Close

Strona 24 z 51 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 504

Wątek: NEX 6 - hit?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    W zestawie niestety ładowarki nie ma
    Grzebałem po rożnych forach obcych, a tu na jednym z naszych rodzimy bardzo fajny opis.
    http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=45479
    Ludzie błędnie brali wchodzący w skład zestawu AC adapter (usb-gniazdko) za ładowarkę...
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Nigdzie nie moge wyczytać czy nowe NEXy mają konfigurowalne autoiso bo ta sztywna 1/60 to niestety jest mało życiowa.
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Ludzie błędnie brali wchodzący w skład zestawu AC adapter (usb-gniazdko) za ładowarkę...
    Jeżeli nexa6 naładuje dowolna ładowarka 5V, np. ta od komórki, to dla mnie to kolejna ZALETA, nie wada.

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Nigdzie nie moge wyczytać czy nowe NEXy mają konfigurowalne autoiso bo ta sztywna 1/60 to niestety jest mało życiowa.
    Niestety, po pobieżnej lekturze wychodzi że jest jak było.

1/60 nie jest na sztywno, z E50 jest 1/80s.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Jeżeli nexa6 naładuje dowolna ładowarka 5V, np. ta od komórki, to dla mnie to kolejna ZALETA, nie wada.
    O ile dobrze pamiętam, to własnie dowolna 5V nie działa -sprytny aparat wykrywa, że to nie firmowy sprzęt.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    O ile dobrze pamiętam, to własnie dowolna 5V nie działa -sprytny aparat wykrywa, że to nie firmowy sprzęt.
    Nie ładuje się z dowolnego USB? Przecież to by oznaczało że tę ładowarkę musisz dokupić od razu! Nie no, tak na pewno nie jest.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Niestety, po pobieżnej lekturze wychodzi że jest jak było.
    1/60 nie jest na sztywno, z E50 jest 1/80s.
    W trybie P niezależnie od ogniskowej też jest 1/80 (przy max otwrtym kicie) ale to niewiele zmienia. O ile sony w przypadku NEX 5 zrobiło sensowny update systemu to widze że teraz są oszczędni w updatach. Ciekaw jestem czy w nowych nexach poprawią sterowanie i lepiej zaadoptują kólka bo teraz z opisów to jakies nieporozumienie. A autoiso widze że traktują jak Canon .. heh.. powinni zjeść snikersa bo zaczynają gwiazdorzyć
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Z tego co czytałem to nie ładuje się (właściciel N6 podłączył jakąś ładowarkę od smartfona i aparat wyświetlił info o niewłaściwej ładowarce). Dodatkowo podczas ładowania aparat jest zablokowany, po menu nawet sobie nie pochodzisz.

Domyślnie

Nie ładuje się z dowolnego USB? Przecież to by oznaczało że tę ładowarkę musisz dokupić od razu! Nie no, tak na pewno nie jest.
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....&postcount=211
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

No i starczy. Do niej podłączasz zasilacz usb i sprawa załatwiona. Szkoda tylko, że w ogóle ta przelotka musi być.

Domyślnie

Dodatkowa ładowarka prosto z chin to jakieś 30zł (chyba że ktoś chce oryginał). Jakbym płakał o 30zł kupując sprzęt za niemal 4 kafle to byłby ten moment by zacząć szukać fachowej pomocy
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Strona 24 z 51 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów