Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Bombaj

Domyślnie

rozglądałem się za takim tematem - ale jako że nie trafiłem do Bombaju to temat olałem. Niemniej było kilka opcji do wyboru ale niestety w każdej był zakaz fotografowania. Choć podejrzewam ze gdybyś wziął jakiegoś wąsacza lokalnego jako przewodnika a nie biuro które tym się zajmuje - to ógłbyś focić ile wlezie

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

ja nie jadę z biura ... jadem sam i chce na miejscu jakiegoś hindusa wyczaić ...

Domyślnie

ja rozumiem że nie jedziesz z biura Mówię o sytuacji na miejscu - sa małe firemki które wprowadzają w głąb slumsów, ale pewnie i też można szukać jakiegoś lokalesa który to zrobi i też będzie dobrze

Miasto
    Mauretania

Domyślnie

chce odszukać zwykłego nie związanego z biurami człowieka ... nie wiem na ile mi się to uda ... chce zapłacić więcej ale być tam ze 3-4 dni - w samych slumsach ... w moich dotychczasowych podróżach unikałem ludzi (przejście kawałka Sahary) - tu chce sie zmierzyć z z ............ ludźmi i szczurami, smrodem i bieda

Domyślnie

W Indiach nie sposób się z nimi nie zmierzyć. Sa wszedzie. Smród, bieda, szczury i ogólny syf jest wszedzie. Tu nie trzeba zbyt długo szukać W zasadzie nie musisz szukać Niemniej powodzenia i czekam na foty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    W Indiach nie sposób się z nimi nie zmierzyć. Sa wszedzie. Smród, bieda, szczury i ogólny syf jest wszedzie. Tu nie trzeba zbyt długo szukać W zasadzie nie musisz szukać Niemniej powodzenia i czekam na foty.
    Ciekawy ton tych rozważań Zastanawiam się jak byśmy się czuli, gdyby ktoś taki teksty wypisywał o Polsce?
    Może warto sobie uzmysłowić, że gdy w Indiach pisano poezje, to nad Wisłą żyliśmy jeszcze na drzewach.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Ciekawy ton tych rozważań Zastanawiam się jak byśmy się czuli, gdyby ktoś taki teksty wypisywał o Polsce?
    Może warto sobie uzmysłowić, że gdy w Indiach pisano poezje, to nad Wisłą żyliśmy jeszcze na drzewach.
    Powyższe wypowiedzi to czysta prawda. Nie ma ona w tym przypadku wiele wspólnego z poezją, drzewami i upływem czasu.

Domyślnie

Poważna nadinterpretacja. Czy ja gdziekolwiek napisałem coś złego na temat Indii ? Uwielbiam ten kraj, szanuję i wróce tam jeszcze wiele razy. Nalezy też zauwazyć że w dalszym ciagu nad Wisła i Odra wiele ludzi żyje tak jakby z tych drzew nigdy nie zeszło... Niestety.

Miasto
    Mauretania

Domyślnie

czyli co ??? ładnie tam pachnie kwiatami jak w Holandii na polach tulipanów ??? jest czysto jak w Austriackim miasteczku ??

mam jechać z takim wyobrażeniem czy być przygotowany na rzeczywistość ...

a o Polsce ??? co byś napisał ?? jesteś z Krakowa ... tu tez o jednym mieście mówimy .... porównaj te dwa miasta ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    czyli co ??? ładnie tam pachnie kwiatami jak w Holandii na polach tulipanów ??? jest czysto jak w Austriackim miasteczku ??

mam jechać z takim wyobrażeniem czy być przygotowany na rzeczywistość ...

a o Polsce ??? co byś napisał ?? jesteś z Krakowa ... tu tez o jednym mieście mówimy .... porównaj te dwa miasta ....
    Wojtek, ja nie mam zamiaru niczego Ci zabraniać . Masz ochotę fotografować i pokazywać tego typu zdjęcia, to Twoje prawo. To, że można znaleźć okropną nędzę w Indiach i nie wszędzie pachnie fiołkami, to już wiemy. Czy trzeba to pokazywać i kto to ma/może/powinien robić, to już inna sprawa. Spróbuj się dowiedzieć, czy ludziom których będziesz fotografował sprawi to radość. Jeśli tak, to masz absolutnie racje robiąc to.
    Dajmy już spokój temu tematowi. Wiesz, co na ten temat myślę. Zrobisz jak będziesz uważał.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów