Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 59

Wątek: Przeszło mi

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach Awatar kemot
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

odnajdź swoją pozycję...

Ostatnio edytowane przez kemot ; 21-11-2012 o 16:22
    Polish my lens girl oooahh polish my lens girl ohh-ahh polish my lens ...

Domyślnie

Ja jestem na podobnym etapie, z którego Ty wyszedłeś. Kiedyś robienie zdjęć sprawiało mi wiele radochy dopóki nie pokazałem kilku na jakimś portalu fotograficznym, który zresztą upadł, spotkałem się z tylko chamstwem, TWA itp. Od tamtej pory jakoś się zniechęciłem, niby dalej lubię włóczyć się z aparatem ale to jakoś nie to samo, wiele razy jest tak, że zabieram aparat a nawet go z plecaka nie wyciągam i nie mogę sobie jakoś z tym poradzić.
    D300, F90x, F401: S17-50, N70-210/4, N35-105
    Praktica MTL 5B, MTL 3 : Helios 44m-4, Revuenon 135 2.8. Pentor 28 2.8, Domiplan 50 2.8
    Zorka 4, Fied 5, Smiena Symbol, Lubitel 166 U, Agfa Isolette II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jasin Zobacz posta
    Kiedyś robienie zdjęć sprawiało mi wiele radochy dopóki nie pokazałem kilku na jakimś portalu fotograficznym, który zresztą upadł, spotkałem się z tylko chamstwem, TWA itp.
    No i dlaczego to się zmieniło? Musisz sobie odpowiedzieć na jedno pytanie - robisz zdjęcia dla kogoś czy dla siebie i swojej przyjemności?

Domyślnie

staracie się na siłę zyskać uznanie często porównywalnych sobie, tylko po co ?
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FHR Zobacz posta
    No i dlaczego to się zmieniło? Musisz sobie odpowiedzieć na jedno pytanie - robisz zdjęcia dla kogoś czy dla siebie i swojej przyjemności?
    No niby dla siebie, ale miło jest usłyszeć, że to co robię idzie w dobrą stronę, o ile idzie. Krytyki też wysłucham, tylko nie chamstwa z jakim się kiedyś spotkałem a chciałem wtedy tylko kilka uwag co jest źle i co trzeba poprawić.
    D300, F90x, F401: S17-50, N70-210/4, N35-105
    Praktica MTL 5B, MTL 3 : Helios 44m-4, Revuenon 135 2.8. Pentor 28 2.8, Domiplan 50 2.8
    Zorka 4, Fied 5, Smiena Symbol, Lubitel 166 U, Agfa Isolette II

Domyślnie

Potrzeba akceptacji jest głęboko zakorzeniona w ludzkiej naturze. Naprawdę dziwi was to, że ktoś chciałby usłyszeć od innych dobre słowo? Ja tam ostrożnie podchodzę do ludzi, którym wystarcza do życia zadowolenie z siebie.

Domyślnie

a czy również bezkrytycznie podejdziesz do opinii grupy TWA odnośnie swoich prac, często dobrych jak nie lepszych ? ale braku laku wg. nich gorszych ?

więc z racji dowartościowania się to ostrożnie, chyba że celem jest dołowanie swojej wartości i psychiki
    Ostatnio edytowane przez moshica ; 21-11-2012 o 17:00
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Głęboko wierzę w to, że dobry człowiek zawsze znajdzie dla bliźniego dobre słowo (co nie znaczy, że będzie go ciągle chwalił). Pozostali albo tylko kadzą, albo się pastwią. Ale rezygnacja z publikowania prac nie pozwala oddzielić ziarna od plew, zarówno jeśli chodzi o zdjęcia, ją i ludzi je komentujących. To niestety jedyny sposób.
    Ostatnio edytowane przez blaise1973 ; 21-11-2012 o 17:12

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blaise1973 Zobacz posta
    (...) Ale rezygnacja z publikowania prac nie pozwala oddzielić ziarna od plew, zarówno jeśli chodzi o zdjęcia, ją i ludzi je komentujących. To niestety jedyny sposób.
    Swoją drogą, to dotknąłeś bardzo ciekawego tematu, jakim jest sensowność oceniania. Z jednej strony wydaje się, że jeżeli ktoś konstruktywnie oceni Twoje zdjęcie (nawet negatywnie) to jest to czysty zysk, bo zyskujesz jakąś tam wiedzę. A z drugiej strony po cóż jest ta ocena, skoro sam oceniłeś kompetencje swojego oceniającego do oceniania?

Domyślnie

A czy przypadkiem nie byłeś na pokładzie tego UFO znad sklepu?
    red light, dark room...

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów