tak się postrzegam - być obiektywnym i przekazywać świat ...

jedno zdjęcie zrobiło niekiedy więcej niż miliony ton pomocy humanitarnej ...

Domyślnie

Uważam, że robienie (i publikowanie) zdjęć ludziom bez ich zgody, choćby to miało być zwykle skinienie głową, nie jest dobrym pomysłem. I nie ma to znaczenia, czy będzie to Bombay, Londyn, Bruksela czy inne miejsce. Ale to tylko moje, prywatne zdanie.
    Skoro czujesz, że możesz w ten sposób komuś pomoc, to OK.
    Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 26-11-2012 o 14:37
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Miasto
    Mauretania

Domyślnie

zgodnie z prawem prasowym obowiązującym w kraju publikacji ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Uważam, że robienie (i publikowanie) zdjęć ludziom bez ich zgody, choćby to miało być zwykle skinienie głową, nie jest dobrym pomysłem. Ale to tylko moje, prywatne zdanie.
    Rozumiem, że od tych wszystkich Azjatów, których zdjęcia prezentujesz na Swojej stronie masz pozwolenie na zdjęcia i publikację?
    Widzę dużo zdjęć robionych teleobiektywem, trochę się musiałeś nabiegać.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Rozumiem, że od tych wszystkich Azjatów, których zdjęcia prezentujesz na Swojej stronie masz pozwolenie na zdjęcia i publikację?
    Widzę dużo zdjęć robionych teleobiektywem, trochę się musiałeś nabiegać.
    Od części tak, a od części nie. Czas płynie i człowiek się zmienia, a z nim podejście do świata. Oczywiście moje osobiste
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Nie sądzę , żeby było cokolwiek niewłaściwego w fotografowaniu slumsów. Diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach i wszystko zależy od tego JAK będziesz fotografował.
    I to jest tu najważniejsze. Co będziesz focił, jak to przedstawisz, jaką relację z ludźmi złapiesz
    Możesz tam wejść jak słoń w skład porcelany , czyli jak tzw "fukin turist". Lepsze wejście będzie wymagać aklimatyzacji . Ale da też lepsze foty.
    Pozdrawiam
    Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
    Prawe
    Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/

Domyślnie

znam wojtka, wejdzie najglebiej jak tylko sie da
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fufinek Zobacz posta
    tzw "fukin turist".
    Dobre. Tak sobie myślę ze chodzenie z D3 i dużym obiektywem nie będzie postrzegane entuzjastycznie przez tambylcow i może się rożnie skończyć, np. rabunkiem. Mały dyskretny kompakt czemu nie?

Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Ja używam dalmierza analogowego Zeiss Ikon i Fuji x-pro1 ... Takie małe kompakty ...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów