Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 59

Wątek: Przeszło mi

Domyślnie

Przyznam szczerze, że mnie krytyka na forach internetowych też powoli zaczyna męczyć. Nie pisze o swoich zdjęciach, bo wiem że są słabe, ale o tym co czytam w tematach innych. "Kultowy" temat "Krolowe Nigru" Mario czy wątki nieudzielającego się Piotra Fajfera to prawdziwy horror.
    Ostatnio edytowane przez krzychun ; 21-11-2012 o 18:42

Domyślnie

jeśli chodzi o fotografię to wyznaję filozofię Laski. Nie jaram (nie jara mnie to), ale lubię robić zdjęcia więc je robię innym którzy lubią robić zdjęcia niech dalej je robią
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Seler, Twój wątek jest genialny. Właśnie stałeś się artystą, bo fotografujesz z potrzeby ducha, z inspiracji czy zachcianki. Nie robisz tego z przymusu czy chęci 'napinki' tudzież ostrego parcia ku swojej chwale.

Dlatego też muszę Ciebie zmartwić: w momencie, gdy myślałeś, że nie jesteś artystą, to właśnie powoli się nim stajesz. A najgorsze jest to, że proces ten jest niezależny od Ciebie. Nie możesz więc przestać być i stać się kimś innym. Pstrykaj sobie na luzie, bo właśnie w tym jest sens.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Dlatego też muszę Ciebie zmartwić: w momencie, gdy myślałeś, że nie jesteś artystą, to właśnie powoli się nim stajesz.

E, wielkie słowa... ot odzyskałem radość z robienia zdjęć dla siebie i to mnie niezwykle cieszy. Artysta robi rzeczy dla innych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blaise1973 Zobacz posta
    (...) Ale rezygnacja z publikowania prac nie pozwala oddzielić ziarna od plew, zarówno jeśli chodzi o zdjęcia, ją i ludzi je komentujących. To niestety jedyny sposób.
    Swoją drogą, to dotknąłeś bardzo ciekawego tematu, jakim jest sensowność oceniania. Z jednej strony wydaje się, że jeżeli ktoś konstruktywnie oceni Twoje zdjęcie (nawet negatywnie) to jest to czysty zysk, bo zyskujesz jakąś tam wiedzę. A z drugiej strony po cóż jest ta ocena, skoro sam oceniłeś kompetencje swojego oceniającego do oceniania?

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Seler, Twój wątek jest genialny. Właśnie stałeś się artystą, bo fotografujesz z potrzeby ducha, z inspiracji czy zachcianki...
    No, nie, nie jeszcze trochę koledze do artysty brakuje . Musi zebrać sporą grupę ludzi którą przekona, albo sama to stwierdzi, że to co kolega tworzy jest sztuką. A tak na dziś jest tylko niezależnym twórcą
    Cytat Zamieszczone przez krzychun Zobacz posta
    Przyznam szczerze, że mnie krytyka na forach internetowych też powoli zaczyna męczyć.
    Mnie co innego, a mianowicie poklepywanie się po plecach a często i gęsto zdjęcia to zwykle gargamele fotograficzne. Szczególnie u fotografów okolicznościowych-ślubnych to dominuje. Gdzieś dystans zagubili, pewnie przez te warsztaty u mistrzów.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 22-11-2012 o 14:58

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Ja fotografuję bo lubię.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Seler, Twój wątek jest genialny. Właśnie stałeś się artystą, bo fotografujesz z potrzeby ducha, z inspiracji czy zachcianki. Nie robisz tego z przymusu czy chęci 'napinki' tudzież ostrego parcia ku swojej chwale.
    A gdzie w tym wszystkim ekscentryzm z pogranicza dziwactwa trącającego o zaburzenia psychiczne jak na prawdziwego artystę przystało. Nie wspomnę o niepowtarzalnym charakterze dzieł, rozpoznawalnych bez dociekania kto sygnował prace.

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Mnie co innego, a mianowicie poklepywanie się po plecach a często i gęsto zdjęcia to zwykle gargamele fotograficzne. Szczególnie u fotografów okolicznościowych-ślubnych to dominuje. Gdzieś dystans zagubili, pewnie przez te warsztaty u mistrzów.
    W większości współczesna fotografia okolicznościowo-ślubna to synonim kiczu, podobnie jak "sweet" landszafty z zachodzącym słońcem, którym tylko dorównuje jeleń na rykowisku.
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 23-11-2012 o 09:31 Powód: łączenie postów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    W większości współczesna fotografia okolicznościowo-ślubna to synonim kiczu, podobnie jak "sweet" landszafty z zachodzącym słońcem, którym tylko dorównuje jeleń na rykowisku.
    to jest dobre ujęcie istoty rzeczy, ludzie w dobie dostępnych aparatów wszędzie byli i wszystko prawie obfotografowali, więc pozostaje pytanie jak i w jaki sposób można jeszcze kogoś ciekawym kadrem lub ujęciem zaskoczyć, tutaj nie ma nieskończonych pomysłów a raczej sztampowe i powtarzalne pstryki..
    może jedynie reportaż i zawarte w nim emocje są w stanie kogoś zaskoczyć, bo cała reszta...jest w internecie
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    to jest dobre ujęcie istoty rzeczy, ludzie w dobie dostępnych aparatów wszędzie byli i wszystko prawie obfotografowali, więc pozostaje pytanie jak i w jaki sposób można jeszcze kogoś ciekawym kadrem lub ujęciem zaskoczyć, tutaj nie ma nieskończonych pomysłów a raczej sztampowe i powtarzalne pstryki..
    może jedynie reportaż i zawarte w nim emocje są w stanie kogoś zaskoczyć, bo cała reszta...jest w internecie
    Dlatego coraz bardziej ceni się "ciekawe zdjęcia pod względem uchwyconych chwil, zdarzeń" o kiepskich walorach jakościowych i artystycznych, niż nudną sztampę z pogranicza kiczu. Bo w grucie rzeczy coraz więcej obrazków o tym co wydarzylo się na świecie rejestrują przypadkowi świadkowie. Ponadto coś co sprawia wrażenie autentyczności lepiej działa na odbiorcę takiego przekazu.
    Człowiek ogląda na sweet fociach jakieś konkretne miejsce podrasowane w PS. A po przyjeździe na miejsce zastanawia się gdzie te piękne widoki.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów