W marcu lecę do Bombaju ... Był ktoś ??? Jakieś porady??
Szukaj
W marcu lecę do Bombaju ... Był ktoś ??? Jakieś porady??
zabierz aparat. Bombaj to samograj. Wskazówek nie trzeba - jeśli chodzi o fotografowanie![]()
Slumsy ? Jak wyglada tam fotografowanie ?
Byłem w Bombaju wiele razy. Nigdy nie przyszło mi do głowy fotografowanie slamsów... Samo miasto do najpiękniejszych w India napewno nie należy.
http://lech.zenfolio.com/p761598876
Jeżeli jedziesz pod koniec marca, to mogą już być tamtejsze mango: Alphonso. Spróbuj koniecznie, choćby po to warto się wybrać do Bombaju![]()
Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 25-11-2012 o 00:17
Będę tez na święcie Holi ...
Dlaczego slumsow nie ? Zastanawia mnie to ...
A byłeś w slumsach ? Pralnia ?
Wyjdziesz z samolotu i na pierwszym skrzyżowaniu zobaczysz ludzi śpiących na ziemi. Slumsy są olbrzymie w centrum. Możesz się przejść i fotografować pralnie, ludzi, domki (?)... ale nie musisz. Sam zadecydujesz.
Slumsy widziałem wielokrotnie w różnych punktach Ziemi i nigdy nie uważałem ich za coś co chciałbym fotografować. Wiem, że są osoby o różnych gustach...
2 tyg. Temu byłem trochę niżej ( Goa: Agonda, Palolem ) ciekawa przyroda. Poza tym nuda ( plaże, morze itp.).
Bombay widziałem tylko podczas międzylądowania. Jak się mocno upierasz, to slumsy widać już podczas podchodzenia do lotniska.
Ja nie widzę właśnie problemu - fotografowałem ludzi w różnych miejscach ... dlaczego biedak z Brukseli czy Londynu ma mieć fotografie, a biedak z Indii już nie.
na temat slumsów piszą różnie. Jeśli chodzi o Dharavi to ostrzegaja przed zapuszczaniem się do środka samemu z aparatem. Choć z drugiej strony jest mnóstwo genialnych zdjęć stamtąd i kurna ktoś je musiał zrobić. Jak to mawiają - kij ma zawsze dwa końce.
no właśnie tez tak myślę .... podobno najlepiej jest wynająć przewodnika po slumsach i od razu mu zaznaczyć ze sie chce fotografować ... tak czytałem sprawdzę na miejscu ...
Skontaktuj się z nami